Kapitalgodkendelse

Kapitalgodkendelse

Ved stiftelse af et kapitalselskab er der også en opstartskapital. Denne opstartskapital skal godkendes af en advokat, en godkendt revisor, der er registreret eller statsautoriseret, registreret hos Erhvervsstyrelsen, eller egen bank.

 

 

Hvad er kapitalgodkendelse?

Kapitalgodkendelse er en godkendelse af en opstartskapital i forbindelse med oprettelse af et kapitalselskab.
Anpartsselskaber og aktieselskaber skal stille med en opstartskapital, der er kreditorernes/aftaleparternes sikkerhed ved indgåelse af aftaler m.v. med selskabet (ejere hæfter ikke personligt, hvorefter kapitalen er den eneste reelle penge-sikkerhed for kreditorer). Denne opstartskapital skal godkendes af en advokat med klientkonto til dette.

 

Hvorfor skal min kapital godkendes?

Kapitalen skal godkendes fordi, at Erhvervsstyrelsen har fastsat nogle rammer for, hvor stor værdi der skal være i et Anpartsselskab. For denne kapital skal der foreligge dokumentation i form af en stemplet og underskrevet bankpostering til en midlertidig erhvervskonto. Det kan også være i form af deponering fra en klientkonto hos din advokat.

 

Opret dit selskab med NEMADVOKAT
Nemt, hurtigt og sikkert
Se priser

 

Hvad koster kapitalgodkendelse?

Priserne for stiftelse af anpartsselskab svinger meget og du skal derfor se dig for, så du ikke pludselig står med en udgift, som du kunne have sparet, hvis du kendte dine muligheder.

Står du overfor at skulle stifte et anpartsselskab eller et aktieselskab, er der givetvis en lang række spørgsmål og ikke mindst faldgruber.

For eksempel tager bankerne ofte et betragteligt gebyr for kapitalgodkendelse. Ved anpartsselskaber kan gebyret for kapitalgodkendelsen være helt op til 4.000 kr. ekskl. moms. Hvilket oven i mange andre stiftelsesomkostninger er en stor post. Prisen er ofte den samme i forbindelse med aktieselskaber, hvis ikke mere da opstartskapital for et aktieselskab skal stille med 400.000 kr., mens et anpartsselskab skal stille med 40.000 kr.

 

Kapitalgodkendelse gennem banken

Bankerne tager et gebyr for at godkende din kapital. Det skyldes, at banken skal ”stemple” og underskrive din indbetaling. Dette gøres som sikkerhed for, at når anpartsselskabet er oprettet, står der også den fornødne kapital på selskabets konto. Priserne for denne service svinger meget, og det er netop her, du skal se dig for.
Vi ser gebyrer for denne service på helt op til 4.000 DKK ekskl. moms. Dette vil, for de fleste stiftere af anpartsselskaber, være en betragtelig afskrivning.

 

Kapitalgodkendelse gennem advokat eller revisor

Alternativt kan du benytte en advokat eller en revisor til at stifte dit anpartsselskab, og derved gøre brug af denne advokats klientkonto. De kan dermed godkende din kapital og du sparer udgiften til banken. Det forholder sig sådan, at når man stifter et anpartsselskab, gennem en advokat, kan man ikke komme uden om den praktiske manøvre, der består af, at advokaten godkender din kapital. Ofte vil du stå tilbage med en kapital, der i praksis er godkendt to gange, hvoraf du har betalt for den ene.

Opret dit selskab med NEMADVOKAT
Nemt, hurtigt og sikkert
Se priser

Læs også