Amalie Thingholm

Tag en snak med Amalie

Hurtigt svar
Gratis formøde
Personlig rådgivning

6. september 2024

Selskabsopstart

Personlig hæftelse

Personlig hæftelse betyder, at du hæfter med hele din personlige formue for virksomhedens gæld. Dette gælder for personlige virksomhedsformer som enkeltmandsvirksomheder og interessentskaber. I denne artikel kan du læse mere om, hvad personlig hæftelse indebærer, og hvilke virksomhedsformer der har denne hæftelsesform.

Indhold

Amalie Thingholm

Amalie Thingholm

Cand.jur.

Selskabsopstart

Hvad er personlig hæftelse?

Når du ejer eller medejer en personlig virksomhed som en enkeltmandsvirksomhed eller et interessentskab, hæfter du personligt med hele din formue. Det betyder, at du risikerer at skulle betale virksomhedens gæld, selv hvis det kræver, at du sælger dine private ejendele.

Personlig hæftelse er ubegrænset, hvilket står i kontrast til begrænset hæftelse, som ses i kapitalselskaber som anpartsselskaber (ApS) og aktieselskaber (A/S). Her hæfter du kun med den kapital, der er indskudt i selskabet.

Hvordan hæfter man i en personlig virksomhed?

I en enkeltmandsvirksomhed hæfter du personligt og ubegrænset. I et interessentskab hæfter du personligt, ubegrænset og solidarisk, hvilket betyder, at du kan blive pålagt at betale hele gælden, hvis din partner ikke kan.

Solidarisk hæftelse kan være risikabelt, da den ene ejer kan gældsætte den anden. Det er derfor vigtigt at vælge sine partnere med omhu.

Hæfter jeg personligt, hvis virksomheden bliver lukket?

Selv hvis du lukker virksomheden, vil du fortsat hæfte personligt for eventuel gæld. En personlig virksomhed er ikke en selvstændig juridisk enhed, så virksomhedens økonomi er uløseligt knyttet til din private formue.

Anpartsselskab (ApS)

Anpartsselskabet er populært i Danmark, da kravet til selskabskapitalen er overkommelig, minimum 40.000 kr. I et ApS har du begrænset hæftelse, hvilket betyder, at du kun risikerer den indskudte kapital.

Aktieselskab (A/S)

Aktieselskabet er den største selskabsform, hvor kravet til selskabskapitalen er minimum 400.000 kr. Ligesom i et ApS har du her begrænset hæftelse, men der stilles flere krav til ledelsen.

Amalie Thingholm

Tag en snak med Amalie

Hurtigt svar
Gratis formøde
Personlig rådgivning