Projektsalg / Projektkøb

Ved køb af projektsalg køber du en bolig – typisk en ejerlejlighed eller et rækkehus – der er under opbygning. Du kan derfor sjældent se det færdige resultat, inden købsaftalen underskrives. Netop derfor kan du få stor gavn af at søge professionel køberrådgivning hos en boligadvokat.

Med NEMADVOKAT som din køberrådgiver sikrer du dig en grundig gennemgang af købsaftalen og salgsopstillingen. Derudover sikrer advokatforbeholdet, at du kan fortryde handlen helt gratis. Uden forbeholdet koster det 1% af købesummen at frafalde handlen.

 

Vores boligrådgivere har erfaring fra mere end 24.000 bolighandler, og har samtidig stor erfaring med køb af projektsalg og køberrådgivning hertil. Vi er derfor din garanti for, at alle væsentlige forhold er belyst, således du kan få en sikker handel i hus.

Ved køb af projektbyggeri er der mange forhold, der skal tages højde for. Vi undersøger blandt andet vilkårene for sælgers udskydelse af projektet, forholdende omkring afhjælpning af fejl og mangler samt hvorvidt købesummen kan tilbageholdes ved fejl og mangler. Vi gennemgår naturligvis også ejerforeningen/grundejerforeningens foreløbige budget og vedtægter.

projektkøb eller projektsalg?

 

Køberrådgivning

Vores boligrådgivere står klar til at tage hånd om hele købsprocessen. Dermed er du sikret et nemt og trygt sagsforløb, hvor du får en sikker handel i hus.

 • Vi sikrer handelsvilkårene i købsaftalen.
 • Vi gennemgår de fremsendte dokumenter til købsaftalen.
 • Vi laver en rådgivningsskrivelse til dig som køber.
 • Vi laver en godkendelsesskrivelse til sælgers repræsentant om evt. forbehold for dokumenter vi vurderer mangler eller lign.
 • Vi varetager al dialog med bank, mægler og andre relevante parter.
 • Vi sørger for, at handlen bliver godkendt og forbehold opfyldt.
 • Vi varetager den efterfølgende proces omkring skødet og evt. debitorskifte.
 • Vi sikrer, at alt er på plads til din overtagelse af boligen.
 • Vi varetager den efterfølgende proces omkring refusionsopgørelsen, og sikrer, at du evt. får indbetalt dit tilgodehavende.
 • Vi overvåger frigivelsen af købesummen, når der forelægger anmærkningsfrit skøde.
 • Vi er med i hele sagsforløbet indtil handlen afsluttes.
Få rådgivning til køb af projektsalg
DKK 7.495
JA TAK

ekskl. moms og gebyrer

 

Tinglysningsafgift

Ved køb af nybyggeri, skal der betales en tinglysningsafgift til staten i forbindelse med overtagelsen af boligen. Disse afgifter er obligatoriske, og kan derfor ikke undgås.

Tinglysningsafgiften består af en fast afgift og en variabel afgift. Den faste afgift udgør 1.850 kr. (2020-sats), og den variable afgift udgør normalt 0,6% af købesummen.

Tinglysning er i bund og grund en sikringsakt, hvor rettighedshaveren sikrer sin rettighed (ejendomsret, pant mv.) mod andre rettigheder, der stiftes efterfølgende, og som strider mod ens egen rettighed. Dermed er tinglysning en offentlig registrering af rettigheder.

 

Byggeteknisk rådgivning til projektkøb

Inden du flytter ind i dit nybyggeri, skal du som oftest indgå i en afleveringsforretning. I den forbindelse udarbejdes en afleveringsrapport for projektkøbet. Her anbefales det at du får foretaget en byggeteknisk gennemgang af projektkøbet ved hjælp af din egen byggesagkyndig.

En byggesagkyndig undersøger blandt andet dit nybyggeri for fejl og mangler. Såfremt den byggesagkyndige opdager fejl og mangler, vurderes det, om sælger bør udbedre dem, eller om de er af marginal kosmetisk karakter, og derfor ikke bør udbedres.

Hvis du ønsker, kan vi være behjælpelige med at henvise til en byggesagkyndig, så du nemt og hurtigt kan få en kompetent og erfaren byggesagkyndig med dig til din afleveringsforretning.

 

5 gode råd til projektsalg

Når du investerer i en bolig i et nyt byggeri, bør du kende til risici, der følger med et projektkøb. Derfor kan f.eks. være en god idé at undersøge:

 1. Om sælger tidligere har stået for et byggeprojekt, der indikerer, at projektet faktisk bliver færdigt og udført ordentligt.
 2. Om der er planlagt byggeri tæt på, der kunne påvirke din bolig negativt i fremtiden.
 3. Om sælger har tilføjet bestemmelser i købsaftalen om, at køber er forpligtet til at acceptere en mindre bolig end planlagt.
 4. Om sælger kan ændre inventar, hårde hvidevarer og materialevalg undervejs i byggeprojektet uden at give meddelelse.
 5. Om sælger kan udskyde overtagelsesdatoen uden at kompensere køber for udgifter til en midlertidig bolig.

 

Faldgruber ved projektsalg

 • Hvem bygger? Er entreprenøren anerkendt i byggebranchen, og har han en god historik med projektsalg i forbindelse med at få færdiggjort byggeprojekter?
 • Er du sikret? Undersøg om kontrakten indeholder bestemmelser om, hvordan du er stillet, hvis byggefirmaet skulle gå konkurs, inden byggeprojektet er færdigt.
 • Forstår du købsaftalen? Det er vigtigt, at du er indforstået med handlens vilkår. Derfor bør du søge professionel rådgivning, når kontrakten skal læses igennem.
 • Hvad med fejl og mangler? Det anbefales at få en byggesagkyndig til at hjælpe dig med at gennemgå boligen, så byggeriet og dets kvalitet bliver som aftalt.
 • Stiller du nok spørgsmål? Har du spurgt ind til, hvordan entreprenøren kvalitetssikrer byggeriet, hvordan budgettet ser ud, og hvordan det dokumenteres?
 • Stiller du nok krav? Sørg for at stille krav til byggeriet i købsaftalen. Det kan f.eks. omhandle størrelsen på kompensationen ved forsinkelse eller materialevalg.

 

Fordele og ulemper

Fordele ved projektsalg
Når du flytter ind et nybyggeri, er du den første beboer, som anvender boligen. Dermed står alt som nyt, og du skal derfor ikke bruge penge og tid på eksempelvis at male vægge, slibe gulve eller renovere køkken. Derudover kan du nogle gange få mulighed for at påvirke rumfordelingen i boligen samt valget af materialer. Samtidig får du en energivenlig bolig, da kravene til nye byggerier er skærpede i forhold til før i tiden.

 

Ulemper ved projektsalg
Du bør være opmærksom på, at der er risiko for at byggeprojektet tager længere tid end beregnet, hvilket kan udskyde overtagelsesdatoen. Derudover risikerer du, at boligen indeholder fejl og mangler, hvorfor du bør være særligt opmærksom ved overtagelsen, da entreprenøren i visse tilfælde skal udbedre disse. Du bør samtidig være opmærksom på, at byggeriets endelig udformning kan have ændret sig i forhold til de oprindelige plantegninger og illustrationer fra salgsmaterialet.

 

Lad NEMADVOKAT hjælpe dig

Hos NEMADVOKAT står vores boligrådgivere klar til at hjælpe dig med dit projektkøb. Vi hjælper dig med at gennemgå købsaftalen og yde køberrådgivning til dit projektkøb.

Dermed sikrer du, at du er indforstået med handlens vilkår, samt at købsaftalen indeholder bestemmelser, der også er til gavn for dig som køber.

Såfremt du ønsker at få hjælp til at finde en erfaren og kompetent byggesagkyndig, der kan foretage en byggeteknisk gennemgang af boligen, hjælper vi dig også her.

Husk – det koster ikke noget at spørge, så du er mere end velkommen til at kontakte os i dag, hvis du har spørgsmål.

Få rådgivning til køb af projektsalg
DKK 7.495
JA TAK

ekskl. moms og gebyrer