bygningspuljen

Bygningspuljen

Bygningspuljen åbner op for en ny pulje i løbet af 1. kvartal 2022. Håber du på at få en bid af kagen, kan du med fordel tilmelde dig Energistyrelsens nyhedsmail, så du får direkte besked, når der er nyt om bygningspuljen.

Bygningspuljens formål er at nedbringe energiforbruget og omstille varmeforsyningen i danske helårsboliger.

Som helårsboligejer, herunder private husejere, andelsboligforeninger, ejerforeninger, kollegier, interessentskaber, udlejere samt almene boligforeninger, har du mulighed for at ansøge om tilskud til energirenoveringer. Vær opmærksom på, at tilskuddet er skattefritaget for private boligejere.

Overordnet gives der tilskud til 3 ting. Disse er:

  1. Renovering af klimaskærm
  2. Skift af varmekilde
  3. Optimering af boligens drift

 

Nødvendige dokumenter til ansøgning

For at kunne ansøge om tilskud til energirenoveringer skal du bruge følgende dokumenter:

  • Ansøgererklæring (skal KUN bruges ved ansøgning via fuldmagt)
  • De minimis-erklæring (virksomheder)
  • Dokumentation for ejerskab af ejendommen, f.eks. fra tinglysning.dk

Derudover skal bygningen være energimærket efter 1. oktober 2012. Dette krav gælder dog ikke for konvertering til varmepumpe. Hvis du derfor vil søge om tilskud til andet end en varmepumpe, er det et krav, at dit hus har energimærke E, F eller G.

Du skal være opmærksom på, at du, som ansøger, ikke kan være sikker på at få tilsagn om tilskud. Energistyrelsen anbefaler, at man forbereder sig godt og har alle relevante dokumenter klar forud for puljens åbning. Dette vil lette processen, når man kommer ind i ansøgningssystemet.

 

Kilde: Energistyrelsen

Kilde:
Ens.dk
Læs også