Nemt selvsalg med NEMADVOKAT

Det kan måske virke som en stor mundfuld at sælge sin bolig selv. Derfor tager vi os af alt det juridiske, så du udelukkende skal fokusere på at vise boligen frem for interesserede købere. Dermed undgår du at løbe ind i juridiske problemer med dit selvsalg.

Ved et boligsalg skal en lang række krav overholdes. Dette kan for mange virke som en stor og uoverskuelig mundfuld. Derfor står din boligrådgiver klar til at hjælpe dig med at få solgt din bolig – uden økonomiske overraskelser efter handlens afslutning.

Som din boligadvokat til dit boligsalg sørger vi for at din købsaftale udarbejdes korrekt, at selve købsprocessen forløber sig gnidningsfrit og at alle juridiske detaljer overholdes. Dermed kan du nemt og trygt foretage et selvsalg med NEMADVOKAT ved din side.

 

Hvad kan man spare ved selvsalg?

Typisk koster en ejendomsmægler mellem 50.000-100.000 kr. Du sparer derfor tusindvis af kroner, når du laver et selvsalg. Vores Sælgerpakke koster kun 8.995 kr. inkl. moms og ekskl. gebyrer. Sælgerpakken er alt, som du skal bruge til at foretage dit selvsalg.

 

selvsalg

 

Sælgerpakken

Du er sikret et nemt og overskueligt selvsalg af din bolig. Med Sælgerpakken er der styr på det hele. Som din boligadvokat til selvsalg sørger vi for:

 • Vi indhenter alle offentligretlige dokumenter, bl.a. tingbog, servitutter og ejendomsdatarapport
 • Vi indhenter administratorbesvarelse / grundejerforeningsskema
 • Vi gennemgår handlens dokumenter
 • Vi udarbejder købsaftalen samt bilagssamling
 • Vi indhenter dine restgældsoplysninger og opretter en deponeringskonto
 • Vi varetager al korrespondance med købers bank og rådgiver
 • Vi undersøger og afhjælper eventuelle forbehold fra købers rådgiver
 • Vi gennemgår og godkender skødet og refusionsopgørelsen*
 • Vi meddeler forsyningsværkerne om ejerskifte
 • Vi overvåger frigivelsen af købesummen
 • Vi afslutter bolighandlen
Bestil en Sælgerpakke nu
DKK 8.995
Bestil online nu

inkl. moms

*Ønsker du, at vi står for selve udarbejdelsen af skødet og refusionsopgørelsen, skal køber betale denne udgift på 3.495 kr. inkl. moms og ekskl. tinglysningsafgift. Alternativt kan du, som sælger, dække udgiften hertil, som i stedet vil beløbe sig i 2.995 kr. inkl. moms og ekskl. tinglysningsafgift. Bemærk, har købers advokat udarbejdet skøde og refusionsopgørelse, gennemgår og godkender vi naturligvis disse som en del af Sælgerpakken, således alle formalia kommer på plads.

 

Spar penge ved selvsalg

Typisk koster en ejendomsmægler mellem 50.000-100.000 kr

Det er meget populært blandt danskere at foretage et selvsalg af sin bolig. Fordelene er da heller ikke til at overse, da du kan spare mange tusinde kroner. Samtidig har det aldrig været nemmere at sælge sin bolig selv, da du kan annoncere for din bolig online.

Når du overvejer at sælge din bolig, bør du som det første gøre dig tanker om, hvordan boligen skal sælges. Du kan enten betale en ejendomsmægler for at sælge din bolig – eller du kan gøre det selv via et selvsalg, hvilket er et boligsalg uden mægler.

Vælger du at alliere dig med en ejendomsmægler, betaler du først og fremmest for, at vedkommende fremviser din bolig. Der er derfor mange penge at spare, hvis du klarer ærterne selv i forhold til at vise dit hus eller lejlighed frem.

Foretager du et boligsalg uden mægler, skal du selv vise din bolig frem for købere, som er interesserede i at kigge nærmere på boligen. Dermed står du selv for at aftale med de interesserede købere, hvornår det er passende, at boligen bliver vist frem.

 

Du sparer tusindvis af kroner ved at sælge din bolig selv i stedet for at betale en ejendomsmægler for det. Hvis du blot fremviser din bolig til potentielle købere, så tager vi os af alt det juridiske. Hos NEMADVOKAT gør vi selvsalg nemt.

 

En bolighandel består ikke kun af at vise boligen frem – de juridiske aspekter skal også være i orden. Din advokat sikrer, at alle de juridiske aspekter af handlen er på plads. Dermed undgår du rod i papirerne, som ville kunne koste dig dyrt.

Når pris og vilkår er forhandlet færdigt, skal du og køber underskrive en købsaftale. Når det kommer til selvsalg, anbefales det altid at søge hjælp hos en boligadvokat, som kan stå for at udarbejde købsaftalen og rådgive dig om salget.

Som sælger er du nemlig forpligtet til at oplyse køber om alle forhold ved ejendommen, der kan være relevante for købers købsbeslutning. Dertil kan en købsaftale se ud på mange måder, hvorfor det kan være kompliceret og risikabelt at udforme den selv.

Som din boligadvokat er vi klar over, at et boligsalg er en stor ting i dit liv, og du har meget at tænke på. Derfor gør vi alt papirarbejdet lettere for dig, således du kan fokusere på alt det andet, som også fylder i forbindelse med handlen og flytningen.

 

Hvad koster det at sælge hus eller lejlighed uden ejendomsmægler?

Sælgerpakken koster 8.995 kr. inkl. moms. Dertil opkræves et gebyr på 154 kr., hvilket er et beløb, som kommunen tager for udarbejdelse af ejendomsdatarapporten samt et gebyr på omkring 2.500 – 3.500 kr. til administrator i ejerforeningen. I nogen tilfælde betales der et gebyr til grundejerforeningen for udarbejdelse af et grundejerforeningsskema. Gebyrerne opkræves, uanset om du gør brug af en boligadvokat eller ej.

Sælgerpakke: 8.995 kr.
Gebyr til ejendomsdatarapport: 100 kr.
Gebyr til administrator: Ca. 2.500 – 3.500 kr.
Gebyr til Grundejerforeningen: Ca. 500 – 1.000 kr.

Bestil en Sælgerpakke nu
DKK 8.995
Bestil online nu

inkl. moms

 

Guide til selvsalg

Når du skal sælge din bolig, kan du med fordel foretage et selvsalg, og dermed lave en bolighandel uden mægler. Dermed sparer du flere tusinde kroner. Du får her forklaret, hvordan du nemt og trygt kan foretage et selvsalg af hus eller lejlighed.

 

1) Forberedelse af dit boligsalg

Start med at danne dig et overblik over prisniveauet for lignende boliger, eksempelvis via online boligportaler. Skriv derefter den tekst, der skal være udgangspunktet for din salgsopstilling. Har du allerede fundet en køber, så skal du ikke lave en salgsopstilling.

Din rådgiver hjælper dig med at vurdere, om forsikringer og tilstandsrapporter er nødvendige i dit tilfælde eller ej. Det afhænger særligt af din boligtype, da der er forskel på at foretage et selvsalg af hus og et selvsalg af lejlighed.

Dertil sørger din rådgiver for at informere din bank eller realkreditinstitut om dit kommende salg af bolig. I den forbindelse vil en deponeringskonto blive oprettet, således køber har en konto, som købssummen kan blive overført til.

Din rådgiver sørger også for at indhente ejendomsdatarapporten, der indeholder oplysninger fra kommuner, Skat og regioner samt tilstandsrapport, energimærke og jordforureningsattester m.v. Ejendomsdatarapporten er obligatorisk ved ethvert boligsalg.

Udover ejendomsdatarapporten indhenter din rådgiver også de øvrige dokumenter. Disse udgøres blandt andet af tingbogsattest, servitutter, matrikelkort og lokalplan. Såfremt du foretager et salg af hus, rådgives du omkring brugen af Huseftersynsordningen.

 

2) Markedsføring af din bolig

Når du skal tiltrække potentielle købere til din bolig, er det vigtigt, at boligen præsenterer sig godt. Derfor bør du gøre den præsentabel og attraktiv ved at gøre den ren og pæn. Herefter kan du tage billeder af den, og få lagt boligen op på online boligportaler.

En god salgsannonce er kendetegnet ved at indeholde en grundig beskrivelse af boligen, pæne billeder og en plantegning. Find ud af, hvad der gør sig godt på billeder. Det kan eksempelvis være en pæn facade, et lækkert badeværelse eller et flot køkken.

Du bør altid huske på, at potentielle købere skal kunne forestille sig selv bo i hjemmet. Derfor kan det være en god idé at fjerne personlige ting, få udbedret mindre skader, og få ryddet godt op. Førstehåndsindtrykket er nemlig altafgørende ved boligsalg.

Dertil kan det være en rigtig god idé at inkludere en estimeret ejerudgift på boligen. Denne udgift kan du med fordel indsætte i din salgsannonce, da det er noget, som mange købere lægger stor vægt på.

En af dine vigtigste opgaver, når det kommer til selvsalg, er at få lavet en god salgsannonce og få vist boligen frem. Når en potentiel køber har vist interesse for at købe dit hus eller lejlighed, er det tid til, at du indgår i en forhandling af pris og vilkår.

 

3) Forhandling af pris og vilkår

Når du er kommet i dialog med en interesseret køber, skal du indgå i en forhandling af pris og vilkår. Her er det vigtigt, at du har is i maven, så du kan få den bedste handel i hus. Derfor får du her en række råd til, hvordan du kan gøre.

Prisforhandlingen omhandler en forhandling af selve købsprisen. Det er dén pris, som du, som sælger, har fastsat fra start af. Køber vil som oftest være interesseret i at presse prisen ned, således vedkommende får en bedre handel.

Forhandling af andre vilkår omhandler alt andet end prisen på boligen. Når det gælder køb og salg af boliger er der aftalefrihed, hvilket betyder, at køber og sælger frit kan aftale de gældende vilkår i købsaftalen.

Der kan eksempelvis blive aftalt, at sælger skal få lovliggjort en ulovligt opført garage, at køber overtager boligens garderobeskab og gardiner, eller at sælger skal udbedre skorstensskader, inden købers overtagelse af boligen.

Når du, som sælger, indgår i en forhandling af pris og vilkår, kan du derfor forhandle med andet end prisen. Ønsker køber et prisnedslag, kan du, som sælger, i stedet tilbyde bedre vilkår eksempelvis i form af en tidligere overtagelsesdato eller overtagelse af interiør.

 

4) Gennemfør dit boligsalg

Lige så snart en køber er fundet, varetager vi resten af handlen. Som din boligadvokat sørger vi nemlig for, at du får en nem og sikker handel i hus. Det gør vi ved at udarbejde købsaftalen, som både du og køber skal underskrive.

Købsaftalen er et juridisk dokument, hvoraf en længere række praktiske oplysninger fremgår af. Udarbejdelse af købsaftale er en omfattende og kompliceret proces, som bør varetages af en advokat, da fejl og mangler kan medføre økonomiske komplikationer.

Dertil bør købsaftalen udarbejdes af en advokat, da du er underlagt ”sælgers loyale oplysningspligt”. Det betyder, at sælger er forpligtet til at oplyse køber om alt ved ejendommen, der kan have betydning for købers beslutning om at købe ejendommen.

Såfremt sælgers oplysningspligt ikke overholdes, risikerer du at ifalde ansvar over for køber. Din advokat tager sig derfor af udarbejdelsen af købsaftalen, således eventuelle særlige bemærkninger indgår i købsaftalen som oplysning til køberen.

Typisk vil køber få indsat et advokatforbehold i købsaftalen. Dette medfører, at køber gratis kan fortryde handlen og foreslå ændringer af handlens vilkår. Accepterer du, som sælger, ikke ændringerne, kan handlen annulleres eller forhandlingerne fortsættes.

 

5) Berigtigelse

Når salget af boligen er gennemført skal handlen berigtiges. Det betyder, at handlen skal gennemføres i overensstemmelse med de aftalte vilkår, og skødet skal tinglyses, således køber kan blive den officielle ejer af boligen.

Vi gennemgår og godkender skødet og refusionsopgørelsen, såfremt denne udarbejdes af købers advokat. Vælger du, som sælger, at tilkøbe berigtigelse vil prisen alene være 2.995 kr. inkl. moms og ekskl. tinglysningsafgift. Fordelen ved at gøre dette er, at sagsprocessen gøres mere smidig og effektiv. Vi skal derfor ikke afvente købers advokats udarbejdelse, da vi er i besiddelse af alle sagens dokumenter. Dermed sikrer vi en hurtig frigivelse af købesummen.

Bemærk, tit og ofte er det køber, som står for at få udarbejdet skødet og refusionsopgørelsen. Der er dog ingen regler herfor, hvorfor du og køber frit kan aftale, hvem der skal påtage sig dette ansvar og betale for det.

Derudover overvåger din rådgiver frigivelsen af købesummen, således du er sikret, at køber overfører den aftalte pris for boligen rettidigt. Frigivelsen af købesummen sker, så snart skødet er endelig tinglyst.

Særligt for ejerlejligheder: Såfremt der er tinglyst sikkerhed i form af et ejerpantebrev, undersøger din rådgiver, om ejerpantebrevet skal overtages af køber, eller om det er nødvendigt med en forhøjelse af ejerpantebrevets beløb i relation til ejerskiftet.

 

6) Overdragelse af boligen

Som sælger har du pligt til at vedligeholde ejendommen helt frem til den dag, hvor overtagelsesdagen forefalder. Dertil skal boligen være ryddeliggjort, når køber skal overtage boligen – og du skal naturligvis være fraflyttet boligen.

Ved overdragelsen skal både du og køber være til stede, da det er en rigtig god idé at gennemgå de medfølgende hårde hvidevarers funktionalitet. Dette medvirker til, at køber ikke senere hen kan gøre krav gældende herom.

I forlængelse heraf bør du få aflæst forbrugsmålere, dvs. el, gas, vand og evt. olie, da det er dit ansvar, at der bliver aflæst forbrugsmålere korrekt. Din rådgiver sørger for at meddele ejerskiftet til forsyningsselskaberne, så du ikke hæfter for forbrugsudgifterne.

Såfremt du og køber har et ønske om at overdrage nøglerne til huset eller lejligheden før den aftalte tid, er der intet til hinder herfor. I skal blot gøre opmærksom herpå, idet betingelserne skal være opfyldt. Dette ændrer dog ikke på, hvornår den kontante købesum skal deponeres, hvilket stadig vil være ved overtagelsesdatoen.

Flytter køber ind før tid, overgår risikoen for ejendommen til køber i det øjeblik, som køber får rådighed over ejendommen. Dermed skal køber tegne forsikringer fra dette tidspunkt af. Dertil overgår vedligeholdelsespligten til køber samt udgifterne til boligens forbrug.

 

Opsummering

Ved at foretage et selvsalg med NEMADVOKATs Sælgerpakke er du sikret et nemt og trygt salg af boligen uden om mægler. Vores mål er at gøre det så nemt som overhovedet muligt at sælge din egen bolig – så du kan spare ejendomsmæglergebyret væk.

Humlen ved at lave et selvsalg er, at du sparer mange tusinde kroner. En ejendomsmægler koster nemlig typisk mellem 50.000-80.000 kr. – og kan i mange tilfælde koster over 100.000 kr., såfremt man tager imod mæglers annoncetilbud.

Dette ønsker vi at gøre op med. Derfor har vi sammensat vores Sælgerpakke til dig, som ønsker at klare ærterne selv og spare penge. Denne pakke koster kun 8.995 kr. inkl. moms og ekskl. gebyrer (rul længere op på siden, for at se de præcise gebyrer).

Sælgerpakken er alt, hvad du har brug for, når du skal sælge din bolig selv. Du får en personlige rådgiver, som blandt andet sikrer, at handelsvilkårene er anført som aftalt i købsaftalen, og som sørger for at gennemgå alle dokumenter vedrørende dit boligsalg.

Din personlige rådgiver sørger for at indhente alle de nødvendige dokumenter til din bolighandel, herunder BBR-meddelelse, tingbogsattest, ejendomsskattebillet, jordforureningsskema m.m.

Samtidig sikrer din rådgiver, at køber fremsender den relevante information i forhold til den ejerforening som boligen er en del af. Dette er blandt andet vedtægter, regnskaber og referater.

Din rådgiver sørger samtidig for at udarbejde bolighandlens vigtigste dokument, som er købsaftalen. Denne skræddersyer vi i samråd med dig, således der tages de nødvendige forbehold, så den passer til netop din handel.

Både du og køber modtager alle dokumenter elektronisk på mail, således I har dem og altid kan finde dem frem igen. Dette gør det let og overskueligt for både dig og køber.

Bestil en Sælgerpakke nu
DKK 8.995
Bestil online nu

inkl. moms