Når et selskab sendes til tvangsopløsning, er det ikke nødvendigvis slutningen for virksomheden. Der er stadig mulighed for at genoptage selskabet, men dette kræver en omhyggelig proces og opfyldelse af en række betingelser.
Det koster ikke noget at spørge
Indhold
Når et selskab er under tvangsopløsning, har skifteretten taget kontrol over selskabets videre skæbne. Tvangsopløsning kan ske, hvis selskabet for eksempel ikke indsender sin årsrapport til tiden eller mangler en lovlig ledelse. Hvis generalforsamlingen ønsker at genoptage driften af selskabet, er det muligt at afbryde skifteretsbehandlingen og genetablere selskabet. For at kunne gennemføre dette, skal der dog opfyldes en række krav og tidsfrister.
Når skifteretten har indledt en tvangsopløsning af et selskab, er det muligt for selskabets generalforsamling at anmode om, at denne proces afbrydes. Dette kan dog kun ske, hvis man reagerer hurtigt. Der er en frist på tre måneder fra skifterettens beslutning om tvangsopløsning til, at Erhvervsstyrelsen skal modtage anmeldelsen om genoptagelse.
Et vigtigt krav for genoptagelse er, at de forhold, der førte til tvangsopløsningen, er bragt i orden. Dette kan være manglende indsendelse af årsrapporter, fravær af ledelse eller andre lovgivningsmæssige krav, som ikke blev opfyldt. Det er nødvendigt, at disse forhold berigtiges samtidig med beslutningen om genoptagelse.
For at sikre, at selskabets kapitalforhold er i orden, skal en revisor afgive en erklæring om, at selskabskapitalen er intakt. Hvis kapitalen ikke længere lever op til lovens krav, skal den bringes op til det krævede minimumsniveau.
Hvis en likvidator er blevet udpeget af skifteretten, skal denne give sit samtykke til genoptagelsen. Uden likvidatorens godkendelse kan processen ikke fortsætte. Desuden skal ledelsen, som kan være blevet afsat under tvangsopløsningen, genindsættes for at kunne gennemføre genoptagelsen.
Når disse betingelser er opfyldt, skal generalforsamlingen formelt vedtage genoptagelsen og indsende beslutningen til Erhvervsstyrelsen inden for to uger. Samtidig skal eventuelle manglende årsrapporter indsendes digitalt.
Skal vi tage en snak?Selvom der er en tidsfrist på tre måneder, inden for hvilken selskabet kan genoptages, kan skifteretten begynde at behandle tvangsopløsningen med det samme. Hvis skifteretten udnævner en likvidator og denne påbegynder sit arbejde, kan det medføre omkostninger for selskabet. Det er derfor afgørende at handle hurtigt og få sendt anmeldelsen om genoptagelse til Erhvervsstyrelsen, så man undgår unødvendige udgifter til likvidators arbejde.
Processen omkring genoptagelse af et selskab, der er under tvangsopløsning, kan være kompleks og fyldt med juridiske faldgruber. Hos Nemadvokat tilbyder vi professionel rådgivning og assistance, så du er sikker på, at alle de nødvendige krav bliver overholdt. Vores advokater har stor erfaring inden for selskabsret og kan hjælpe dig med at navigere i de juridiske krav og sikre en effektiv genoptagelse af selskabet.
Kontakt os i dag for en uforpligtende samtale, hvor vi kan gennemgå din situation og finde den bedste løsning for dig og din virksomhed. Det koster ikke noget at spørge, og vi kan hurtigt give dig en vurdering af dine muligheder for at genoptage dit selskab. Med Nemadvokat ved din side kan du trygt fokusere på genopbygningen af din virksomhed
Mandag-fredag kl. 09-16
+45 70 20 41 61
© Nemadvokat 2024
CVR nr.: 33 38 30 53
Stationsparken 26. 2., 2600 Glostrup
© Nemadvokat 2024