Kapitalgodkendelse

Kapitalgodkendelse ved stiftelse af anpartsselskab

Står du overfor at skulle stifte et anpartsselskab eller måske flere, er der givetvis en lang række spørgsmål og ikke mindst faldgruber.
For eksempel tager bankerne ofte et betragteligt gebyr for kapitalgodkendelse, helt op til 4000,- ekskl. moms. Hvilket oven i mange andre stiftelsesomkostninger er en stor post.

 

Hvorfor skal min kapital godkendes?

Det skyldes ,at Erhvervsstyrelsen har fastsat nogle rammer for, hvor stor værdi der skal være i et Anpartsselskab. For denne kapital skal der foreligge dokumentation i form af en stemplet og underskrevet bankpostering til en midlertidig erhvervskonto. Det kan også være i form af deponering fra en klientkonto hos din advokat.

 

Hvad koster kapitalgodkendelse?

Priserne for stiftelse af anpartsselskab svinger meget og du skal derfor se dig for, så du ikke pludselig står med en udgift, som du kunne have sparet, hvis du kendte dine muligheder.

 

Kapitalgodkendelse gennem banken

Bankerne tager et gebyr for at godkende din kapital. Det skyldes, at banken skal ”stemple” og underskrive din indbetaling. Dette gøres som sikkerhed for, at når anpartsselskabet er oprettet, står der også den fornødne kapital på selskabets konto.
Priserne for denne service svinger meget, og det er netop her, du skal se dig for.
Vi ser gebyrer for denne service på helt op til 4.000 DKK ekskl. moms. Dette vil, for de fleste stiftere af anpartsselskaber, være en betragtelig afskrivning.

 

Kapitalgodkendelse gennem advokaten

Alternativt kan du benytte en advokat til at stifte dit anpartsselskab, og derved gøre brug af denne advokats klientkonto. Advokaten kan dermed godkende din kapital og du sparer udgiften til banken.
Det forholder sig nemlig sådan, at når man som advokat stifter et anpartsselskab kan man ikke komme uden om den praktiske manøvre, der godkender din kapital. Ofte vil du stå tilbage med en kapital, der i praksis er godkendt to gange, hvoraf du har betalt for den ene.

Læs også