Artikel af NEMADVOKAT

Domænebeskyttelse

Er dit varemærke eller kendetegn blevet brugt ved en andens domæneregistrering? Såfremt domænet er registreret for de samme varer eller tjenesteydelser, som du udbyder, vil der være tale om en krænkelse af din varemærkeret eller kendetegn. Du kan også risikere, at en af dine konkurrenter eller en domænehaj registrerer varemærket på en tom side, hvilket er i strid med god domæneskik. I begge tilfælde kan man foretage tiltag, der sikrer, at domænet overdrages til din virksomhed.

 

Hvad kan du gøre?

Fremgangsmetoden ved domænekrænkelser afhænger af hvilket topdomæne, der er brugt. Ved brug af danske topdomæner vil man typisk indbringe sagen for Klagenævnet for domænenavne, hvilket NEMADVOKAT kan assistere dig med. Ved øvrige domæner vil man typisk benytte en tilsvarende international løsning. Disse nævn kan beslutte, at domænet bør tilhøre din virksomhed, og dermed kan man opnå en tvangsoverdragelse. Vurderingen af eventuelle krav, herunder krav om erstatning relateret til krænkelsen af din varemærket eller kendetegn, behandles af de almindelige domstole. Det er også ved de almindelige domstole, at man har mulighed for, under særlige betingelser, at få nedlagt et fogedforbud mod brug af domænenavnet.

 

Lad NEMADVOKAT hjælpe dig

Hos NEMADVOKAT er du sikret kompetent rådgivning og assistance vedrørende beskyttelse af dine rettigheder. Vi varetager al korrespondance med det relevante klagenævn, og forfølger eventuelle erstatningskrav. Vi kan dermed hjælpe dig med at opnå en tvangsoverdragelse, så du har kontrol over dit varemærke og dertilhørende domænenavn. Jo hurtigere du søger rådgivning, jo mindre skade kan krænkerne forårsage din virksomhed. Kontakt os i dag på tlf. 70 20 41 61, og få en uforpligtende samtale om din situation. Husk – det koster ikke noget at spørge.

 

Få hjælp til at sikre dine rettigheder i dag
Læs også