tinglysning af skøde

Tinglysning af skøde

Skal du have en tinglysning af skøde? Hos NEMADVOKAT har vi stor erfaring med tinglysning, hvorfor vi kan hjælpe dig til en nem og hurtig tinglysning af dit skøde.

En køber af en fast ejendom skal tinglyse sin adkomst til ejendommen, så omverdenen kan blive opmærksom på, at den pågældende bolig har fået en ny ejer.

Tinglysning af blandt andet købers adkomst skal forhindre, at den gamle ejers kreditorer efterfølgende kan gøre udlæg i ejendommen. Tinglysning er derfor købers sikringsakt.

 

Tinglysning af skøde

Sådan får du tinglyst dit skøde

Selve arbejdet med det digitale tinglysningssystem består blandt andet i at sikre, at alle nødvendige oplysninger indhentes og indtastes i systemet, således tinglysningen kan gennemføres.

Tinglysningen foregår elektronisk ved hjælp af digital signatur eller NemID. Desuden skal sælgers lån i ejendommen i de fleste tilfælde aflyses, og købers lån tinglyses på ejendommen.

 

Digital tinglysning af skøde

Danmark indførte i 2009 digital tinglysning af rettigheder over fast ejendom, herunder tinglysning af købers overtagelse af ejendommen. Det har medført, at tinglysning af skøde nu er en digital proces, der udføres via Internettet.

NEMADVOKAT er online boligadvokater, hvorfor vi har stort kendskab til digitaliserede processer. Vi kan derfor hjælpe dig til en nem og hurtig tinglysning af dit skøde.

 

Generelt om debitorskifte

Når du køber en ejerlejlighed, er der oftest en sikkerhed til ejerforeningen. Dette kan bestå af enten tinglyst ejerpantebrev, skadesløsbrev eller tinglyste vedtægter.

Er der tale om et ejerpantebrev, skal der foretages et debitorskifte af ejerpantebrevet. Det kan ske, at der også skal foretages forhøjelse eller aflysning.

Denne ekspedition er ikke inkluderet i berigtigelsen, og koster 1.200 kr. inkl. moms, samt den faste afgift til staten som beløber sig i 1.660 kr. inkl. moms.

 

Tinglysningsafgift skøde

Når du handler med fast ejendom, skal der betales en tinglysningsafgift til staten. Størrelsen på tinglysningsafgiften afhænger af ejendommens handlede værdi.

Beregning af tinglysningsafgift:

Fast afgift:
1.660 kr. (2016-niveau)

Variabel afgift:
0,6 % af købesummen ved almindelig bolighandel
0,6 % af købesummen ved en familiehandel; købesum dog udregnet som offentlig vurdering minus 15 %, hvis købesummen er mindre end dette beløb; ellers købesummen.

 

Tinglysning af skøde pris

Hos NEMADVOKAT får du altid fair og gennemskuelige priser. Vores tinglysning af skøde pris ligger på 2.295 kr. inkl. moms. Bemærk at den faste afgift til staten på 1.660 kr. inkl. moms ikke er inkluderet i prisen for tinglysning af skøde.

Vi sidder klar til at hjælpe dig, så giv os et ring på tlf. 70 20 41 61.

 

Tinglysning af skøde
DKK 2.295
Bestil online nu

inkl. moms

I samme kategori kan vi også hjælpe dig med transportskøde auktionsskøde eller skilsmisseskøde såfremt en af jer har overtaget huset i en skilsmisse, eller skifteretsattest.