er det nødvendigt med en boligadvokat

Er en boligadvokat nødvendig, når man køber bolig?

Et boligkøb er en kompliceret proces, som involverer høje summer. Derfor er det i de fleste tilfælde en rigtig god idé at bruge en boligadvokat, når man køber bolig, da vedkommende kan rådgive dig i processen. Der er dog ingen krav om, at du skal bruge en boligadvokat, men du bør gøre det, hvis du ønsker at købe en bolig på et oplyst grundlag.

 

 

Hvorfor involvere en boligadvokat i boligkøbet?

Når du skal købe bolig, er der mange faldgruber, du skal navigere udenom. Det kan ende med at blive en bekostelig affære, hvis du køber en bolig, som ikke er, hvad den gav sig ud for at være – og som derfor ikke lever op til dine forventninger.

Der er mange forskellige faktorer, som har indflydelse på, om du gør en god eller dårlig handel. Medmindre du har en juridisk baggrund eller et indgående kendskab til boligmarkedet, kan det være svært at danne overblik over de potentielle risici ved en bolig.

Hvis du vil være på den sikre side, bør du af samme årsag alliere dig med en boligadvokat. Boligadvokaten rådgiver dig og varetager dine interesser i boligkøbet på samme måde, som ejendomsmægleren varetager sælgers interesser.

Der er ingen lovmæssige krav om, at du skal involvere en boligadvokat. Du kan derfor godt gennemføre et boligkøb, uden du involverer en boligadvokat. Hvis du ønsker at indgå en fair og fornuftig handel, er det dog ofte essentielt, at du søger rådgivning hos en boligadvokat.

Udlev trygt og sikkert dine boligdrømme Oplev hvor nemt vi har gjort dit boligkøb
Fra DKK 2.500,-
Læs mere

inkl. moms

 

Hvad kan en boligadvokat hjælpe med?

Som nævnt, er der mange grunde til, at det er en god idé at involvere en boligadvokat i dit boligkøb. Boligadvokaten er en juridisk rådgiver, som er specialiseret i køb og salg af ejendomme. Samtidig er prisen for en boligadvokat en brøkdel af de samlede omkostninger ved køb af fast ejendom. Du kan dermed potentielt spare mange penge ved at inddrage en.

Er der vilkår i handlen, som du ikke bør acceptere, vil boligadvokaten kunne hjælpe dig med at indgå en bedre aftale eller helt udtræde af handlen. Viser det sig, at alt er, som det skal være, kan du skrive under på købsaftalen med god samvittighed, velvidende at der ikke dukker ubehagelige overraskelser op.

 

En boligadvokat kan blandt andet hjælpe dig med følgende:

Gennemgang af købsaftale: En købsaftale er betegnelsen for den kontrakt, som du og sælger indgår i forbindelse med en bolighandel. Den indeholder derfor alle de vilkår, som gør sig gældende for handlen. En boligadvokat vil kunne hjælpe dig med at gennemgå købsaftalen, så du er sikker på, at der er styr på de juridiske formaliteter. Dermed også, så du ikke ender med at købe en bolig, som ikke er, hvad den gav sig ud for at være.

Tilstandsrapport, elinstallationsrapport og energimærkning: Det kan være svært at gennemskue indholdet af tilstandsrapport, elinstallationsrapport og energimærkning. Boligadvokaten kan hjælpe dig med at gennemgå rapporterne, så du er sikker på, at der ikke er forhold, som kan gøre boligen til en dårlig handel for dig.

Besigtigelse af bolig: Det er typisk en god idé at få en professionel fagmand til at besigtige den ejendom, du planlægger at købe. I visse tilfælde kan boligadvokaten bistå dig med besigtigelse af boligen. Han eller hun har nemlig erfaring fra tidligere bolighandler. Alternativt vil boligadvokaten kunne hjælpe dig med rådgivning. På den måde er du sikker på, at du er opmærksom på alt det, der er væsentligt for, om du gør en god eller dårlig handel.

Tinglyste servitutter og begrænsninger: Det er en god idé at undersøge, om der er tinglyste servitutter eller andre begrænsninger. Det kan eksempelvis være, at der er hjemfaldspligt til kommunen eller andre bestemmelser i kommune- eller lokalplanen. Din boligadvokat vil kunne hjælpe dig med at gennemgå begrænsninger for ejendommen. På den måde vil du på et oplyst grundlag kunne træffe en beslutning om, hvorvidt du vil investere i ejendommen eller ej.

Skødeskrivning, tinglysning og refusionsopgørelse: Når både du og sælger har skrevet under på købsaftalen, skal handlen berigtiges. Dette sker ved, at der udarbejdes et skøde, som tinglyses, samt at sælger får frigivet købesummen. Herudover skal der udarbejdes eller gennemgås en refusionsopgørelse, som er en opgørelse over købers og sælgers mellemværende. Boligadvokaten sikrer, at alle dele udføres korrekt.

 

Du vælger selv, hvor meget du vil inddrage boligadvokaten

Du vælger selv, hvor meget du ønsker at inddrage boligadvokaten i handlen. Du kan eksempelvis udelukkende vælge at få hjælp til gennemgang af købsaftale eller tinglysning af skøde. Du kan også få boligadvokaten til at varetage korrespondance med mægler, bank og andre nøglepersoner.

Hos NEMADVOKAT tilbyder vi flere forskellige pakker, som du kan vælge mellem. På den måde bestemmer du selv, hvilke opgaver din boligrådgiver skal varetage. Du kender dermed også de samlede omkostninger på forhånd. Det er en stor fordel, hvis man sammenligner med en advokat, som tager en fast timepris, da du ikke risikerer, at regningen løber løbsk.

Du kan læse mere om vores forskellige pakker her. Er du i tvivl om, hvilken pakke du skal vælge, er du altid velkommen til at kontakte en af vores boligrådgivere, som kan vejlede dig i forhold til din konkrete situation.

 

Er en boligadvokat nødvendig?

Det er nødvendigt at inddrage en boligadvokat i langt de fleste boligkøb. Boligadvokaten sikrer, at handlen foregår juridisk korrekt, og at du sikres de bedste betingelser i handlen. Ejendomsmægleren er sælgers rådgiver, hvorfor du ved at bruge en boligadvokat kan have en rådgiver, som er på din side i bolighandlen.

Medmindre du har en juridisk baggrund og indgående erfaring med ejendomsinvestering, er det vanskeligt at danne overblik over eventuelle faldgruber, når du skal købe en bolig. Derfor anbefaler vi altid, at du inddrager en boligadvokat i dit boligkøb, hvis du vil have de bedste forudsætninger for at indgå en fornuftig handel.

Udlev trygt og sikkert dine boligdrømme Oplev hvor nemt vi har gjort dit boligkøb
Fra DKK 2.500,-
Læs mere

inkl. moms

Læs også