lejelov

Ny typeformular jf. den nye lejelov

Med den nye lejelov, som trådte i kraft d. 1. juli 2022, følger også en ny typeformular (udgave 10). Læs mere om den nye typeformular her.
familielån

Alt du skal vide om familielån

Hvad er et familielån og hvilke regler gælder der? Hvordan nedskriver man et familielån? Få svar på dette og mere i vores artikel.
momsregler

Momsreglerne forklaret

Hvad er momsregler? Hvilke virksomheder er momspligtige? Hvordan og hvor ofte indberetter man moms? Hvornår kan man få momsfradrag?
budget

Hvordan laver man et budget?

Hvordan laver man et budget? Hvad er et budget overhovedet? Og hvordan overholder jeg mit budget? Læs det hele her.
15 % reglen

Hvad er 15%-reglen?

Hvad er 15 % reglen? Må man bare overdrage sin bolig til sit barn? Læs alt om familieoverdragelse og forældrekøb her.
selvsalg sommerhus

Guide til selvsalg af sommerhus

Hvad koster et selvsalg af sommerhus? Hvilke dokumenter skal udarbejdes ved et selvsalg? Læs vores guide til selvsalg af sommerhus her.
hvad gør en boligadvokat

Hvad gør en boligadvokat?

Hvad gør en boligadvokat? I denne artikel kan du læse mere om, hvordan en boligadvokat kan hjælpe dig i dit boligkøb.
købe bolig uden advokat

Kan man købe bolig uden advokat?

Der er ingen krav til, at du skal involvere en boligadvokat i dit boligkøb. Men en bolighandel er kompliceret, så bør du gøre det uden?
ejerskifteordning

Ny ejerskifteordning for brændeovne

Den nye ejerskifteordning betyder, at du ved ejerskifte skal udskifte eller kassere din brændeovn, såfremt den er produceret før år 2003.
håndværkerfradrag

Afskaffelse af håndværkerfradraget

Håndværkerfradraget afskaffes fra den 1. april 2022. Du har dog stadig mulighed for at benytte det - men du skal være hurtig.
ejendomsvurderinger

Nye offentlige ejendomsvurderinger

Siden september 2021 har ca. 50.000 boligejere modtaget nye ejendomsvurderinger. De resterende vurderinger vil blive udsendt i løbet af 2022.
bygningspuljen

Bygningspuljen

Tilmeld dig Energistyrelsens nyhedsmail nu, så du kan sidde klar, når Bygningspuljen åbner op for ansøgninger engang i 1. kvartal 2022.
selvsalg andelsbolig

Guide til selvsalg af andelsbolig

Hvad koster selvsalg af andelsbolig? Hvordan sælger jeg min andel? Herunder finder du vores guide til selvsalg af andelsbolig.
K1 + K2 + K3

Hvad er K0, K1, K2, K3 og UN?

Hvad betyder K0, K1, K2, K3 og UN? Hvad er en tilstandsrapport? I dag er K0, K1, K2, K3 og UN erstattet med symboler. Læs her.
husforsikring

Hvad er en husforsikring?

Hvilke skader og uheld dækker en husforsikring? Hvilke dækkes ikke? Og hvilke tillægsforsikringer kan jeg tegne? Læs mere her.
handelsbetingelser

Hvad er handelsbetingelser?

Hvad er handelsbetingelser? Hvilke krav er der til handelsbetingelserne? Hvad skal handelsbetingelserne indeholde? Læs mere her.
ejerforhold

Hvad er ejerforhold?

Hvad er ejerforhold? Hvordan defineres de forskellige ejertyper? Hvordan indberetter man ejerforhold? Hvornår skal de registreres?
aconto

Hvad er aconto?

Aconto forkortes ofte A/C og er et begreb, der dækker over, at en variabel omkostning betales løbende med et fast beløb.
bogføring

Hvad er bogføring?

Hvad er bogføring og hvorfor er det nødvendigt? Hvad er kravene til opbevaring af bilag? Hvad er straffen for brud på bogføringsloven?
koncern

Hvad er en koncern?

Hvad er en koncern? Kan alle selskaber være koncerner? Hvad er fordelen ved en koncern? Hvornår er to selskaber en koncern?
omsætning

Hvad er omsætning?

Hvad er omsætning? Hvad er forskellen på omsætning og overskud? Og hvad er forskellen på nettoomsætning og omsætning?
realkreditlån

Hvad er et realkreditlån?

Hvad er et realkreditlån? Hvad kan finansieres med et realkreditlån? Hvilke realkreditlån findes der? Hvordan optages et realkreditlån?
Hvad er et patent?

Hvad er et patent?

Hvad er et patent? Hvad kan man tage patent på og hvad kan man ikke? Hvordan søger man om et patent? Hvor længe gælder et patent?
momsfradrag

Hvad er et momsfradrag?

Hvad er et momsfradrag? Hvad kan jeg få fradrag for? Hvad er fuldt fradragsret? Hvad er delvis momsfradrag? Læs det hele her!
boliglån

Alt du skal vide om boliglån

Hvad er et boliglån? Hvilke låntyper findes der? Hvilket boliglån skal jeg vælge? Læs mere her om alt du skal vide om boliglån!
vedtægter holdingselskab

Vedtægter i et holdingselskab

Hvilke regler er der ifm. vedtægter i et holdingselskab? Hvad skal vedtægterne indeholde? Hvordan udarbejder man vedtægter? Læs mere her!
villa

Alt du skal vide om villaer

En villa, også kaldet et parcelhus, er det man kalder for en selvstændig fast ejendom. Den er typisk en enfamiliesejendom uden større særpræg
momsregnskab

Hvad er et momsregnskab?

Hvad er et momsregnskab? Hvem har ansvaret for at udarbejde momsregnskabet? Hvad skal det indeholde? Hvornår skal det udarbejdes?
resultatopgørelse

Hvad er en resultatopgørelse?

Hvad er resultatopgørelse? Hvad bruges den til? Skal alle virksomheder udarbejde en? Hvordan udarbejdes resultatopgørelsen?
soliditetsgrad

Hvad er en soliditetsgrad?

Hvad er soliditetsgrad? Hvad kan soliditetsgraden bruges til? Hvordan beregner man soliditetsgraden? Hvad er en optimal soliditetsgrad?
topskat

Alt du skal vide om topskat

Hvad er topskat? Hvor meget skal jeg tjene for at betale topskat? Hvor meget skal jeg betale i topskat? Hvordan kan jeg undgå topskat?
varekode

Hvad er en varekode?

Hvad er en varekode? Hvordan finder jeg en varekode? Hvad er forskellen på eVITA og TARIC? Hvad gør jeg, hvis jeg er i tvivl om en varekode?
kontoplan

Hvad er en kontoplan?

Hvad er en kontoplan? Hvad er forskellen på en kontoplan og en bankkonto? Hvordan opbygges en kontoplan? Læs det hele her.
momsnummer

Hvad er et momsnummer?

Hvad er et momsnummer? Hvordan får jeg et momsnummer? Hvordan finder jeg en virksomheds momsnummer? Læs det hele her.
momsfrister + momsindberetning

Få styr på momsfristerne

Hvordan defineres momsfrister og hvordan foretager jeg momsindberetning? Hvordan beregnes momsen og hvordan indbetaler jeg moms? Læs det hele her.
købsmoms + salgsmoms

Hvad er købsmoms?

Hvad er moms? Hvad er salgsmoms og hvad er købsmoms? Hvor meget udgør moms? Hvad skal et momsregnskab indeholde? Læs det hele her.
likviditetsgrad

Hvad er en likviditetsgrad?

Hvad er likviditetsgrad? Hvordan beregner jeg likviditetsgraden? Hvad er en sund likviditetsgrad? Hvad er likvide midler? Læs det hele her.
skat forældrekøb

Forældrekøb og skat

Hvilke regler gælder for skat ved forældrekøb? Skal jeg lave et regnskab i forbindelse med skat ved forældrekøb? Læs det hele her.
dækningsgrad

Hvad er en dækningsgrad?

Hvad er en dækningsgrad? Hvordan beregnes dækningsgraden? Er dækningsgrad det samme som overskud? Læs det hele her.
egenkapital

Hvad er egenkapital?

Hvad er egenkapital? Hvordan beregnes egenkapital og hvilke punkter indgår der? Hvad betyder en negativ egenkapital? Læs det hele her.
faktura

Hvad er en faktura?

Hvad er en faktura? Hvad skal fakturaen indeholde? Hvilke krav er der til en faktura og hvordan sender man en? Læs det hele her.
bruttofortjeneste

Hvad er bruttofortjenesten?

Hvad er bruttofortjeneste? Hvordan beregner man den? Og er der forskel på bruttoavance og bruttofortjeneste? Læs det hele her.
betalingsbalancen

Hvad er betalingsbalancen?

Hvad er en betalingsbalance? Hvordan opgøres betalingsbalancen? Og hvilke poster indgår i betalingsbalancen? Læs det hele her.
afskrivning

Hvad er en afskrivning?

Hvad er en afskrivning? Hvordan defineres et anlægsaktiv? Hvilke metoder kan man bruge til at beregne afskrivninger?
afkastningsgrad

Hvad er en afkastningsgrad?

Hvad er afkastningsgrad? Hvordan udregnes afkastningsgraden? Hvornår er den god? Og hvad er formålet med at kende afkastningsgraden?
forældrekøb andelsbolig

Køb af andelsbolig som forældrekøb

Hvilke regler gælder for forældrekøb andelsbolig? Hvad betyder bopælspligt andelsbolig for mit forældrekøb? Få et overblik over reglerne her!
forældrekøb lejlighed

Køb af lejlighed som forældrekøb

Hvilke regler gælder for forældrekøb lejlighed? Hvilke regler er der for boligstøtte ifm. et forældrekøb? Få dit overblik her!
enkeltmandsvirksomhed fradrag

Fradrag i enkeltmandsvirksomhed

Hvilke regler gælder for fradrag i enkeltmandsvirksomhed? Hvornår kan jeg få fradrag? Få overblikket over fradrag i et EVS her!
enkeltmandsvirksomhed skat

Skat i en enkeltmandsvirksomhed

Hvordan betaler man skat i en enkeltmandsvirksomhed? Hvad er forskellen på A og B skat? Få overblik over skat i en enkeltmandsvirksomhed her!
varemærkebeskyttelse

Hvordan beskytter man sit varemærke?

Registrerer du dit varemærke, vil du være bedre beskyttet, såfremt nogen krænker dit varemærke. Læs mere om varemærkebeskyttelse her!
vedtægter aps

Vedtægter i et ApS

Når du skal stifte et ApS, skal du samtidig udarbejde vedtægter for selskabet, som regulerer de interne forhold i selskabet. Læs mere her!
enkeltmandsvirksomhed

Hvad er en enkeltmandsvirksomhed?

Hvad er en enkeltmandsvirksomhed? Hvad er fordelene og ulemperne ved en enkeltmandsvirksomhed? Få overblikket her!
hvad er forældrekøb

Hvad er et forældrekøb?

Hvad er forældrekøb? Hvilke fordele er der ved forældrekøb? Hvad er processen for et forældrekøb? Få dit overblik her!
regler for holdingselskab

Hvilke regler er der for holdingselskab?

Hvilke regler gælder for holdingselskab? Hvordan stifter man et holdingselskab? Få overblikket over reglerne omkring holdingselskaber her!
kvadratmeterpris

Hvad er en kvadratmeterpris?

Hvad er kvadratmeterpris? Tæller hele boligarealet med i kvadratmeterprisen? Hvordan beregnes kvadratmeterprisen? Læs det her!
gældsfaktor

Hvad er en gældsfaktor?

Hvad er gældsfaktor? Hvordan udregnes den og hvad bruges en den til? Hvordan bruger banken min gældsfaktor til kreditvurdering? Læs mere her!
friværdi

Hvad betyder friværdi?

Hvad er friværdi? Hvordan optager jeg et lån i friværdien? Hvornår er det aktuelt? Hvor meget har jeg mulighed for at låne i friværdi?
huseftersynsordningen

Hvad er huseftersynsordningen?

Hvad er huseftersynsordningen? Hvad er fordelen ved den? Hvad betyder den for sælger & køber? Hvad er en tilstands- og elinstallationsrapport?
hvad er løsøre

Hvad er løsøre?

Hvad er løsøre og skal det være beskrevet i købsaftalen? Er der forskel på fritids- og helårsboliger? Hvilke løsøre følger typisk med?
grundejerforening

Hvad er en grundejerforening?

Hvad er en grundejerforening? Hvad kan den bestemme? Hvilke forpligtelser har en den? Hvilke forpligtelser har jeg som grundejer?
elinstallationsrapport

Hvad er en elinstallationsrapport?

Hvad er en elinstallationsrapport? Hvad skal en den indeholde? Hvem har ansvaret for udarbejdelsen? Hvor lang tid gælder den? Læs det hele her
ejendomsværdiskat

Hvad er ejendomsværdiskat?

Hvad er ejendomsværdiskat? Hvor meget skal jeg betale? Hvordan beregnes den? Hvordan betales den? Og kan jeg få den reduceret?
ejendomsskat grundskyld

Hvad er ejendomsskat (grundskyld)?

Hvad er ejendomsskat (grundskyld)? Hvordan beregnes den? Hvordan beregnes grundværdien? Og hvordan bliver grundskatteloftværdien fastsat?
byggesagkyndig

Hvad er en byggesagkyndig?

Hvad er en byggesagkyndig? Hvad kan en byggesagkyndig bruges til? Hvad er en tilstandsrapport? Hvad koster en byggesagkyndig?
byggetilladelse

Hvad er en byggetilladelse?

Hvad er en byggetilladelse? Er det et krav, at jeg ansøger? Hvordan ansøger jeg? Hvilke krav er der til ansøgningen? Og hvad koster det?
brutto og netto

Hvad betyder brutto og netto?

Hvad er brutto og netto? Hvad er brutto- og nettoudgift i en salgsopstilling? Hvordan læser jeg brutto- og nettoudgifterne?
selvstændig virksomhed

Hvordan starter man selvstændig virksomhed?

Hvordan bliver man selvstændig? Hvilke fordele og ulemper er der ved at være selvstændig? Hvordan starter man en selvstændig virksomhed? Læs mere her!
forretningsorden

Hvad er en forretningsorden?

En forretningsorden er et lovpligtigt dokument, der har til formål at sikre, at arbejdet i bestyrelsen foregår hensigtsmæssigt.
Hvad er et SE nummer?

Hvad er et SE-nummer?

Hvad er et SE-nummer og hvordan får jeg et? Hvad er forskellen på et p-nummer og et SE-nummer? Læs mere her!
Hvad er et P nummer?

Hvad er et P-nummer?

Hvad er et p-nummer? Hvornår skal man have tilknyttet et p-nummer? Er der forskel på p-nummer og p-enhed? Få svar på det og meget mere her!
Hvad er et advisory board?

Hvad er et advisory board?

Hvad er et advisory board? Hvad er forskellen på et advisory board og en bestyrelse? Hvordan opretter jeg et? Læs det hele her!
Hvad er en bebyggelsesprocent?

Hvad er en bebyggelsesprocent?

Hvad er bebyggelsesprocent? Hvilken bebyggelsesprocent gælder for min grund? Hvordan beregner jeg bebyggelsesprocenten for min grund?
Hvad er en budrunde?

Hvad er en budrunde?

Hvad er en budrunde? Hvad er reglerne? Hvordan foregår en budrunde i praksis? Se fordele og ulemper ved salg og køb gennem budrunde her.
Hvad er kapitalafkastordningen?

Hvad er kapitalafkastordningen?

Hvad er kapitalafkastordningen? Hvad er forskellen på kapitalafkastordning, virksomhedsordning og personlig beskatning?
Hvad er en hobbyvirksomhed?

Hvad er en hobbyvirksomhed?

Hvad er en hobbyvirksomhed? Hvor meget må jeg omsætte for i min hobbyvirksomhed? Hvordan ved jeg, om jeg har en hobbyvirksomhed?
Hvad er en lokalplan?

Hvad er en lokalplan?

Hvad er en lokalplan? Hvor finder jeg lokalplanerne for mit område? Hvem står for at beslutte dem? Hvornår udarbejder der en ny lokalplan?
Lånebevis (Boligkøbsbevis)

Hvad er et lånebevis?

Hvad er et lånebevis? Hvad er et boligkøbsbevis? Hvilke oplysninger skal banken bruge? Og hvor lang tid tager det at få et lånebevis?
insolvenserklæring

Hvad er en insolvenserklæring?

Du modtager en insolvenserklæring, hvis du i fogedretten har oplyst, at du ikke ejer noget af værdi, som der kan foretages udlæg i.
iværksætter

Iværksætter-guiden

Hvad er en iværksætter og hvordan bliver man iværksætter? Hvad kendetegner en iværksætter? Få svar på alle dine spørgsmål om iværksætteri
virksomhedsordningen

Hvad er virksomhedsordningen?

Virksomhedsordningen kan anvendes af personlige virksomheder som et alternativ til personlig beskatning. Læs mere om virksomhedsordningen her
hvad er en generalforsamling

Hvad er en generalforsamling?

Der stilles krav til, at alle kapitalselskaber holder en årlig generalforsamling, men hvad foregår der egentlig på generalforsamlingen?
direktion

Hvad er en direktion?

En direktion er en betegnelse for de personer, der varetager den daglige drift og ledelse af et selskab. Læs mere her
kommanditselskab

Hvad er et kommanditselskab?

Hvad er et kommanditselskab? Hvad er kendetegner et kommanditselskab? Hvorfor vælge et kommanditselskab? Hvordan beskattes man? Læs her!
Hvad er et aktieselskab

Hvad er et aktieselskab?

Hvad er et aktieselskab (A/S)? Hvilke fordele og ulemper er der ved aktieselskab? Hvordan hæfter man? Og hvilke andre krav er der? Læs her!
apportindskud

Hvad er apportindskud?

Hvad er apportindskud? Har du ikke 40.000 kr. i kontanter til at starte et ApS? Så kan du oprette dit selskab via apportindskud. Læs mere her
Hvad er et beslutningsreferat

Hvad er et beslutningsreferat?

Der skal udarbejdes et beslutningsreferat, når der træffes beslutninger om forskellige forhold i et kapitalselskab. Læs alt om beslutningsreferater her!
ændre skøde

Ændring af skøde

I visse tilfælde er det nødvendigt at ændre et skøde. I denne artikel kan du læse mere om hvordan ændring af skøde foretages og hvornår dette er relevant.
tinglysning

Hvad er tinglysning?

Tinglysning er betegnelsen for den offentlige registrering af rettigheder over dine ejendele – eksempelvis ejendom, løsøre, og lignende.
tingbogsattest

Hvad er en tingbogsattest?

En tingbogsattest er et dokument, der redegør for hvad der er registreret på en ejendom i tingbogen. Læs mere om hvad en tingbogsattest er.
tingbogen

Alt du skal vide om tingbogen

Tingbogen er betegnelsen for det offentlige register, hvor du kan se, hvilke rettigheder der er over forskellige ejendele som eksempelvis fast ejendom.
pantebrev

Hvad er et pantebrev?

Et pantebrev bliver anvendt, når du optager et lån med sikkerhed til finansiering af fast ejendom. Læs mere om pantebreve her.
parcelhusreglen

Hvad er parcelhusreglen?

Parcelhusreglen betyder, at du undgår at skulle betale skat af fortjenesten i forbindelse med boligsalg. Læs her om hvilke kriterier der gør sig gældende.
skøde

Hvad er et skøde?

Et skøde er det offentlige dokument, der beviser, hvem der er den retmæssige ejer af en ejendom. Læs mere om, hvad et skøde her.
boligadvokat priser

Hvad koster en boligadvokat?

Hvad koster en boligadvokat? Hvorfor overhovedet bruge en boligadvokat? Hvad kan en boligadvokat hjælpe mig med?
familieretlige system

Det nye familieretlige system

Læs her, hvad det nye familieretlige system betyder for dig og din familie. Har du spørgsmål? Kontakt os uforpligtende på telefon 70 20 41 61 i dag.
ejendomsavancebeskatning

Hvad er en ejendomsavancebeskatning?

Ejendomsavancebeskatningen betales af den fortjeneste, du opnår du sælger en ejendom. Bliv klogere på ejendomsavancebeskatning, her.
fortrydelsesret boligkøb

Guide til fortrydelsesret ved boligkøb

Er du klar over, hvilke rettigheder du har, hvis du fortryder dit boligkøb, efter købsaftalen er underskrevet? Bliv klogere på dine muligheder her!
boligsalg

Guide til boligsalg

Herunder finder du en guide til boligsalg, som beskriver de enkelte faser, du skal igennem, før du kan gennemføre dit boligsalg.
beskatning af udlejningsejendom

Beskatning af udlejningsejendom

Udlejer du din bolig delvist eller hele året? Der er forskellige skatteregler forbundet ved at eje en udlejningsejendom. Læs mere her!
Advokatforbehold (1)

Hvad er et advokatforbehold?

I forbindelse med en bolighandel bør du som køber altid få indskrevet et advokatforbehold i købsaftalen. Lad NEMADVOKAT hjælpe dig.
fordele og ulemper ved et interessentskab

Fordele og ulemper ved et interessentskab

Der er både fordele og ulemper ved et interessentskab. Her får du et overblik over de fordele og ulemper, som du skal være opmærksom på.
interessentskab hæftelse

Hvordan hæfter man i et interessentskab?

Ejerne i et interessentskab, kaldet interessenter, hæfter personligt, solidarisk og ubegrænset for selskabets forpligtelser. Få en uddybning her!
interessentskab

Hvad er et I/S?

Hvad er et I/S? Hvad er fordele og ulemperne? Hvordan hæfter ejerne i et interessentskab? Bør man oprette en interessentskabskontrakt?
andelsboliger

Alt du skal vide om andelsboliger

Hvad er en andelsbolig? Hvad kendetegner en andelsbolig og hvad er forskellen på en andelsbolig og en ejerbolig? Få svar her!
forretningsplan

Hvordan laver man en forretningsplan?

Kort fortalt er en forretningsplan en plan for, hvordan du vil drive og udvikle din virksomhed. Læs mere om, hvordan du laver en forretningsplan her.
mønsterbeskyttelse

Hvad er mønsterbeskyttelse?

Mønsterbeskyttelse er betegnelse for det, der i dag hedder designbeskyttelse. Læs mere om, hvilke fordele der er ved at lave en designregistrering.
Hvad betyder begrænset hæftelse

Hvad betyder begrænset hæftelse?

Begrænset hæftelse betyder kort fortalt, at man som ejer af et selskab ikke hæfter personligt for eventuel gæld i selskabet. Læs mere her.
trademark

Hvad er et Trademark?

Hvad er et Trademark? Hvilke typer findes der? Hvorfor er det en fordel at registrere sit Trademark? og hvordan gør man?
Skødeskrivning

Alt du skal vide om skødeskrivning

Hvad er skødeskrivning? Læs her og bliv klogere! NEMADVOKAT kan hjælpe jer med skødeskrivning i forbindelse med køb & salg af bolig.
hvad er et holdingselskab

Hvad er et holdingselskab?

Hvad er et holdingselskab? Hvilke krav er der til et holdingselskab? Hvilke fordele og ulemper er der og hvad koster et holdingselskab?
Selskabsskat

Alt du skal vide om selskabsskat

Selskabsskat er betegnelsen for den skat, som alle kapitalselskaber i Danmark skal betale til staten. Klik her og læs alt du skal vide.
Solidarisk hæftelse

Hvad betyder solidarisk hæftelse?

Solidarisk hæftelse betyder, at alle parter hver især hæfter fuldt for den samme gæld. Bliv klogere på solidarisk hæftelse i denne artikel.
Hvad er et varemærke?

Hvad er et varemærke?

Et varemærke er et særligt kendetegn eller navn, hvis primære formål er at gøre din virksomhed, service eller produkt genkendelig hos forbrugeren.
Virksomhedsformer

De forskellige virksomhedsformer

Der er mange overvejelser, der har betydning for, hvilken virksomhedsform der er den mest passende i forhold til netop din situation. Bliv klogere her!
Årsregnskab og årsrapport

Hvad er et årsregnskab?

Et årsregnskab er det endelige regnskab over virksomhedens økonomi i en periode på 12 måneder. Årsregnskabet skal udarbejdes én gang om året.
samarbejdsaftale

Hvad er en samarbejdsaftale?

Begrebet samarbejdsaftale kan opstå i forbindelse med en erhvervsmæssig sammenhæng, hvor to eller flere parter ønsker at indgå i et projektsamarbejde.
PMV - Personligt ejet mindre virksomhed

Hvad er et PMV?

En personligt ejet mindre virksomhed forkortes PMV og er den mindste virksomhedsform, du kan stifte i Danmark. Der kan kun være én ejer i en PMV.
Personlig hæftelse

Hvad betyder personlig hæftelse?

Personlig hæftelse er en hæftelsesform, hvor du hæfter med din personlige formue. I denne artikel kan du læse mere om, hvad personlig hæftelse indebærer.
Partnerselskab

Hvad er et partnerselskab?

Et partnerselskab er en selskabsform, der bedst kan betegnes som en krydsning mellem et aktieselskab og et interessentskab/kommanditselskab.
Opret firma

Sådan opretter du et firma

Opret firma, men hvordan? Her finder du praktisk information om, hvordan du opretter et firma – og hvordan du vælger den rigtige virksomhedsform.
Hvad er moms?

Hvad er moms?

Som virksomhedsejer er du i langt de fleste tilfælde forpligtet til at registrere og indberette moms. I denne artikel bliver du klogere på reglerne om moms.
Opret CVR nummer

Hvordan opretter man et CVR-nummer?

Opret CVR-nummer – hvad kræver det, og er det besværligt? Det afhænger af, hvilken virksomheds- eller selskabsform du vælger. Læs mere her!
Markedsanalyse

Hvordan laver man en markedsanalyse?

En markedsanalyse bliver brugt, når en virksomhed skal finde ud af, om der rent faktisk er et marked for deres produkt. Læs mere her!
Hvad er et likviditetsbudget?

Hvad er et likviditetsbudget?

Et likviditetsbudget har til formål at danne overblik over, om virksomheden har penge til løbende at betale for de udgifter, der er forbundet med driften.
Komplementar og kommanditist

Hvad er en komplementar og kommanditist?

Et kommanditselskab er et selskab med to typer selskabsdeltagere – en kommanditist, der hæfter begrænset, og en komplementar, som hæfter ubegrænset.
Kapitalselskab

Hvad er et kapitalselskab?

Et kapitalselskab er en selskabsform med begrænset hæftelse. I denne artikel kan du læse mere om, hvad der karakteriserer kapitalselskaber.
Hæftelse og hæftelsesformer

Hæftelse og hæftelsesformer

Der er forskel på, om du hæfter personligt, eller om det er virksomheden der hæfter. Bliv klogere på hæftelse og hæftelsesformer i denne artikel.
Hæftelse i anparsselskab

Hæftelse i anpartsselskab (ApS)

Få indsigt i, hvordan hæftelsen er i et anpartsselskab (ApS), samt hvad det betyder, hvis der opstår gæld i selskabet. Læs om hæftelse i anpartsselskab her!
Hvordan starter man en virksomhed?

Hvordan starter man en virksomhed?

Går du med tanker om at springe ud i livet som selvstændig, men er du i tvivl om, hvordan man starter en virksomhed? Bliv klogere her!
Hvad er en forretningside?

Hvordan udarbejder man en forretningsidé?

En forretningsidé er essentiel, hvis du vil have succes med din virksomhed. Bliv klogere på, hvordan den gode forretningsidé opstår og hvordan du tester den
Fordele og ulemper ved ApS

Fordele og ulemper ved ApS

Der er både fordele og ulemper ved et ApS (anpartsselskab), som det er vigtigt at være opmærksom på inden stiftelsen. Bliv klogere i artiklen herunder.
Hvad er et etableringsbudget?

Hvad er et etableringsbudget?

Et etableringsbudget er en oversigt over de forventede udgifter, der er i forbindelse med opstarten af en virksomhed. Læs mere om hvordan du gør her!
Hvad er et driftsbudget?

Hvad er et driftsbudget?

Et driftsbudget er en oversigt over indtægter og udgifter. Det er vigtigt at udarbejde et realistisk driftsbudget, da det tegner et billede af økonomien.
Copyright

Hvad er copyright?

Copyright kaldes på dansk for ophavsret, og i denne artikel får du mere at vide om, hvordan man opnår copyright, samt hvad denne indebærer.
Designbeskyttelse

Alt du skal vide om designbeskyttelse

Designbeskyttelse er en registrering, der beskytter dit produkts udformning og udseende. Her kan du læse mere om, hvad det indebærer.
Hvad er en branchekode?

Alt du skal vide om branchekoder

Hvad er en branchekode? Hvad bruges branchekoder til? Og hvordan vælger man den rigtige? Få svaret her og søg dig frem til din branchekode
Hvad er en bestyrelse?

Alt du skal vide om bestyrelser

De fleste foreninger og selskaber har en bestyrelse, der fungerer som den primære ledelse. I denne artikel kan du læse mere om, hvad en bestyrelse laver.
Boligkøb

Guide til boligkøb

Når du skal foretage et boligkøb, er der flere faser, du skal igennem, før du kan flytte ind i din nye bolig. Læs vores guide her.
Hvad er en betinget købsaftale?

Hvad er en betinget købsaftale?

Hvad er en betinget købsaftale? Hvilke fordele og ulemper er der ved en betinget købsaftale? Læs vores guide her og få styr på reglerne ✅
Flytte huskeliste

Hvad skal man huske når man flytter?

Hvad skal man huske når man flytter? Her finder du en flytte-huskeliste, som du kan følge, når du skal sikre dig, at du har fået det hele med.
Boligtyper

De forskellige boligtyper

Det kan være vanskeligt at navigere i boligmarkedet. Herunder følger en oversigt over de forskellige boligtyper.
Ejerudgift

Hvad er en ejerudgift?

Ejerudgift er den samlede betegnelse for de udgifter, der skal betales årligt, når du ejer en ejendom eller bolig. Bliv klogere her.
Førstegangskøber

Guide til førstegangskøbere

Som førstegangskøber er der mange faldgruber, du skal være opmærksom på. Her følger en ‘huskøb for begyndere`-guide.
Boligportaler

Guide til boligportaler

Det er væsentligt at være bevidst om, hvilke boligportaler der rent faktisk er værd at bruge sine kræfter på, da det ikke er alle, der er lige aktive.
Købekontrakt

Hvad er en købekontrakt?

En købekontrakt er et juridisk bindende dokument, hvor sælger og køber aftaler vilkår og betingelser for eksempelvis en bolighandel.
Hjemfaldspligt

Hvad er en hjemfaldspligt?

Hjemfaldspligt, også kaldet tilbagekøbsret, er en klausul, der gør, at ejeren af en grund udelukkende har en tidsbegrænset brugsret af grunden og ejendommen
Huskøb

Hvordan foregår et huskøb?

Et huskøb kræver forberedelse, da det ikke altid er en gennemskuelig proces. Der er mange økonomiske og juridiske aspekter, du skal tage højde for.
Tinglysning af skøde pris

Hvad koster tinglysning af skøde?

Prisen for udarbejdelsen af skødet varierer fra advokat til advokat. Læs mere om, hvad prisen er for tinglysning af skøde, her.
Køb af ejerlejlighed

Køb af ejerlejlighed

Køb af ejerlejlighed er en beslutning, som kræver forberedelse. Få et overblik over de forhold, du bør være opmærksom på i forbindelse med købet.
Hvad koster en ejendomsmægler?

Hvad koster en ejendomsmægler?

Der er mange udgifter forbundet med at boligsalg, og omkostningerne for ejendomsmægleren er ikke uvæsentlige – men hvad koster en ejendomsmægler egentlig?
Ejerbolig

Køb af ejerbolig

Køb af ejerbolig er en stor beslutning, og processen fra indledning til afsluttet handel kan være kompliceret – Læs vores guide her!
Udgifter ved huskøb

Hvilke udgifter er der ved huskøb?

Udgifterne ved huskøb involverer ikke udelukkende købsprisen på selve huset. Der er også en række andre omkostninger forbundet med et huskøb.
Omvendt forældrekøb

Guide til omvendt forældrekøb

Når børnene køber en bolig med henblik på at leje den ud til forældrene, er der tale om et omvendt forældrekøb. Læs mere om omvendt forældrekøb her.
Købermægler

Hvad hjælper en købermægler med?

En købermægler er en rådgiver, der hjælper dig, når du skal købe bolig. Ejendomsmægleren er sælgers mand, hvorfor du gør klogt i at rådgive dig andetsteds
Hvad er et ejendomsforbehold?

Hvad er et ejendomsforbehold?

Et ejendomsforbehold sikrer sælger, så han eller hun har mulighed for at trække salget tilbage, såfremt køber misligholder de vilkår, der er i købsaftalen.
Ejendomsmægler salær

Ejendomsmæglerens salær

En væsentlig del af omkostningerne ved salg af en bolig er ejendomsmæglerens salær. Du kan derfor spare mange penge hvis du vælger selvsalg.
Hvad er et aps

Hvad er et ApS?

Alt om anpartsselskab - Hvad er et ApS? Hvilke krav er der? Hvordan hæfter man? Og hvilke fordele og ulemper findes der? Læs her!
Bolighandel

Hvordan foregår en bolighandel?

En bolighandel er en kompliceret proces, hvor der er adskillige juridiske aspekter, som det er vigtigt at tage højde for. Få et bedre overblik her!
boligrådgiver

Hvad hjælper en boligrådgiver med?

Ejendomsmægleren varetager ikke dine interesser, men derimod sælgers, når du skal købe ny bolig. Allier dig derfor med en boligrådgiver.
Guide til boligsøgning

Guide til boligsøgning

Boligsøgning er ikke altid lige nemt. Nogle er heldige at finde drømmeboligen ved første fremvisning, mens andre bruger flere år på at finde den rigtige.
Hvad er en ejerskifteforsikring?

Hvad er en ejerskifteforsikring?

Der er fordele forbundet ved at tegne en ejerskifteforsikring for både køber og sælger. Læs mere om, hvad ejerskifteforsikringen kan bruges til, her.
Hvad er et bankforbehold?

Hvad er et bankforbehold?

Et bankforbehold sikrer dig, så købsaftalen kun er bindende, hvis din bank godkender finansieringen. Bliv klogere på, hvordan et bankforbehold fungerer her.
Hvad er en besigtigelse?

Hvad er en besigtigelse?

Typisk vil en besigtigelse blive brugt af potentielle købere, som ønsker en gennemgang af boligen inden den endelige købsbeslutning.
Deponering af købesum

Hvad er deponering?

Deponering vil ofte blive anvendt i handler, som involverer et større kontantbeløb – f.eks. en bolighandel. Pengene bliver opbevaret hos en tredjepart.
Hvad er en bankgaranti?

Hvad er en bankgaranti?

Det er normal procedure, at købers bank stiller en bankgaranti ved boligkøb. Bankgarantien er en sikkerhed for, at købesummen rent faktisk bliver udbetalt.
Hvad er en fortrolighedserklæring? (NDA)?

Hvad er en fortrolighedserklæring (NDA)?

En fortrolighedserklæring kaldes også for en fortrolighedsaftale, hemmeligholdelsesaftale eller en NDA, som er en forkortelse for Non Disclosure Agreement.
Hvad er en kurator?

Hvad er en kurator?

En kurator er titlen på den person, der står for at afvikle en konkursramt virksomhed på en forsvarlig måde. Læs mere her!
insolvent

Hvad betyder det at være insolvent?

Hvis du ikke har tilstrækkeligt med midler i din virksomhed til at kunne betale eventuelle kreditorer, kan du anmode om at blive erklæret for insolvent.
Hvad er rekonstruktion?

Hvad er rekonstruktion?

En rekonstruktion har til formål at rette op på økonomien i et kriseramt selskab i samarbejde med skifteretten og kreditorerne. Læs mere her!
Hvad er et joint venture?

Hvad er et joint venture?

Et joint venture er en konstellation, hvor to eller flere virksomheder etablerer et samarbejde, hvor de kan drage nytte af hinandens styrker og fordele.
Hvad er et likvidationsregnskab

Hvad er et likvidationsregnskab?

Når et selskab træder i likvidation, skal der udarbejdes et likvidationsregnskab, som danner overblik over de indvirkninger, likvidationen har.
Værdiansættelse af virksomhed

Hvad er min virksomhed værd?

Få indblik i nogle af de metoder til værdiansættelse af virksomhed, som er mest udbredte, samt hvilke andre faktorer du skal være opmærksom på.
Salg af virksomhed skat

Guide: Beskatning ved salg af virksomhed

Når du sælger din virksomhed og overdrager denne til køber, vil der være skattemæssige konsekvenser, som du bør være opmærksom på.
Likvidator

Hvad er en likvidator?

Hvad er en likvidator? Hvad er likvidation? Hvilke opgaver varetager likvidatoren? Hvem kan være likvidator? Hvad koster det? Få svarene her!
Lukke firma med gæld

Lukke firma med og uden gæld

Der er forskellige måder, hvorpå man kan lukke sit firma, og i sidste ende handler det om, hvorvidt virksomheden har gæld eller ej. Læs guiden her!
hensigtserklæring

Hvad er en hensigtserklæring?

Hvad er en hensigtserklæring? Skal du købe eller sælge din virksomhed? Læs her og få 5 tips til hensigtserklæring - også kaldet Letter Of Intent på engelsk.
Hvordan lukker jeg min virksomhed

Hvordan lukker jeg min virksomhed?

En lukning af en virksomhed kan gøres på flere forskellige måder, og det er derfor vigtigt, at man vælger den rette type lukning til sit selskab.
due diligence

Hvad er due diligence?

Due diligence bliver anvendt i forbindelse med en virksomhedshandel, og er en betegnelse for den undersøgelse der foretages af en potentiel køber.
overdragelsesaftale

Hvad er en overdragelsesaftale?

Aftalen er altafgørende, da den er det juridiske grundlag for selve overdragelsen. Hvad der indgår i selve aftalen kommer an på, hvad der overdrages.
virksomhedsoverdragelse

Virksomhedsoverdragelse

Der er overordnet 3 steps man skal igennem i forbindelse med en virksomhedsoverdragelse. Forhandling, udarbejdelse og endelig underskrift.
konkursbo

Alt du bør vide om konkursbo

Når en virksomhed eller privatperson begæres konkurs, bliver alle ejendele/værdier knyttet til virksomheden til et konkursbo.
hvad er en kundeklausul

Hvad er en kundeklausul?

Hvad er en kundeklausul? Hvilke regler er der om kompensation? Hvem kan blive pålagt en kundeklausul og hvor lang tid varer den? Få svaret her!
Hvad er en egenbegæring

Hvad er en egenbegæring?

Begrebet egenbegæring ses i forbindelse med Konkursbegæring. Egenbegæring er betinget af at der forekommer nogle økonomiske vanskeligheder.
Hvad betyder konkurs

Hvad betyder konkurs?

Hvad er konkurs og hvad indebærer det? Hvem kan begære om konkurs? Hvad betyder insolvent? Få svar på alle dine spørgsmål om konkurs her!
hvad er betalingsstandsning

Hvad er betalingsstandsning?

Hvis en virksomhed er i økonomiske problemer, kan de vælge at gå i betalingsstandsning og har dermed mulighed for at få ”en økonomisk pause” i en periode.
Tilstandsrapport

Hvad er en tilstandsrapport?

Hvad er en tilstandsrapport og hvad indeholder den? Hvad koster en tilstandsrapport og hvem skal udarbejde den? Få svaret her!
hvad er et energimærke (1)

Hvad er et energimærke?

Hvad er et energimærke og hvordan beregnes det? Hvornår skal en bygning energimærkes og hvor længe er et energimærke gyldigt?
Hvad er tinglysningsafgift?

Hvad er tinglysningsafgift?

Her finder du information om tinglysningsafgift. Ønsker du yderligere information omkring, så tilbyder vi altid en gratis første samtale.
Servitutter

Hvad er servitutter?

Hvad er servitutter? Hvilke servitutter kan jeg finde på min ejendom og hvad omhandler de? Hvilke ejendomme kan pålægges servitutter? Få svaret her!
Vedtægtsændringer

Vedtægtsændringer i selskab

Det kan i nogle tilfælde være en lang og uoverskuelig proces at skulle lave vedtægtsændringer i sit selskab, hvis ikke man ved hvordan man gør.
BBR

Hvad er en BBR-meddelelse?

Hvad er BBR? Hvad er en BBR-meddelelse, BBR-oplysninger og BBR registret? Bliv klogere her, hvis du står til at skulle købe eller sælge en bolig.
Hvad er vedtægter?

Hvad er vedtægter?

Ved stiftelse af et selskab skal der udarbejdes vedtægter, som er de regler, der bestemmer hvordan kapitalselskabet skal drives.
Hvad er en konkursbegæring?

Hvad er en konkursbegæring?

Har du eller en kreditor indgivet en konkursbegæring, med ønske om at din virksomhed skal gå konkurs - Lad os hjælpe dig med at foretage indgivelsen korrekt
Ejerbog

Hvad er en ejerbog?

Her kan du læse mere om hvad en ejerbog er, hvordan du registrerer ejerskabet i selskabet og hvad ejerbogen skal indeholde.
Hvad er en arbejdshaveroverenskomst

Hvad er en anpartshaveroverenskomst?

En anpartshaveroverenskomst er en aftale mellem to eller flere ejere af et anpartsselskab og omtales ofte som selskabets vigtigste dokument.
Hvad er skjult reklame?

Hvad er skjult reklame?

Det er vigtigt at kende de danske regler for markedsføring og reklame, så du undgår at SKAT eller forbrugerombudsmanden kommer efter dig for skjult reklame.
Hvad er en salgsopstilling?

Hvad er en salgsopstilling?

Hvad er en salgsopstilling? Hvordan læser man en salgsopstilling? Og hvad hvis der er fejl i den? Få svar på det hele her!
Købsaftale

Hvad er en købsaftale?

Står du og skal købe eller sælge en ejendom? Så er det en god idé at dykke ned i, hvilke forhold der bør indgå i en købsaftale.
Advokat priser

Advokat Priser

☆☆☆☆☆ stjerner på Trustpilot | Trygt ✓ Nemt ✓ Sikkert ✓ | Se advokat priser indenfor selskabsstiftelse, bolighandel, familie og arv og erhvervsydelser.
Ejendomsdatarapport

Hvad er en ejendomsdatarapport?

Bliv klogere på hvad en ejendomsdatarapport er, hvad den indeholder, hvor du finder den, informationer om køb og fornyelse, gyldighed og meget mere.
Hvad koster et testamente

Hvad koster et testamente?

Læs om, hvad et testamente typisk koster, så du ikke bliver taget ved næsen. Læs også om faldgruberne ved at lave dit eget testamente gratis.
7 gode grunde til at forny dit testamente

7 grunde til at forny dit testamente

Pris på testamente er forskellig fra advokat til advokat. Et billigt testamente kan hurtigt blive det dyreste. Vi tilbyder altid gratis vurdering & tilbud.
Guide til fejl og mangler

Komplet guide til fejl og mangler

Det er vigtigt, at du ved, hvordan du er stillet juridisk i forhold til sælger, såfremt der er fejl og mangler ved boligen efter overtagelsen.
Kapitalgodkendelse

Hvad er kapitalgodkendelse?

Står du overfor at skulle stifte et anpartsselskab eller måske flere, er der givetvis en lang række spørgsmål og ikke mindst faldgruber.
Reelle ejere

Hvad er reelle ejere?

Registrer ejerforhold hos NEMADVOKAT. Vi sørger for hurtig ekspedering til en skarp pris. Kontakt os i dag og få hjælp til ejerregistrering ✓
Hvad er en refusionsopgørelse?

Hvad er en refusionsopgørelse?

Læs her, hvad en refusionsopgørelse er, hvad den typisk indeholder, og hvem der skal stå for at lave den. Lad os hjælpe!
Hvad er et ejerpantebrev?

Hvad er et ejerpantebrev?

Lad NEMADVOKAT hjælpe dig, så du kan sikre dig en juridisk korrekt udførsel af tinglysningen af ejerpantebrev nemt og hurtigt
Hvad er udbytte?

Hvad er udbytte?

Her finder du information om udbytte. Ønsker du yderligere information omkring, så tilbyder vi altid en gratis første samtale.
Hvad er et stiftelsesdokument?

Hvad er et stiftelsesdokument?

Et stiftelsesdokument er et juridisk dokument, der bekræfter stiftelsen af et selskab. Dokumentet indeholder en række oplysninger om selskabet.
Hvad er selskabets navn og binavn?

Hvad er et selskabs navn og binavn?

Bliv klogere på selskabets navn og dertilhørende binavne. Du får det forklaret kort og præcist. Tryk her og læs om det i dag.
Hvad er startkapital?

Hvad er startkapital?

Her finder du information om startkapital. Ønsker du yderligere information omkring, så tilbyder vi altid en gratis første samtale.
Revisionspligt

Hvad er revisionspligt?

Her finder du information om revisionspligt. Ønsker du yderligere information omkring, så tilbyder vi altid en gratis første samtale.
Reklamebeskyttelse

Hvad er reklamebeskyttelse?

Her finder du information om reklamebeskyttelse. Ønsker du yderligere information omkring, så tilbyder vi altid en gratis første samtale.
NemID medarbejdersignatur

Hvad er NemID medarbejdersignatur?

Her finder du information om nemID medarbejdsignatur. Ønsker du yderligere information omkring, så tilbyder vi altid en gratis første samtale.
Alkoholbevilling

Hvad er en alkoholbevilling?

Her finder du information om alkoholbevilling. Ønsker du yderligere information omkring, så tilbyder vi altid en gratis første samtale.
Hvad er momsregistrering?

Hvad er momsregistrering?

Her finder du information om momsregistrering. Ønsker du yderligere information omkring, så tilbyder vi altid en gratis første samtale.
Hvad er en kapitalforhøjelse?

Hvad er en kapitalforhøjelse?

Her finder du information om kapitalforhøjelse. Ønsker du yderligere information omkring, så tilbyder vi altid en gratis første samtale.
Gebyrer til erhvervsstyrelsen

Gebyrer til Erhvervsstyrelsen

Her finder du en oversigt over gebyrer til erhvervsstyrelsen. Ønsker du yderligere information omkring, så tilbyder vi altid en gratis første samtale.
Hvad er en erhvervskonto?

Hvad er en erhvervskonto?

En erhvervskonto kan gavne en virksomhedsejer på flere forskellige måder. Læs mere om fordelene og hvordan kontoen fungerer.
Huskeliste til opstart af virksomhed

Huskeliste til opstart af virksomhed

OPSTART AF VIRKSOMHED: Er du ved at starte en virksomhed op - eller tænker du på det? Se, om du er køreklar med vores huskeliste til opstart af virksomhed ✅
Artikel af NEMADVOKAT

Stempelafgift ved skøde

Læs her, hvordan tinglysningsafgiften udregnes, og hvordan du finder den bedst mulige løsning til din bolighandel.
Artikel af NEMADVOKAT

Hvad er AB 92?

AB 92 er betegnelsen for ”almindelige betingelser for arbejder og leverancer i bygge- og anlægsvirksomhed”.
Artikel af NEMADVOKAT

Genoptagelse efter tvangsopløsning

Har du modtaget brev om tvangsopløsning, skal du handle hurtigt, men det er ikke for sent! kontakt NEMADVOKAT og lad os hjælpe din virksomhed videre!
Artikel af NEMADVOKAT

Guide til ansættelse af medarbejdere

Her finder du en gennemgang af, hvad du skal være opmærksom på inden du ansætter din første medarbejder. Få hjælp i dag af NEMADVOKAT
Artikel af NEMADVOKAT

Boligadvokat til villakøb

Er du vej til at købe ny villa? Få din personlige boligadvokat til at klare det administrative. Ring og få en uforpligtende snak med vores boligadvokater
Artikel af NEMADVOKAT

Retshjælpsforsikring

Med en retshjælpsforsikring kan du for en lille pris få maksimal tryghed og undgå dyre advokatregninger i forbindelse med en retssag. Kontakt os i dag!
Artikel af NEMADVOKAT

Erhvervsadvokat

Hos NEMADVOKAT finder du nogle af landets bedste erhvervsadvokater. Se vores mange specialer her og få et godt tilbud på dit næste projekt!
Artikel af NEMADVOKAT

Advokat København

Hos NEMADVOKAT finder du de bedste advokater i København inden for både selskabs stiftelse, ansættelsesret og bolighandel. Kontakt os i dag.
Skattefri virksomhedsomdannelse

Skattefri virksomhedsomdannelse

NEMADVOKAT bistår dig i forbindelse med den nye selskabsstiftelse – uanset om du blot ønsker ét selskab eller en struktur med et holdingselskab.
Artikel af NEMADVOKAT

Afbrydelse af forældelsesfristen

Eksempel på sag, hvor kreditor påstår at have sendt påmindelser, men debitor modsætter sig dette, og påstår aldrig at have modtaget påmindelsen
Hvad er et skuffeselskab?

Hvad er et skuffeselskab?

Vi har samlet alt, du skal vide om skuffeselskaber. Læs om, hvad et skuffeselskab er, og hvad du kan bruge det til.
Artikel af NEMADVOKAT

Udarbejdelse af stævning

Når to parter ikke kan nå til enighed, eller i tilfælde af at den ene part føler sig forurettet eller krænket, er en retssag ofte den sidste udvej.