boligadvokat hvornår

Hvornår skal jeg bruge en boligadvokat?

Typisk skal du bruge en boligadvokat, når der foreligger en købsaftale. Når du bruger en boligadvokat ved boligkøb, vil advokaten gennemgå handlens dokumenter, så du er sikker på, at der ikke dukker ubehagelige overraskelser op. Du kan også bruge en boligadvokat, hvis du vil sælge din bolig. En boligadvokat vil i begge tilfælde kunne sikre dig en sikker handel. 

 

 

Langt de fleste boligkøbere vælger at gøre brug af en boligadvokat i forbindelse med boligkøbet, og det er der god grund til. Når du bruger en boligadvokat, gennemgår vedkommende alle juridiske dokumenter ved et boligkøb. Du sikrer dermed, at du har det fulde overblik over handlen. Du kan også bruge en boligadvokat, såfremt du vil sælge din bolig.

Du vælger desuden selv, hvornår du vil inddrage boligadvokaten. Typisk bliver vedkommende involveret, når der er udarbejdet en købsaftale. Mange vælger at få boligadvokaten til at gennemgå købsaftalen, udarbejde og tinglyse skødet, gennemgå refusionsopgørelsen, varetage korrespondancen mellem køber og sælger samt at afslutte handlen. Når boligadvokaten ikke bare bidrager med enkeltydelser, men også hjælper dig med at afslutte handlen, kaldes det for en komplet berigtigelse.

Det er dog op til dig, om du ønsker komplet rådgivning samt gennemgang af de tilhørende dokumenter, eller om du udelukkende ønsker at gøre brug af enkelte ydelser. Vi anbefaler, at du som minimum får hjælp til at gennemgå købsaftalen og tinglyse skødet. Derudover anbefaler vi, at du inddrager boligadvokaten, når der foreligger en købsaftale.

 

Hvornår starter boligadvokatens arbejde?

Når du har fundet en bolig, som du er interesseret i, starter forhandlingerne med sælger og ejendomsmægler. Det er typisk her, boligadvokaten bliver inddraget i købsprocessen. Dette gælder dog, medmindre du selv har stået for at forhandle dig til mere lukrative vilkår, hvorfor der allerede er udarbejdet en købsaftale, som skal gennemgås.

Det er almindeligt, at der indsættes et advokatforbehold i købsaftalen. Advokatforbeholdet betyder, at din underskrift først er bindende, hvis din boligadvokat kan godkende handlen i sin helhed, som det kaldes. Du kan derfor skrive under på købsaftalen, før du har fået den gennemgået, hvis der er indskrevet et advokatforbehold.

Skriver du under på købsaftalen, uden der er indskrevet et advokatforbehold, er din underskrift som udgangspunkt bindende. Du har dog mulighed for at gøre brug af din almindelige fortrydelsesret ved boligkøb, men det er ikke uden konsekvenser. Gør du brug af din fortrydelsesret, skal du betale sælger en godtgørelse, som svarer til 1% af købesummen.

Det betyder, at du skal betale sælger 30.000 kr., hvis du vælger at gøre brug af din almindelige fortrydelsesret ved boligkøb, såfremt boligen koster 3.000.000 kr. Det undgår du, hvis du gør brug af advokatforbeholdet. Med det har du nemlig mulighed for at få gennemgået købsaftalen, efter du har skrevet under.

Uanset, om der foreligger en underskrevet købsaftale eller ej, starter boligadvokaten typisk med at gennemgå købsaftalen. Det kan være en god idé at skrive under på købsaftalen, hvis der er indskrevet et advokatforbehold. I de fleste tilfælde kan det sikre dig boligen, hvis din advokat ikke finder årsag til, at du bør udtræde af handlen.

Udlev trygt og sikkert dine boligdrømme Oplev hvor nemt vi har gjort dit boligkøb
Fra DKK 2.000,-
Læs mere

inkl. moms

 

Hvor meget skal boligadvokaten inddrages i købsprocessen?

Din boligadvokat kan have mange opgaver i forbindelse med et boligkøb, men du vælger selv, hvor meget du ønsker at involvere vedkommende. Hos NEMADVOKAT kan du vælge mellem flere forskellige pakkeløsninger, afhængigt af hvor meget du ønsker at inddrage os i købsprocessen.

Vælger du vores komplette pakke, sørger vi for at gennemgå købsaftalen og tinglyse skødet for dig. Vi hjælper dog også med at varetage dialogen med mægler og bank, så du udelukkende skal forholde dig til de oplysninger, du får fra os. Det sikrer gennemsigtighed i handlen, samtidig med at du får hjælp til at forhandle med sælgers repræsentant.

Du kan også vælge at inddrage en boligadvokat tidligere i processen, men det er de færreste, der gør det. Boligadvokatens primære opgave er at hjælpe dig med at forstå indholdet af købsaftalen og dermed de betingelser, der er i handlen. Derfor starter boligadvokaten typisk med at gennemgå købsaftalen og de øvrige dokumenter, der relaterer sig til handlen.

 

Hvilke ydelser tilbyder en boligadvokat?

En boligadvokat rådgiver dig om de juridiske, skattemæssige og økonomiske forhold i forbindelse med dit boligkøb. Herudover gennemgår boligadvokaten de dokumenter, som ejendomsmægleren udleverer. Her vil boligadvokaten eksempelvis undersøge, om der er ulovlige bygninger, begrænsninger i lokalplanen eller tinglyste servitutter, som kan have indflydelse på ejendommens værdi eller anvendelse.

Boligadvokaten tager udgangspunkt i din specifikke situation og hjælper dig med at forstå indholdet af købsaftalen og de relaterede dokumenter. Dertil hjælper boligadvokaten dig med at forstå de eventuelle konsekvenser, dette må medføre. Ejendomsmægleren varetager sælgers interesser, hvorfor boligadvokaten fungerer som en modvægt ved at varetage dine interesser.

Boligadvokaten kan typisk rådgive dig om følgende:

 

Få hjælp til at komme sikkert igennem dit boligkøb

Som nævnt, vælger de fleste at gøre brug af en boligadvokat i forbindelse med et boligkøb. Hos NEMADVOKAT tilbyder vi tre forskellige pakker, så du selv kan vælge, hvor meget du ønsker at inddrage os i købsprocessen.

Er der noget, du er i tvivl om, er du også mere end velkommen til at kontakte en af vores boligrådgivere, som vil hjælpe dig med at besvare dine spørgsmål. Vi kan ligeledes hjælpe dig med at vælge den pakke, som egner sig bedst i forhold til din specifikke situation – og det koster selvfølgelig ikke noget at spørge.

Udlev trygt og sikkert dine boligdrømme Oplev hvor nemt vi har gjort dit boligkøb
Fra DKK 2.000,-
Læs mere

inkl. moms

Læs også