Berigtigelse af ejendomshandel

Berigtigelse af handel er betegnelsen for at gennemføre en ejendomshandel efter de aftalte vilkår i købsaftalen, som er indgået af køber og sælger. Berigtigelse af handlen betyder, at køber får den fulde ejendomsret til ejendommen ved anmærkningsfrit skøde mod frigivelse af købesummen til sælger.

Som din boligadvokat sikrer vi, at du får en nem og sikker berigtigelse af dit boligkøb. Dermed får du den fulde ejendomsret til ejendommen.

Vi sørger for at udarbejde skødet, og at sælgers repræsentant godkender det. Dertil sørger vi for, at skødet underskrives af alle parter og bliver tinglyst.

Husk, du får altid en gratis og uforpligtende samtale, inden vi indleder en sag, hvor vi gennemgår, hvordan vi bedst hjælper dig videre.

Berigtigelse af bolighandel
Få hjælp til berigtigelse af din bolighandel
DKK 4.995
Bestil online nu

inkl. moms og ekskl. gebyrer.

Berigtigelse af bolighandel

Du får et nemt og trygt boligkøb med os som din boligadvokat. Vi sikrer, at alt er på plads til din overtagelse af boligen, herunder skøde og refusionsopgørelse. Du får:

  • Udarbejdelse af skøde
  • Tinglysning af skøde
  • Udarbejdelse af refusionsopgørelse
  • Godkendelse af refusionsopgørelsen
  • Varetagelse af korrespondance med bank og mægler
  • Frigivelse af købesummen ved anmærkningsfrit skøde
  • Afslutning af handlen

Pris: 4.995 kr. inkl. moms og ekskl. gebyrer

 

Pris og gebyrer

Berigtigelse af ejendomshandel koster 4.995 kr. inkl. moms og tinglysningsafgift til staten. Dermed består prisen på berigtigelse af et salær til din boligrådgiver og en tinglysningsafgift.

  • Salær til boligrådgiver: 4.995 kr.
  • Tinglysningsafgift: 0,6% af købesummen (som oprundes til nærmeste 100) + 1.850 kr.

Eksempel på beregning af tinglysningsafgift: En bolig sælges for 2 millioner kroner. Det betyder, at tinglysningsafgiften beregnes ved at sige: 2.000.000 kr. * 0,6% = 12.000 + 1.850 kr. = 13.750 kr.

 

TIP: Har du ikke underskrevet en købsaftale endnu?
Læs om vores Køberrådgivning, som sikrer dig allerede inden, du har underskrevet købsaftalen.

 

Hvad betyder berigtigelse af handlen?

At berigtige en ejendomshandel betyder at gennemføre handlen efter de vilkår, som køber og sælger er blevet enige om i købsaftalen.

En berigtigelse medfører, at køberen af boligen får den fulde ejendomsret til ejendommen ved anmærkningsfrit skøde mod frigivelse af købesummen til sælger.

Anmærkningsfrit skøde betyder, at sælgers gamle lån er indfriet og aflyst, så køberen af boligen ikke overtage sælgers gamle lån på ejendommen.

Berigtigelsen består af følgende: Der skal udarbejdes et skøde, der skal laves en refusionsopgørelse og en eventuel reguleringsopgørelse, sælger skal indfri og aflyse sine lån på ejendommen (som køber ikke skal overtage), køber skal overføre købesummen til sælger og køber skal sikre sig retten over ejendommen via tinglysning. Dermed kan din bolighandel endelig afsluttes.

 

Sådan berigtiger vi din handel

Når skødet er tinglyst, sørger vi for, at bankerne korrigerer aflysning og tinglysning af lån. Dermed opnår køber et anmærkningsfrit skøde, og sælger kan få frigivet købesummen med evt. tilbageholdelse af et beløb til refusionsopgørelsen.

Vi sørger for, at du som køber, får husket at tegne hus- og ejerskifteforsikring inden dispositions-/overtagelsesdagen. Dermed sikres, at forsikringen rent faktisk er gældende.

Derudover udarbejder vi en refusionsopgørelse, hvilket er en økonomisk opgørelse over, hvad henholdsvis sælger og køber har betalt af udgifter vedrørende ejendommen hen over overtagelsesdagen.

Opgørelsen indeholder f.eks. udgifter til ejendomsskat, vand, evt. ejendomsskat, fællesudgifter og grundejerforeningskontingent. Afslutningsvist sendes den til parternes godkendelse og underskrift, hvorefter evt. restkøbesum frigives og handlen afsluttes.

Når handlen er afsluttet, er du altid velkommen til at kontakte din rådgiver, såfremt du har andre spørgsmål, eller har opdaget fejl eller mangler ved boligen, som skal vurderes og evt. krav der skal stilles mod sælger.

Ring til os i dag, og få en gratis og uforpligtende samtale om din handel. 

Få hjælp til berigtigelse af din bolighandel
DKK 4.995
Bestil online nu

inkl. moms og ekskl. gebyrer.

Når handlen er afsluttet, er du altid velkommen til at kontakte din rådgiver, såfremt du har andre spørgsmål, eller har opdaget fejl eller mangler ved boligen, som skal vurderes og evt. krav der skal stilles mod sælger.