Køb af byggegrund

Er du på udkig efter en byggegrund, hvor du har mulighed for at bygge dit eget hus?
Vi sikrer, at du ikke køber en grund, hvor der er begrænsende forhold i form af rettigheder, lokalplaner og servitutter, som kan spænde ben for dit byggeprojekt.

Som din boligadvokat gennemgår vi købsaftalen og dertilhørende dokumenter, så du er sikret de bedst mulige vilkår for handlen. Dermed er du sikret en nem og tryg handel.

Vi rådgiver også omkring køb af grund med hus til nedrivning. Prisen for rådgivning hertil er den samme som til køb af byggegrund.

koeb af byggegrund

Bestil rådgivning til køb af byggegrund
DKK 7.495
bestil her

inkl. moms og ekskl. gebyrer.

Rådgivning til køb af grund

Vi sikrer, at du får et nemt og trygt forløb, så du får erhvervet dig en byggegrund, der passer til dine ønsker og behov.

 • Vi gennemgår købsaftalen
 • Vi udarbejder en rådgivningsskrivelse
 • Vi udarbejder en godkendelsesskrivelse
 • Vi varetager al dialog med bank og mægler
 • Vi sørger for at godkende handlen
 • Vi sørger for skøde og refusionsopgørelse
 • Vi sikrer frigivelsen af købesummen

Pris: 7.495 kr. inkl. moms og ekskl. gebyrer

 

Tilbud: Køb af byggegrund + Entreprisekontrakt

NEMADVOKAT har udarbejdet et særligt tilbud til dig, som ønsker de bedst mulige forhold, i forbindelse med dit nybyggeri. Vælger du den samlede løsning, der inkluderer rådgivning til køb af byggegrund og rådgivning til indgåelse af entreprisekontrakt, sparer du 1.245 kr.

Samlet løsning: Køb af byggegrund + Entreprisekontrakt

 • Gennemgang af entreprisekontrakten
 • Rådgivning i entreprisekontrakten
 • Udarbejdelse af en allonge til kontrakten m. tilføjelser og/eller rettelser
 • Udarbejdelse af rådgivningsskrivelse
 • Udarbejdelse af godkendelsesskrivelse
 • Varetagning af al korrespondance med bank og mægler
 • Vi sørger for at godkende handlen
 • Skøde og refusionsopgørelse
 • Frigivelse af købesummen

Med den samlede løsning, er det muligt at optimere dit byggeprojekt. De to individuelle sager, bliver nemlig håndteret af ét advokatkontor sammenlignet med to forskellige. På den måde kan vi indlede begge sager samtidig.

NEMADVOKAT sikrer, at selve entreprisen er betinget af det endelige grundkøb og vice versa. Du undgår på denne måde at havne i den typiske faldgrube, hvor din entreprenør er parat til at starte byggeriet, men du står og mangler en grund, hvor byggeriet kan blive bygget på.

Vi gennemgår samtidig entreprisekontrakten og rådgiver dig om indholdet. Dertil sørger vi for, at du får de bedst mulige vilkår.

Læs mere om entreprisekontrakt her.

 

Tinglysningsafgift

Ved køb af byggegrund eller køb af grund med hus til nedrivning, skal der betales en tinglysningsafgift til staten. Afgifterne er obligatoriske, og kan derfor ikke undgås.

Tinglysningsafgiften består af en fast afgift og en variabel afgift. Den faste afgift udgør 1.850 kr. (2020-sats), og den variable afgift udgør normalt 0,6% af købesummen.
Prøv vores beregner til højre på siden.

Tinglysning er en sikringsakt, hvor rettighedshaveren værner om sine rettigheder (ejendomsret, pant mv.) mod andre rettigheder, stiftes efterfølgende, og som strider mod de allerede eksisterende rettigheder. Dermed er tinglysning en offentlig registrering af rettigheder.

Læs mere om tinglysningsafgift, her.

 

Inden du køber en grund

Din rådgiver gennemgår byggegrundens dokumenter, og giver dig på baggrund af dette et grundigt indblik i, hvad det er, du køber. Såfremt du selv ønsker at stå for hele handlen uden vores hjælp, giver vi dig her en række gode råd, så du kan få en sikker handel i hus.

 

Lokalplaner

Hver kommune i landet har sin egen lokalplan, som fastlægger reglerne for bebyggelse. Det er derfor en god idé at undersøge kommunens lokalplan, inden du køber en grund. Dermed sikrer du, at der ikke er nogen regulerede forhold af afgørende betydning for dit kommende byggeprojekt. Du kan eksempelvis være opmærksom på begrænsninger i forhold til byggehøjden, byggeprocenten, materialer og til hvad bygninger må anvendes til.

Læs mere om lokalplaner, her.

 

Servitutter

En servitut er en bestemmelse, der er pålagt en ejendom. Derfor bør du undersøge, om der hviler nogle servitutter på grunden. Dermed er du sikret, at der ikke er nogen servitutter af afgørende betydning, der kunne spænde ben for dit kommende byggeprojekt. En servitut kan eksempelvis begrænse byggehøjden på grunden, begrænse hvor du må bygge henne eller indeholde bestemmelser om, at ejendommen skal holdes i en bestemt stand.

Læs mere om servitutter, her.

 

Jordbundsundersøgelse

En jordbundsundersøgelse giver dig et indblik i forholdene i jordbunden på byggegrunden. Dermed kan du finde ud af, om grunden har den rette fundering, der sikrer, at jordbunden kan bære vægten af et hus. Såfremt der ikke er tilstrækkelig fundering under huset, kan det blandt andet føre til sætningsskader, hvilket er dybe revner i fundamentet, gulvet og murværket. Hvis grunden har behov for ekstrafundering, løber det typisk op i mange tusinde kroner, hvorfor en jordbundsundersøgelse kan spare jer for uforudsete udgifter.

 

Miljøundersøgelse

Det anbefales at få foretaget en miljøundersøgelse af grunden. Dette er for at sikre, at der ikke er forurening i jorden. Forurenet jord bør fjernes, inden du bygger nyt på området, da det kan være skadeligt for både mennesker og miljø, da det kan forurene via drikkevand, ophold på jorden og gennem bygninger placeret på forurenet jord. Jordforurening kan komme fra forskellige steder, og det kan blandt andet komme fra eksempelvis spild, gamle olietanke, ulykker, tidligere belægninger, industri og generel forurening af bynær jord.

 

Byggemodning

Der er stor forskel på, om en grund er byggemodnet eller ikke byggemodnet. Med en byggemodnet grund kan du straks gå i gang med dit nybyggeri, da grunden er klar til bebyggelse. Installationer, forsyninger, afløb og kloaker er ført frem til grunden, og den har sit eget matrikelnummer, hvorved den er registreret i kommunens oversigter. Hvis grunden ikke er byggemodnet, bør du undersøge, om du har mulighed for at byggemodne grunden, og ikke mindst hvad det vil koste i kroner og øre.

 

Særlige regler

Ved køb af grund med hus til nedrivning skal du være opmærksom på, at der gælder en række regler, som du er forpligtet til at overholde. Du skal blandt andet sørge for at undersøge kommunens regler for affaldshåndtering. Derudover skal du undersøge, om det, du har tænkt dig at rive ned, tidligere har haft krævet en byggetilladelse at opføre, da du i så fald skal søge tilladelse til at rive det ned. Kommunen kan også have opsat særlige miljøkrav såsom anmeldelse af byggeaffald og støjforhold i forbindelse med selve nedrivningsarbejdet.

 

Lad NEMADVOKAT hjælpe dig

Som din rådgiver står vi klar til at tage hånd om hele processen for dig. Dermed er du sikret, at alle væsentlige forhold bliver belyst, således du nemt og trygt kan få fingrene i en byggegrund, der passer til lige netop dine ønsker og behov. Samtidig er du sikret, at dit nybyggeri kan leve op til dine ønsker, og ikke blive fejet af banen på grund af en begrænsning, du ikke var klar over.

Vi kan ligeledes hjælpe dig med gennemgang af entreprisekontrakten, når du har valgt det byggefirma, du ønsker at bygge dit nye drømmehus med. Således sikrer du dig selv og din familie i den spændende rejse fra køb af grunden til jeres nyopførte ejendom.

Kontakt os i dag på telefon 70 20 41 61, og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at få en sikker handel i hus. Har du spørgsmål? Så er du mere end velkommen til at kontakte os – så hjælper vi dig helt uforpligtende.

Bestil rådgivning til køb af byggegrund
DKK 7.495
bestil her

inkl. moms og ekskl. gebyrer.