kvadratmeterpris

Kvadratmeterpris

Kvadratmeterprisen er, som navnet antyder, prisen pr. kvadratmeter i en bolig. Det er dog værd at være opmærksom på, at det ikke er alle kvadratmeter, der tæller med i kvadratmeterprisen. Det skyldes, at denne udelukkende dækker det boligareal, der kan anvendes til beboelse. Du kan bruge kvadratmeterprisen som sammenligningsgrundlag, når du kigger på flere forskellige boliger.

 

 

Hvad er kvadratmeterpris?

Kvadratmeterprisen er betegnelsen for, hvad én kvadratmeter koster i en specifik bolig. Hvis to boliger koster det samme, men den ene har et større boligareal, vil kvadratmeterprisen derfor være billigere i den bolig med flest kvadratmeter.

Du kan bruge kvadratmeterprisen til at sammenligne forskellige boliger, så du kan se, hvor du får mest for pengene. Kvadratmeterprisen bruges samtidig til at sammenligne den generelle pris for boliger indenfor et specifikt område.

Hvis du kigger på en bolig i København eller Aarhus, vil kvadratmeterprisen ofte være højere end i en mindre provinsby. Det skyldes, at boligerne i de attraktive boligområder er tilsvarende dyrere. Når du sammenligner forskellige områders kvadratmeterpriser, kan du derfor få en indikation af, hvor det er billigst at investere i fast ejendom.

Selvom kvadratmeterprisen er en god indikator på, hvor meget du får for pengene, er der en lang række faktorer, der ligeledes har indflydelse på kvadratmeterprisen. En bolig i god stand vil eksempelvis være dyrere end en bolig, der er i dårlig stand. Derfor vil kvadratmeterprisen også være højere.

Få en tryg og sikker bolighandel Brug en forsikret boligadvokat
Fra DKK 2.500
Få hjælp af boligadvokat

inkl. moms ekskl. tinglysningsafgift

 

Tæller hele boligarealet med i kvadratmeterprisen?

Du skal ikke tælle alle kvadratmeter med i kvadratmeterprisen. Kvadratmeterprisen dækker udelukkende det antal kvadratmeter, der er beboelige. Du skal derfor ikke tælle en kælder, som ikke er egnet til beboelse, med i kvadratmeterprisen.

Det samme gør sig gældende med andre dele af ejendommen, som ikke er egnet til beboelse. Du kan derfor ofte gøre et godt køb, hvis det ikke kræver et stort arbejde at gøre det areal, som ikke tæller med i kvadratmeterprisen, egnet til beboelse.

 

Hvordan beregnes kvadratmeterprisen?

Du skal ikke være noget matematisk geni for at udregne kvadratmeterprisen på en bolig. Du dividerer blot boligens pris med det samlede antal beboelige kvadratmeter, hvorefter du har kvadratmeterprisen.

Eksempel:

  • Dit hus er 200 kvadratmeter.
  • Det er til salg for 3.000.000 kr.
  • 3.000.000 / 200 = 15.000
  • Den samlede kvadratmeterpris er 15.000 kr.

Kvadratmeterprisen er et udtryk for, hvad én kvadratmeter koster i forhold til den samlede pris for boligen. Selvom boligens stand og beliggenhed har en stor indflydelse på kvadratmeterprisen, kan det være et udmærket sammenligningsgrundlag.

 

Beliggenheden har stor indflydelse på kvadratmeterprisen

Boligerne koster mere i de attraktive boligområder, hvorfor kvadratmeterprisen er højere i eksempelvis København og Aarhus end på Langeland. Der er således store udsving i kvadratmeterprisen, afhængigt af hvor i landet du kigger på bolig.

Hvis du blot ønsker en billig bolig, kan det derfor betale sig at overveje en af de kommuner, hvor kvadratmeterprisen er lavest. En lav gennemsnitlig kvadratmeterpris for et geografisk afgrænset område som eksempelvis en kommune er et tegn på, at boligpriserne er lave.

Du kan imidlertid godt være heldig finde en bolig med en lav kvadratmeterpris i de attraktive boligområder, selvom det kun sker sjældent. En lav kvadratmeterpris i et attraktivt område er som regel et tegn på, at huset er i dårlig stand, eller der er andre forhold, som gør, at boligen ikke er attraktiv.

 

Skal du købe bolig?

NEMADVOKAT sidder klar til at yde dig kompetent køberrådgivning som din boligadvokat i forbindelse med dit boligkøb. Kontakt os i dag og få en uforpligtende snak. Det koster ikke noget at spørge.

Få en tryg og sikker bolighandel Brug en forsikret boligadvokat
Fra DKK 2.500
Få hjælp af boligadvokat

inkl. moms ekskl. tinglysningsafgift

Læs også