Frederik Friche

Tag en snak med Frederik

Hurtigt svar
Gratis formøde
Personlig rådgivning

6. september 2024

Regnskab og økonomi

Årsregnskab

Et årsregnskab er en opgørelse over en virksomheds økonomi for en periode på 12 måneder. Alle virksomheder skal udarbejde et årsregnskab én gang om året. Her får du en forståelse af, hvad et årsregnskab indeholder, hvordan det indsendes, og hvilke virksomhedstyper der er forpligtet til at lave et årsregnskab.

Indhold

Frederik Friche

Frederik Friche

CEO, Partner, Advokat

Regnskab og økonomiDrift af virksomhed

Hvad er et årsregnskab?

Når du driver en virksomhed, skal du føre regnskab over alle økonomiske aktiviteter i virksomheden. Årsregnskabet giver et overblik over virksomhedens indtægter, udgifter og den økonomiske status ved årets afslutning. Det viser, hvordan midlerne er brugt, og hvordan virksomheden har klaret sig økonomisk i løbet af året.

Hvad indeholder et årsregnskab?

Ikke alle virksomhedstyper er forpligtet til at indsende et årsregnskab til Erhvervsstyrelsen. For de virksomheder, der skal indsende et årsregnskab, skal det som minimum indeholde en resultatopgørelse, en balance og eventuelt noter som ledelsespåtegning. Resultatopgørelsen viser, om der er overskud eller underskud, mens balancen giver et overblik over virksomhedens aktiver og passiver.

Krav til årsregnskabet

Årsregnskabet dækker typisk perioden fra 1. januar til 31. december, men kan i enkelte tilfælde dække en anden periode. Det skal godkendes på en generalforsamling, før det indsendes til Erhvervsstyrelsen. Der er forskellige krav til regnskabet, afhængigt af virksomhedens type og størrelse, som inddeles i regnskabsklasser fra A til D.

Kan jeg selv udarbejde årsregnskabet?

Du kan selv udarbejde dit årsregnskab, men det kan være en fordel at få hjælp fra en revisor eller bogholder. Dette sikrer, at regnskabet er korrekt og opfylder alle krav. Hvis årsregnskabet er mangelfuldt, kan du risikere at få en bøde.

Brug af revisor eller bogholder

At overlade årsregnskabet til en revisor eller bogholder kan give dig tryghed og sikre, at regnskabet er retvisende. Det giver dig mulighed for at fokusere på den daglige drift af virksomheden.

Frederik Friche

Tag en snak med Frederik

Hurtigt svar
Gratis formøde
Personlig rådgivning