håndværkertilbud

Håndværkertilbud

Har du erfaring med håndværk og leder du efter ny bolig? Så har du måske overvejet at købe et håndværkertilbud og omdanne et gammelt hus til en ny, flot bolig. Der er dog flere ting du bør overveje, inden du begiver dig ud i at købe et håndværkertilbud. I denne artikel forklarer vi nærmere om, hvad du skal være opmærksom på ifm. et håndværkertilbud.

 

 

Hvad betyder håndværkertilbud?

Før i tiden brugte man betegnelsen ”håndværkertilbud” om boliger, der var i så ringe stand og så faldefærdige, at man stort set skulle bygge boligen op fra grunden.

I dag bruger man betegnelsen lidt mere venligt. I dag bruger man det nemlig om en bolig, som har plads til forbedringer. Et håndværkertilbud tiltrækker i dag mange interesserede boligejere, da mange drømmer om selv at bygge deres nye drømmehjem.

Når man taler om en bolig som et håndværkertilbud, betyder det, at huset kunne have brug for forbedringer. Derudover lægges der heller ikke skjul på i salgsannoncerne, at prisen ofte er lavere end et hus, der på papiret ligner det samme som håndværkertilbuddet.

Få en tryg og sikker bolighandel Brug en forsikret boligadvokat
Fra DKK 2.500,-
Få hjælp af boligadvokat

inkl. moms ekskl. tinglysningsafgift

 

Faldgruber ved håndværkertilbud

Selvom et billigt håndværkertilbud i form af hus kan synes attraktivt, skal du huske på, at et håndværkertilbud ofte kræver hårdt arbejde og mange opgaver.

Du bør derfor grundigt overveje, om du har midlerne, kræfterne og tiden til at ombygge et håndværkertilbud.

Nedenfor har vi lavet en liste over, hvilke faldgruber du bør være opmærksom på, hvis du går med tanker om at købe et håndværkertilbud.

  • Det tager tid

Et håndværkertilbud kan synes som en forholdsvis nem opgave, som er ligetil. Sandheden er dog, at det ofte tager længere tid, end man regner med at ombygge et hus. Du bør derfor overveje, om du har tiden til at gå i gang med at ombygge/renovere et håndværkertilbud.

  • Vær realistisk

Selvom et håndværkertilbud kan synes som en god idé, så er det vigtigt, at du er realistisk. Du bør f.eks. aldrig købe et håndværkertilbud bare for at spare penge, da du ofte kan komme til at købe et hus, der kræver mere arbejde, end du kan klare.

  • Få professionel hjælp

Hvis ikke du selv har en håndværkerbaggrund, kan du risikere ikke at kunne klare ombygningen af dit hus, hvis ikke du får professionel hjælp af f.eks. en tømrer, håndværkere eller lign. Dertil kan du med fordel tage kontakt til en boligadvokat, der kan hjælpe og rådgive dig ift. det juridiske arbejde. Det kan f.eks. være i forbindelse med tilstandsrapporten, købsaftalen, skødet eller ejerskifteforsikringen.

  • Tjek priserne i området

Et håndværkertilbud er ofte billigere end et almindeligt hus, der dog ligner håndværkertilbuddet. Skal du dog i gang med at bygge et hus, der koster mange penge, kan du risikere ikke at kunne sælge huset igen, hvis du f.eks. sælger i et område, der generelt har lave huspriser. Du bør derfor altid undersøge priserne på andre sammenlignelige huse i området.

  • Husets planløsning

Det er vigtigt, at du undersøger husets originale planløsning og stiller dig selv spørgsmål som; skal planløsningen laves om? Er det i dette tilfælde nemmere at rive hele huset ned og bygge nyt? I nogle tilfælde kan det bedre betale sig for dig at rive huset ned end at begynde at renovere det. Her er det en god idé at få snakket med banken og evt. en boligrådgiver, der kan vejlede dig.

  • Fundament og skjulte fejl og mangler

Vælger du at renovere det eksisterende hus, skal du sørge for, at fundamentet er i orden. Hvis ikke, kan du risikere at bygge på et ujævnt eller skrøbeligt fundament, hvilket kan udvikle sig til problemer i fremtiden. Derudover bør du være opmærksom på eventuelle fejl og mangler, som er skjulte i boligen. Det kan f.eks. være ulovlige elinstallationer i væggene, råd under gulve, usynlige problemer med skimmelsvamp m.m. Her er det en god idé at få en byggesagkyndig til at gennemgå boligen.

 

Stil dig selv de rigtige spørgsmål

Udover de ovenstående faldgruber, som du skal være opmærksom på, hvis du overvejer at købe et håndværkertilbud, er det ligeledes vigtigt, at du stiller dig selv de rigtige spørgsmål ifm. et håndværkertilbud. Det kan f.eks. være følgende:

  • Må jeg renovere boligen, som jeg lyster?

Overvejer du at bygge til, skal du huske at indhente byggetilladelse fra kommunen. Her er det også vigtigt, at du undersøger, om boligen har nogle servitutter, der kan begrænse dig i din ombygning af huset.

  • Er huset en god investering?

Her skal du overveje, om den tid og de penge, du lægger i renoveringsprojektet, er det værd. Målet er, at for hver en krone, du lægger i projektet, skulle du gerne have minimum en krone tilbage, da du ellers ender med et alt for dyrt projekt, der ikke gavner dig økonomisk.

 

Få hjælp af en boligadvokat

Hvad enten du køber et håndværkertilbud med henblik på at renovere det eksisterende hus eller rive dette ned og bygge et nyt, er det en god idé at have en boligadvokat ved hånden.

Ved et boligkøb – uanset om der er tale om et håndværkertilbud eller et almindeligt køb af f.eks. en villa, et sommerhus eller lign. – er der mange juridiske aspekter, som er vigtige at have styr på.

Har du ikke nogen juridisk baggrund, kan du med fordel få køberrådgivning af en boligadvokat, som ved, hvad du skal være opmærksom på, og som kan rådgive dig i processen.

Få en tryg og sikker bolighandel Brug en forsikret boligadvokat
Fra DKK 2.500,-
Få hjælp af boligadvokat

inkl. moms ekskl. tinglysningsafgift

 

Læs også