Debitorskifte

Et debitorskifte er en overførsel af et ejerpantebrev mellem to parter ved salg og køb af bolig. Vi hjælper dig med processen.

inkl. moms

Debitorskifte

Hurtig svar
Personlig rådgivning
5/5 stjerner på Trustpilot

Hvad er et debitorskifte?

Debitorskifte foretages, når en ejendom skifter ejer, og den nye ejer angives som debitor i forhold til ejerforeningens, bankens eller en anden parts underpantsætning. Hvis der købes en ejerlejlighed, skal der som oftest stilles sikkerhed til ejerforeningen i form af et tinglyst ejerpantebrev, skadesløsbrev eller tinglyste vedtægter. Ved ejerpantebrev eller skadesløsbrev skal der foretages et debitorskifte.

Debitorskifte, bare nemmere

inkl. moms

Hvad er processen?


  • Indhentelse og indtastning af oplysninger: Vi indhenter alle nødvendige oplysninger, der er relevante for debitorskiftet, og sørger for, at de bliver korrekt indtastet i tinglysningssystemet. Dette sikrer, at alle data er præcise og opdaterede, så processen forløber uden problemer.

  • Juridisk korrekt udførsel af debitorskiftet: Vi sørger for, at debitorskiftet udføres i overensstemmelse med gældende lovgivning. Dette betyder, at alle juridiske krav bliver overholdt, så ejerskabet overdrages korrekt og uden risiko for fejl eller uklarheder.

  • Tinglysning af debitorskiftet: Når alle nødvendige dokumenter og oplysninger er indsamlet og verificeret, tinglyser vi debitorskiftet på ejendommen. Dette er en vigtig formel handling, der sikrer, at det nye ejerskab er registreret og gældende.

  • Information til relevante parter: Vi sørger for at informere alle relevante parter, herunder långivere, kreditorer eller andre involverede, om tinglysningen af debitorskiftet. På den måde sikrer vi, at alle aktører er opdateret om ejerskabsskiftet.

  • Vi er med dig fra start til slut: Fra de første indledende skridt til den endelige tinglysning af debitorskiftet, er vi ved din side. Vi sørger for, at du er informeret gennem hele processen, så du kan føle dig tryg og opdateret.

Skal vi give dig et kald?

Vi skal bruge lidt fra dig

For at udføre et debitorskifte har vi blandt andet brug for:


  • Oplysninger om ejendommen og de involverede parter

  • Relevante dokumenter som ejerpantebrev eller skadesløsbrev

Debitorskifte, bare nemmere

inkl. moms

Afgifter til staten

Omkostningerne for et debitorskifte inkluderer:


  • Fast afgift på 1.850 kr.

  • Eventuelle yderligere omkostninger afhængig af pantebrevets forhøjelse.

Særlige forhold for debitorskifte


  • Sikkerhed til ejerforeningen: Debitorskifte sikrer ejerforeningen deres korrekte sikkerhed, hvilket betyder, at de ved en eventuel tvangsauktion kan få dækket fællesudgifter op til et år. Sikkerheden har 1. prioritet frem for købers lån.

  • Købers bank: Pengeinstitutterne er bekendt med denne prioritering og indregner det i købers godkendelse og oprettelse af lån.

  • Overdragelse af gæld: Ved debitorskifte overdrages gælden fra en debitor til en anden, som overtager alle vilkår, betingelser og krav fra den tidligere debitor.
Skal vi give dig et kald?

Gør det nemmere

Vi sørger for at tinglyse debitorskiftet og sikre, at ejerforeningen får deres korrekte sikkerhed. Vi følger også op med købers bank for at sikre, at alt er i orden.

Vi har stor erfaring med debitorskifte og kan hjælpe dig med en nem og overskuelig proces. Vi sikrer en juridisk korrekt sagsbehandling og kompetent advokatrådgivning. Kontakt os i dag og få en uforpligtende samtale om din sag.

Du behøver ikke tage vores ord for det

Ofte stillede spørgsmål til tinglysning

"Nemadvokat har sat boligrådgivning i system med en fin proces og flere, der kan hjælpe. Vi har fået en god service og hurtigt svar på vores spørgsmål"

Udsnit fra anmeldelse på Trustpilot den 25. juni 2024 .

Hvad er retsanmærkninger på skødet?

Retsanmærkninger på skødet betyder, at Tinglysningsretten har bemærkninger, der forhindrer tinglysningen i at finde sted i overensstemmelse med tingbogen. Det kan f.eks. være, at den tidligere ejers lån på ejendommen ikke er blevet aflyst. Når disse forhold er bragt i orden, slettes anmærkningerne, og du har et anmærkningsfrit skøde.

Hvem sørger for skødet?

Køber og sælger kan aftale, hvem der står for at udarbejde, tinglyse og betale for skødet og tinglysningsafgiften. Denne aftale skal fremgå af købsaftalen. Oftest er det køber, der står for skødet, og dermed har mulighed for at kontrollere frigivelsen af købesummen til sælger. Hvis der er uafklarede forhold som restance på ejendommen, kan køber tilbageholde en del af købesummen.

Hvad er digital tinglysning?

Siden september 2009 skal tinglysning af fast ejendom ske digitalt på www.tinglysning.dk. Alle rettigheder over fast ejendom registreres digitalt, hvilket betyder, at man ikke længere får et skøde i papirform, men som en PDF-fil. Tinglysningssystemet er samlet hos Tinglysningsretten i Hobro, og man kan foretage opslag i tingbogen gratis online.

Hvad er digital signatur?

Digital signatur bruges til at underskrive dokumenter elektronisk på Tinglysningsrettens hjemmeside. Dette kræves ved ejendomsoverdragelser og andre tinglysninger. Hvis man ikke kan underskrive digitalt, kan man benytte en tinglysningsfuldmagt, hvor en anden person kan underskrive på ens vegne. Juridisk set har digital tinglysning samme betydning som den tidligere papirbaserede tinglysning.

Hvad er et debitorskifte?

Når en ejerlejlighed skifter ejer, skal et eventuelt ejerpantebrev overdrages til den nye ejer. Dette kaldes debitorskifte. Processen indebærer, at den nye ejer bliver registreret som debitor i forhold til ejerforeningen, banken eller en anden part. Ekspeditionen af debitorskiftet koster 1.200 kr. inkl. moms plus en fast afgift til staten på 1.850 kr. inkl. moms.

Hvad er tinglysning?

Tinglysning er din sikringsakt, når du køber bolig. Ved tinglysning af skødet bliver du den formelle ejer af ejendommen, og det sikrer, at den tidligere ejers kreditorer ikke kan gøre udlæg i ejendommen. Tinglysning åbner også muligheden for at tage lån i ejendommen, da bankerne kræver, at du er formel ejer i tingbogen. Tinglysning foregår digitalt på www.tinglysning.dk.

Hvordan foregår tinglysning?

I 2009 blev tinglysning af fast ejendom digitaliseret i Danmark. Tinglysning foregår nu på www.tinglysning.dk ved hjælp af digital signatur eller NemID. Processen omfatter indhentning og indtastning af alle nødvendige oplysninger i systemet, samt tinglysning af rettigheder som ejerskab, panterettigheder, servitutter mm. Sælgers lån skal ofte aflyses, og købers lån tinglyses på ejendommen.

Hvad er forskellen på et betinget skøde og et endeligt skøde?

Et betinget skøde indeholder betingelser, der skal opfyldes, før det kan blive endeligt. Hvis betingelsen ikke opfyldes inden tidsfristen, vil skødet falde bort. Et endeligt skøde har ingen betingelser og kan tinglyses med det samme, hvilket gør køber til den retmæssige ejer af ejendommen. Et betinget skøde sikrer, at køber først får det endelige skøde, når betingelserne er opfyldt, som f.eks. betaling af købesummen.

Hvad indeholder et skøde?

Et skøde skal indeholde oplysninger om: Hvor stor en del af ejendommen, der overdrages, overdragelsesdatoen. købesummens størrelse, ejendommens adresse, sælgers navn, købers navn Det kan også indeholde oplysninger om påkrævede erklæringer, såsom: Køb af dødsbo, udlændinges køb af fast ejendom, erhvervelse af landbrugsejendom, selskabers køb af fast ejendom, hæftelser som overtages