boligadvokat priser

Boligadvokat priser

Priserne for en boligadvokat varierer, afhængigt af hvilken prissætning boligadvokaten arbejder med – om det er en fast timepris eller en pakkeløsning. I denne artikel kan du blive klogere, hvad en boligadvokat koster.

Den pris, du skal betale for en boligadvokat, afhænger af hvordan vedkommende fakturerer sine ydelser – det kan enten være en pakkeløsning eller en timepris, hvor du betaler for den tid, der er brugt på opgaven.

 

 

Samtidig har det betydning for prisen, hvor erfaren den boligadvokat, du vælger, er. Hvis du vælger en, der er nyuddannet, vil vedkommende ofte tilbyde sine ydelser til en billigere pris, end hvis du vælger en, som har været i branchen i langt tid.

Den billigste løsning, når du skal vælge en boligadvokat, er ofte at vælge en, der tilbyder sine ydelser som en pakkeløsning. Her ved du på forhånd, hvad du skal betale for ydelserne, så du ikke får en ubehagelig overraskelse, når regnskabet skal gøres op.

 

Hvad koster en boligadvokat?

Prisen for en boligadvokat til boligkøb ligger typisk mellem 5.000-10.000 kr. Prisen afhænger dog af, om boligadvokaten tager en fast timepris eller tilbyder pakkeløsninger. En boligadvokat i Danmark har desuden fri prisdannelse, hvorfor de selv kan bestemme, hvor meget de vil tage for deres ydelse.

Vælger du en boligadvokat, der tilbyder sine ydelser som pakkeløsning, skal du typisk betale omkring 5.000-10.000 kr. for køb af en andelsbolig eller ejerbolig. Ved andre advokatkontorer betales der timepriser, som ofte ligger mellem 1.000-2.000 kr.

Priserne for en pakkeløsning varierer samtidig på baggrund af hvilke ydelser, du har behov for. Nogle pakkeløsninger inkluderer alt fra rådgivning og gennemgang af købsaftale til udarbejdelse og tinglysning af skøde, mens andre udelukkende består af én af delene.

Hos NEMADVOKAT tilbyder vi forskellige pakkeløsninger, der henvender sig til individuelle behov. Du bestemmer selv, om du ønsker køberrådgivning, gennemgang af købsaftalen eller blot tinglysning af skødet.

 

Hos NEMADVOKAT tilbyder vi følgende pakkeløsninger:

 

Køberrådgivning: 6.000 kr.

Vi sørger for at sætte dig grundigt ind i købsaftalens indhold og vilkår, ligesom vi varetager al dialog med mægler og bank. Vi rådgiver dig gennem hele købsprocessen, ligesom vi til sidst udarbejder og tinglyser skødet, inden handlen endeligt afsluttes.

 

Gennemgang af købsaftale: 5.000 kr.

Ønsker du hjælp til at gennemgå købsaftalen, så du er sikker på, at du ikke skriver under på noget, der ikke tjener til din fordel, skal du vælge denne pakke. Her sikrer vi, at der ikke er nogle begrænsninger og andre forhold, der kan gøre dit boligkøb til en dårlig handel.

 

Tinglysning af skøde: 2.500 kr.

Vores mindste pakke er til dig, der udelukkende har behov for udarbejdelse og tinglysning af skødet. Vi sikrer, at alt er angivet korrekt, så skødet bliver tinglyst med de nødvendige informationer i første omgang. Vi kan samtidig hjælpe med at frigive købesummen til sælger, hvis du ønsker det. Efterfølgende afslutter vi sagen.

 

Når du vælger en af ovenstående pakkeløsninger, får du en fast, lav pris, ligesom du er sikret gennemsigtighed i hele forløbet. Andre boligadvokater opererer med variable priser, der afhænger af, hvor meget tid vedkommende bruger på din sag.

Her risikerer du at få en ubehagelig overraskelse, når regninger opgøres. Prisen for en boligadvokat er typisk lavest, når du vælger en, der arbejder med pakkeløsninger. Vælger du alligevel en boligadvokat, der arbejder med timepriser, anbefaler vi, at I indgår en aftale om fast pris, så regningen ikke løber løbsk.

I forhold til prisen for en boligadvokat, der arbejder med timepris, skal du regne med, at timesatsen ligger på omkring 1.000-2.000 kr. i timen. Hvis ikke du på forhånd ved, hvor mange timer der afsættes til din sag, kan du ende med at skulle betale en høj pris, hvis det viser sig, at sagen er mere kompleks end først antaget.

I sidste ende bør dit valg afhænge af, hvad du føler dig mest tryg ved – at vælge en boligadvokat, der arbejder med timepriser, eller at vælge en boligadvokat, som tilbyder pakkeløsninger.

 

Sådan holder vi vores priser i bund

NEMADVOKAT er Danmarks Digitale Advokatkontor. Derfor gør vi tingene lidt anderledes end de andre traditionelle advokatkontorer. Det betyder, at du får advokatrådgivning til lave priser – uden at skulle gå på kompromis med kvaliteten.

Vi kan holde priserne på vores advokatydelser i bund, da vi har digitaliseret og automatiseret en række interne processer. Dette har resulteret i, at den interne sagsbehandlingstid er blevet kortere og mere effektiv.

Som følge heraf kan din sag kan klares hurtigere via vores digitaliserede processer sammenlignet med traditionelle advokatkontorer. Dermed skal du betale mindre i salær til din rådgiver. Du sparer derfor både tid og penge.

 

Sådan holder vi kvaliteten i top

Vores digitale sagsbehandling gør, som tidligere nævnt, at din rådgiver skal bruge mindre tid på din sag sammenlignet med traditionelle advokatkontorer. Samtidig har vores digitale tilgang gjort det muligt at holde kvaliteten i top.

Hver enkelt rådgiver hos NEMADVOKAT kan i højere grad koncentrere sig om at give dig personlig rådgivning ud fra din sags konkrete omstændigheder sammenlignet med traditionelle rådgivere.

Det skyldes, at vi har optimeret den interne sagsbehandling, således din rådgiver nemt og enkelt kan komme direkte til sagens kerne: nemlig rådgivningen og udarbejdelsen af de endelige sagsdokumenter.

 

Boligadvokat pris

En nemmere og smartere oplevelse

Vi har bygget et digitalt univers op fra bunden, som vi har navngivet NEMBLIK. Dette er dit digitale mødested med din rådgiver, som du kan tilgå døgnet rundt ved hjælp af smartphone, computer og tablet.

Helt konkret kan du holde dig opdateret på din sag og dens udvikling – uden at være nødsaget til at kontakte din rådgiver og lede rundt efter diverse dokumenter i din mail og lignende. Med NEMBLIK er alt samlet ét sted.

Det betyder, at du får bedre muligheder for nemt og enkelt at kunne følge med i din sag. Dertil får du øget datasikkerhed, da NEMBLIK er bygget op efter alle GDPR-forskrifterne, som er til for at beskytte dine personoplysninger.

Se, hvordan NEMBLIK fungerer i den korte video lige her.

 

 

Hvorfor overhovedet bruge en boligadvokat?

Når du køber en bolig eller en ejendom, er der mange faktorer, der gør sig gældende. Først og fremmest er der mange følelser involveret i et boligkøb, da det har en stor indflydelse på dit liv. Det er derfor vigtigt, at du køber den rigtige bolig til den rigtige pris.

Dertil er en bolighandel en kompleks størrelse, da der er mange juridiske aspekter, som kan være vanskelige at gennemskue, hvis ikke du kan rådgive dig hos en boligadvokat. Boligadvokaten kan hjælpe dig med at ‘oversætte’ det juridiske sprog, så du forstår det.

Det gør sig særligt gældende, hvis du er førstegangskøber. Her kan det være vanskeligt at rumme de mange forskellige informationer og følelser, du får i forbindelse med et boligkøb. En boligadvokat kan hjælpe dig med at sikre, at du er bekendt med alle de oplysninger, der relaterer sig til den bolig, du planlægger at købe.

Det er dog ikke kun førstegangskøbere, der gør klogt i at hyre en boligadvokat i forbindelse med køb af ejendom. En boligadvokat vil kunne give dig ro i maven, fordi vedkommende varetager dine interesser.

Generelt bør du være opmærksom på, at ejendomsmægleren udelukkende varetager sælgers interesser, ligesom han eller hun ikke er forpligtet til at overlevere alle informationer til dig. En boligadvokat sikrer sig, at du har fået svar på alt det, du har behov for at vide, så du ikke ender med at gøre en dårlig handel.

Boligadvokatens priser vil derfor vil derfor være godt givet ud, hvis man sammenligner med de omkostninger den forkerte bolighandlen kan ende med at koste dig. I det store hele er prisen for en boligadvokat ikke en stor udgift, hvis man sammenligner med de samlede omkostninger i forbindelse med køb af bolig, hvorfor det typisk ikke kan betale sig at spare boligadvokatens pris væk.

 

Hvad kan en boligadvokat hjælpe mig med?

Prisen på en boligadvokat varierer afhængigt af hvilke ydelser, du har brug for hjælp til. Hvis du udelukkende har brug for at få udarbejdet og tinglyst skødet, vil prisen for en boligadvokat være lavere, end hvis du har brug for hjælp til køberrådgivning gennem hele processen.

Du bør derfor først og fremmest overveje, hvilke ydelser du ønsker at benytte dig af. Når du ved det, vil du have nemmere ved at finde en boligadvokat til en pris, hvor du kan være med. Vi anbefaler som minimum, at du får hjælp til at gennemgå købsaftalen af en boligadvokat, så du er sikker på, at du er bekendt med alle forhold, servitutter og begrænsninger for den bolig, du planlægger at investere i.

En boligadvokat kan blandt andet hjælpe dig med følgende:

 • Gennemgang af købsaftalen.
 • Gennemgang af ejendomsrapport, tilstandsrapport, elinstallationsrapport og energimærkningen.
 • Skabe overblik over lokalplanerne for området.
 • Undersøge, om der er forurening på matriklen.
 • Gennemgå servitutter på ejendommen.
 • Stå for udarbejdelse af ejerskifteforsikring.
 • Udarbejde og gennemgå skødet med dig.
 • Tinglyse skødet.
 • Udarbejde refusionsopgørelse.
 • Korrespondance med bank og mægler.
 • Afslutning af handel.

De fleste dokumenter, du støder på i forbindelse med et boligkøb, er skrevet i et juridisk sprog, som kan være vanskeligt at forstå, hvis du ikke har forstand på det. En boligadvokat kender til jargonen og ved hvilke faldgruber, det er vigtigt at navigere udenom i forbindelse med et boligkøb.

Din boligadvokat kan stå for at gennemgå alle de papirer og dokumenter, der relaterer sig til handlen. På den måde ved du præcis, hvad købsaftalen indebærer, før du skriver under. Selvom der ikke skulle være behov for at ændre i købsaftalen, giver det dig ro i maven at vide, at der er styr på det hele.

En boligadvokat kan samtidig tage sig af advokatskrivelser, ligesom vedkommende kan stå for at varetage al dialog med bank og ejendomsmægler. Hvis der bliver behov for eksterne rådgivere, kan din boligadvokat i langt de fleste tilfælde også hjælpe dig med at finde vedkommende.

 

Prisen for en boligadvokat overgår ikke værdien

Prisen for en boligadvokat overstiger i langt de fleste tilfælde ikke værdien af, hvad du får ud af at benytte dig af en. Vælger du at gennemføre en bolighandel uden en boligadvokat til at varetage dine interesser, risikerer du at handle på baggrund af dine følelser.

Ejendomsmægleren varetager udelukkende sælgers interesser. Der er ingen lovgivning, der siger, at ejendomsmægleren skal videregive alle oplysninger til dig, hvorfor du risikerer, at du ikke har det fulde overblik over ejendommens vilkår og betingelser.

I sidste ende kan det resultere i store økonomiske konsekvenser for dig, hvis du ender med at skrive under på en købsaftale, hvor der er væsentlige forhold, du burde være opmærksom på. Der er mange penge på spil i forbindelse med en bolighandel, og derfor bør du altid rådgive dig med en boligadvokat, så du har en, der varetager dine interesser.

Når du har en boligadvokat på din side, får du indblik i alle de detaljer, der er relevante i forbindelse med bolighandlen. Du får samtidig forklaret alle de juridiske formuleringer, der er i købsprocessen, så du er sikker på, at du forstår dem.
Samtidig udgør prisen for en boligadvokat en brøkdel af de samlede omkostninger for et boligkøb, hvorfor du ofte ikke lægger mærke til dem i det store hele. Viser det sig, at der ikke er nogle anmærkninger i forbindelse med købsaftalen, kan du handle med ro i maven.

En boligadvokat kan blandt andet sikre, at:

 • Du får overblik over alle dokumenter, der relaterer sig til bolighandlen.
 • Du er bekendt med de lokalplaner, der gør sig gældende for området.
 • Du får indblik i de små detaljer, som ellers kan være vanskelige at identificere.
 • Du får overblik over de servitutter, der er tinglyste for ejendommen.
 • Du undgår uforudsete udgifter, når du har overtaget boligen.

 

Hvad skal du være opmærksom på, når du vælger boligadvokat?

Der er flere forskellige forhold, der gør sig gældende, når du skal vælge boligadvokat. Du skal ikke udelukkende tænke på, hvad en boligadvokat koster, men også om du føler dig tryg ved vedkommende, samt om boligadvokaten har fået gode anmeldelser af tidligere klienter.

I dag foregår mange af de forhold, du skal bruge en boligadvokat til, online, hvorfor der ikke altid er grund til at vælge en boligadvokat, du kan have fysiske møder med. Særligt ikke, når der er tale om en almindelig bolighandel.

Ofte kan du spare mange penge på boligadvokatens pris, hvis du vælger en digital boligadvokat, som du ikke skal til fysiske møder med. I stedet modtager boligadvokaten oplysningerne online, hvorefter vedkommende konsulterer dig over telefonen.

 

Overvej følgende, når du skal vælge boligadvokat:

 • Er det nemt at gennemskue, hvad boligadvokaten koster?
 • Har boligadvokaten fået gode anmeldelser på Trustpilot, Facebook og lignende?
 • Hvor meget er du villig til at betale for boligadvokaten?

 

Læs også