håndværkerfradrag

Afskaffelse af håndværkerfradraget

Som følge af den nye finanslovsaftale for 2022 bliver håndværkerfradraget afskaffet. Fradraget fjernes fra den 1. april 2022. Du kan dog stadig nå at benytte dig af det – men du skal være hurtig.

Efter den 1. april 2022 kan du ikke længere benytte dig af håndværkerdraget, da det afskaffes fra denne dato. Det bliver derfor efter den 1. april 2022 dyrere for dig, når du skal bruge håndværkerhjælp til f.eks. udskiftning af yderdøre og vinduer eller isolering af tag, gulv eller ydervægge.

Servicefradraget vil dog fortsætte som hidtil. Du kan derfor stadig få fradrag for udvalgte serviceydelser, som udføres i hjemmet f.eks. vinduespudsning eller havearbejde.

Årsagen til afskaffelsen af håndværkerfradraget skyldes den stigende efterspørgsel på håndværkere, som følge af fordoblingen af håndværkerfradraget i 2021. Fordoblingen for 2021 blev vedtaget for at holde hånden under arbejdsmarkedet ifm. coronakrisen og dens påvirkning på den danske økonom. Dog finder partierne bag finanslovsaftalen for 2022 ikke, at fradraget længere er hensigtsmæssigt, hvorfor det nu afskaffes.

 

Du har stadig mulighed for at benytte dig af håndværkerfradraget

Selvom afskaffelsen af håndværkerfradraget er lige rundt om hjørnet, har du stadig mulighed for at benytte det. Du kan nemlig stadig få fradrag for arbejde, der er udført i perioden 1. januar – 31. marts 2022, og hvis der senest er betalt for arbejdet den 31. maj 2022.

Har du derfor planer om at nå at benytte dig af håndværkerfradraget, inden afskaffelsen træder i kraft 1. april 2022, skal du være hurtig. De lange ventetider på ledige håndværkere og levering af byggematerialer, kan gøre det svært at få udført arbejdet inden den 31. marts 2022.

Kilde: Skat.dk

Kilde:
Skat.dk
Læs også