Ny frist IVS

Politisk aftale skal hjælpe iværksættere: Ny frist for omregistrering

 

Regeringen vil i fællesskab med Folketinget hjælpe landets iværksættere ved at give bedre mulighed for at omregistrere iværksætterselskaber til anpartsselskaber. Det er ved blandt andet at forlænge fristen for omregistreringen til den 15. oktober 2021.

 

En ny politisk aftale lyder på at give landets iværksættere bedre mulighed for at omregistrere fra iværksætterselskaber (IVS’ere) til anpartsselskaber (ApS’ere). Det har regeringen og flere af Folketingets partier indgået en aftale om. Aftalen har til formål at lette omregistreringen af IVS, så iværksætterne fortsat kan køre deres virksomheder.

Den 9. april 2019 vedtog Folketingets partier et lovforslag om at afskaffe iværksætterselskaberne. Det medførte at flere virksomheder fandt sig selv i en vanskelig situation da de ikke brændte inde med den obligatoriske startkapital på 40.000 kr., der er et krav for at kunne oprette et ApS. Flere virksomheder stod til at blive sendt til tvangsopløsning, hvis altså ikke det var for den nye dato for omregistreging, der nu har frist den 15. oktober 2021. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet.

Erhvervsminister Simon Kollerup beskriver, hvordan iværksætterne er med til at skabe arbejdspladser i Danmark, og er glad for at kunne bakke op omkring disse virksomheders fremtid:

”Danske iværksættere er om nogen med til at skabe fremtidens arbejdspladser og vækst i Danmark. Det skal de blive ved med at gøre. Derfor er jeg utrolig glad for, at vi nu har fundet en løsning, som Folketingets partier bakker op om, så danske iværksættere også i fremtiden kan skabe guld ud af gode idéer,”

siger erhvervsminister Simon Kollerup

Det vil fremover være muligt at kunne omregistrere et IVS til et ApS ved at indbetale differencen mellem de IVS’ registrerede selskaber og minimumskravet til ApS på 40.000 kr. Det mener Regeringen og Folkepartiet vil lette omregistreringen for iværksættere, der eksempelvis har lånt penge til opstartinvesteringer, da der ved den nye aftale ikke længere er et krav om, at der på bundlinjen i virksomheden er et plus på 40.000 kr. til omregistreringen.

Regeringen vil fremsætte et lovforslag, der udmønter aftalen til november. Regeringen og Folketingets partier er ligeså blevet enige om, at der skal indledes forhandlinger til det kommende efterår om nye initiativer, der har til formål at styrke iværksætteri i Danmark.

Kilde:
Via.ritzau.dk
Læs også