Gennemgang af købsaftale

Købsaftalen er ejendomshandlens vigtigste dokument. Den udgør kontrakten mellem køber og sælger, og heri kan oplysninger og vilkår vedrørende handlen findes.

Når du bruger os som din boligadvokat til gennemgang af købsaftalen, sørger vi blandt andet for at give dig kompetent køberrådgivning samt godkende handlen og sikre, at alle forbehold er opfyldt. Dertil gennemgår vi købsaftalen og de tilhørende dokumenter, og dermed sikrer handelsvilkårene. Vi udarbejder rådgivningsskrivelse til dig som køber samt godkendelsesskrivelse til sælgers mægler om evt. forbehold. Til sidst sørger vi for, at handlen afsluttes.

Få hjælp til gennemgang af købsaftale
5.995 DKK
Bestil online nu

inkl. moms og ekskl. gebyrer.

 

Hvad indeholder en købsaftale?

Købsaftalen indeholder de forskellige vilkår, som indgår i handlen. Disse vilkår skal tydeligt angive hvem, der sælger hvad til hvem, og hvilke betingelser der indgår i handlen. Når køber og sælger har underskrevet købsaftalen, er de begge bundet af den. Købsaftalen indeholder bl.a.:

  • Oplysninger om ejendommen
  • Overtagelsesdage
  • Købesummens størrelse
  • Øvrige vilkår som er aftalt mellem sælger og køber
  • Risikoovergang
  • Tilbehør
  • Salgsopstilling
  • Særlige bestemmelser for grundkøb, ejerlejligheder m.m.
  • Hvem der skal afholde udgifter til tinglysning af skøde

Når man udarbejder en købsaftale, er det desuden vigtigt, at alle vilkår af bolighandlen indgår. Derfor kan der være punkter udover ovenstående, som er en god idé at inkludere. Her er det især en fordel at have en boligadvokat med på sidelinjen, som kan gennemgå købsaftalen for dig. Er der ting, som ikke er fordelagtige for dig som køber, kan din boligadvokat potentielt lave ændringer, så både dig og sælger er tilfredse med aftalen.

 

Hvordan udformes købsaftalen?

En købsaftale kan være udformet og formuleret på mange forskellige måder. Ejendomsmæglere anvender dog altid Dansk Ejendomsmæglerforenings Standardformular, hvorfor det i størstedelen af danske bolighandler er denne, der benyttes. Der er dog intet til hinder for, at man fravælger denne formular i, eksempelvis, en familiehandel.

Det er dog klart, at en meget udførlig og detaljeret købsaftale giver mindre anledning til tvister end en mindre omfangsrig købsaftale, hvor færre forhold er behandlet. Det er en god idé at få købsaftalen udarbejdet af en advokat, hvis ikke boligen er solgt via en ejendomsmægler, da købsaftalen bør tage højde for en række juridiske forhold, som man typisk ikke vil overveje som privatperson.

Læs mere om købsaftalen her.

 

Ejendomsmægleren er sælgers mand

Når en ejendom sælges gennem en ejendomsmægler, vil det ofte være denne, der udarbejder købsaftalen. Idet mægler er sælgers rådgiver, vil købsaftalen ofte være udarbejdet med øje for sælgers interesser. Derfor vil det ofte være anbefalelsesværdigt for køber også at have en professionel rådgiver i form af en boligadvokat. Således vil køber kunne blive sparet for ubehagelige overraskelser, som denne ikke havde overvejet eller ikke havde været i stand til at udlede af købsaftalen.

Dertil er det værd at huske på, at en købsaftale ikke er en reel aftale, før både køber og sælger har underskrevet den. Indtil da er dokumentet udelukkende et købstilbud. Derfor er der i princippet ikke noget, der afholder sælger fra at lave aftaler med andre potentielle købere.

Du bør derfor hurtigt få fat på en advokat, så I hurtigt kan få gennemgået købsaftalen og sørge for, at både dig og sælger får underskrevet købsaftalen hurtigst muligt – dog kun såfremt forbeholdene i købsaftalen er accepteret af både dig og sælger. Er du for langsom, kan du risikere, at en anden køber boligen for næsen af dig.

Læs mere om hvordan vores boligadvokater kan hjælpe dig her.

 

Lad NEMADVOKAT hjælpe dig

Vores erfarne advokater er klar til at hjælpe dig med en gennemgang af din købsaftale og samtidig sikre denne. Lad NEMADVOKAT bistå dig med at løse eventuelle juridiske stridigheder og gennemgå købsaftalen for eventuelle mangler. Derudover er det muligt at underskrive købsaftalen med det, der kaldes et advokatforhold. Det betyder, at du kan skrive under på købsaftalen med betingelsen om advokatens senere godkendelse. Dette er især behjælpeligt i henhold til fortrydelsesret ved boligkøb.

Hos mange andre advokatkontorer afhænger prisen for en gennemgang af købsaftalen af, hvor meget tid den enkelte køberrådgiver bruger på opgaven, samt hvilken specifik køberrådgiver man benytter. Vi gør det anderledes – hos NEMADVOKAT får du en fast pris på gennemgang af købsaftalen. På den måde er du aldrig i tvivl om, hvad du skal betale, og der opstår dermed ikke ubehagelige overraskelser.

Når en købsaftale er underskrevet, har du en fortrydelsesret på op til 6 hverdage efter sælgers accept. En købsaftale bliver som oftest annulleret på grund af nye oplysninger eller juridiske problemer. Dette koster dog en godtgørelse på 1% af købsaftalen. Derfor sørger NEMADVOKAT for at gennemgå købsaftalen for eventuelle smuthuller og juridiske problemer. Derved sikrer du dig en handel uden uforudsete problemer eller omkostninger.

NEMADVOKAT er et digitalt advokatkontor og dækker hele landet. Vi kan derfor bistå dig og din sag, som boligadvokat, uafhængig geografisk placering. Vi har erfaring med bolighandel i hele landet, både i  København, Århus, Aalborg, Odense, Esbjerg, Roskilde, Køge, Vejle, Randers, Kolding, Frederiksberg, Horsens, Amager, Hillerød, Svendborg, Silkeborg, Næstved, Lyngby og Herning.

Få hjælp til gennemgang af købsaftale
5.995 DKK
Bestil online nu

inkl. moms og ekskl. gebyrer.