ejendomsvurderinger

Nye offentlige ejendomsvurderinger

Flere af de nye offentlige ejendomsvurderinger for enfamilieshuse er allerede sendt ud til omkring 50.000 boligejere siden september 2021. Planen er, at de resterende vurderinger vil blive udsendt i løbet af 2022.

De nye ejendomsvurderinger sendes ud i etaper, hvilket kan være årsagen til, at din vurdering endnu ikke er kommet.

Vurderingsstyrelsen vurderer ejendomme i en bestemt rækkefølge, som starter med enfamilieshuse. Dernæst vurderer de sommerhuse og lejligheder. Slutteligt vurderes erhvervsejendomme samt lejeboliger.

Har du endnu ikke modtaget din ejendomsvurdering, skyldes det højst sandsynligt, at vurderinger af denne type ejendom endnu ikke er lavet.

Du får en besked via digital post kort før din ejendomsvurdering er klar. Her vil du kunne se de data, som vurderingen af din ejendom bygger på – også kaldet deklarationen. Du vil herefter modtage en ny besked, så snart din vurdering er klar.

 

Boligskattesystem 2024

I 2024 kommer der et nyt boligskattesystem. Dette skal baseres på baggrund af de nye offentlige ejendomsvurderinger.

Hvis din bolig har fået en ny højere offentlig ejendomsvurdering, er det ikke ensbetydende med, at du vil skulle betale højere boligskatter. Folketinget har sikret dette med en række tiltag, der betyder, at ingen boligejere vil skulle betale mere i boligskat ved overgangen til de kommende boligskatteregler, end de skulle med de nuværende regler.

Dertil sænkes satsen for ejendomsværdiskatten og den gennemsnitlige grundskyldspromille. Det betyder, at mange boligejere har udsigt til lavere samlede boligskatter.

Køber du en bolig før den 31. december 2023, vil du få en skatterabat, som sikrer, at du som boligejer ikke kommer til at betale mere i boligskat med de nye regler.

 

 

Læs også