Køb af andelsbolig

Ved køb af andelsbolig er der mange ting, der skal tages hånd om. Især de juridiske aspekter er vigtige at have styr på, så du er fuldstændig klar over, hvad det er, du køber.

Derfor står vi, som din boligadvokat, klar til at tage hånd om din bolighandel fra start til slut, så du kan få en sikker handel i hus. Dermed er du sikret en tryg og sikker bolighandel.

Vi har erfaring fra mere end 19.000 bolighandler, hvorfor du er sikret et trygt forløb med din boligrådgiver. Du får komplet køberrådgivning og godkendelse af handlen.

Boligadvokat til køb af andelsbolig

Køberrådgivning til andelsbolig
5.995 DKK
Bestil online nu

inkl. moms og ekskl. gebyrer.

Køberrådgivning til andelsbolig

Med NEMADVOKAT som din boligadvokat er du sikret fra start til slut. Vi er nemlig med dig hele vejen, så du er sikret en tryg og sikker handel

  • Vi sikrer handelsvilkårene i overdragelsesaftalen.
  • Vi gennemgår de fremsendte dokumenter til overdragelsesaftalen.
  • Vi laver en rådgivningsskrivelse til dig som køber.
  • Vi laver en godkendelsesskrivelse til sælgers repræsentant om evt. forbehold for dokumenter vi vurderer mangler eller lign.
  • Vi varetager al dialog med bank, mægler og andre relevante parter.
  • Vi sørger for, at handlen bliver godkendt og forbehold opfyldt.
  • Vi sikrer, at alt er på plads til din overtagelse af lejligheden.
  • Vi er med i hele sagsforløbet indtil handlen afsluttes.

Pris: 5.995kr. inkl. moms og ekskl. gebyrer

 

Gebyrer

I forbindelse med overdragelse af andelsboliger kan du som køber blive opkrævet nogle gebyrer til eksempelvis administrator, ejerforening, banken i forbindelse med andelsboligerklæring og tinglysningsafgift i forbindelse med tinglysning af lån. Vær venligst opmærksom på, at dette blot er eksempler på eventuelle gebyrer, som f.eks. banker og ejerforeninger kan opkræve fra dig som køber i forbindelse med køb af andelsbolig.

 

Essentielle dokumenter

Det er ikke alle andelsboligforeninger, der har den bedste økonomi. Køber du en andelslejlighed i en forening, hvor økonomien ikke er den bedste, kan det have store økonomiske konsekvenser. Det er derfor ekstremt vigtigt at have en professionel rådgiver til at kigge alle dokumenterne igennem, inden du underskriver overdragelsesaftalen.

Nogle af disse dokumenter og oplysninger er foreningens vedtægter, den seneste årsrapport samt budgettet for det kommende år, specificeret salgsopstilling med oplysninger om forbedringer mm. Der er mange ting, der skal undersøges, inden du kan vide, om det er et fornuftigt køb af andelsbolig. Disse dokumenter er ikke altid lige lette at kigge efter i sømmene, hvis man ikke ved, hvad man skal kigge efter.

Vigtigt er det at huske, at underskriver du en overdragelsesaftale, hvor du hæfter solidarisk og personligt, kan det have store konsekvenser, hvis foreningen har en stor gæld. Derfor har forenings økonomi en stor betydning, og en grundig gennemgang af relevante dokumenter og oplysninger er essentielt.

Der er mange informationer at forholde sig til, samt mange forhold man bør tjekke op på. Derfor kan du med fordel lade din advokat gennemgå dokumenterne, så du er sikker på at gøre en god handel.

 

Advokatforbehold ved køb af andelsbolig

Udover at få rådgivning og hjælp til gennemgang af essentielle dokumenter, kan en boligadvokat ligeledes være fornuftig at indbringe under købet i forhold til advokatforbeholdet. Herved kan du fortryde købet gratis, på trods af at du har underskrevet købsaftalen, hvis din boligadvokat har betænkeligheder. Dette skal blot gøres inden for den frist, som der er aftalt i forbeholdet. Dette er en fordel, hvis du eksempelvis er presset til at give et hurtigt bud og underskrive købsaftalen, selvom du endnu ikke har fået undersøgt alle forhold grundigt nok.

 

Køber du et selvsalg?

Såfremt sælger foretager et selvsalg af sin andelslejlighed (dvs. uden ejendomsmægler eller anden rådgiver), kan det være en rigtig god idé at få professionel hjælp til at bistå dig gennem handlen. Det skyldes, at det udelukkende er sælger, som står for at videregive al information vedrørende lejligheden til dig som køber. Denne information er ikke blevet tjekket af en professionel, men udelukkende af sælger, hvis der er tale om et selvsalg. Derfor kan du ikke vide dig sikker på, at alle forhold er belyst, og du kan ikke være sikker på, at overdragelsesaftalen er udarbejdet optimalt i forhold til dig som køber. Derfor anbefaler vi især at søge professionel rådgivning, når der er tale om selvsalg af andelsboliger.

 

Rådgivning på højeste niveau

Det er ikke lige let at gennemskue eventuelle juridiske og økonomiske konsekvenser, som dit køb af en andelsbolig muligvis kan have. Din boligrådgiver hjælper dig med at gennemgå alt materialet og ikke mindst yde rådgivning undervejs i forløbet.

Som din boligadvokat er du sikret under hele dit boligkøb. Kontakt os i dag på tlf. 70 20 41 61, og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at få en sikker handel i hus.

Husk – det koster ikke noget at spørge. Derfor er du mere end velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål. Så hjælper vi dig helt uforpligtende.

 

NEMADVOKAT

Vi yder landsdækkende rådgivning til dig som boligkøber. Du kan derfor gøre det nemt med NEMADVOKAT, og få rådgivning via telefon, e-mail eller gennem vores krypterede system NEMBLIK. Så kan du være i kontrol og bestemme, hvornår og hvordan du ønsker at få rådgivning.

Samtidig er dine oplysninger og dokumenter sikret i vores lukkede system, hvor du altid kan finde dine dokumenter vedrørende din handel – både nu og i fremtiden. Med NEMBLIK har du altid det fulde overblik over din sag, da du kan følge med i, hvad din boligrådgiver er i gang med. Derudover får du et overblik over hvilke steps, du har foran dig, førend handlen kan blive gennemført.

Vi tilbyder altid en gratis vurdering af din sag, så vi via en indledende samtale kan finde ud af, hvordan vi på bedste vis kan hjælpe dig. Denne samtale er gratis og 100% uforpligtende. Ring til os i dag på tlf. 70 20 41 61, og hør mere i dag. Husk – det koster ikke noget at stille os spørgsmål over telefon, chat eller e-mail.

NEMADVOKAT er et digitalt advokatkontor og dækker hele landet. Vi kan derfor bistå dig og din sag, som boligadvokat, uafhængig geografisk placering. Vi har erfaring med bolighandel i hele landet, både i  København, Århus, Aalborg, Odense, Esbjerg, Roskilde, Køge, Vejle, Randers, Kolding, Frederiksberg, Horsens, Amager, Hillerød, Svendborg, Silkeborg, Næstved, Lyngby og Herning.

Køberrådgivning til andelsbolig
5.995 DKK
Bestil online nu

inkl. moms og ekskl. gebyrer.

Andelslejlighed i København

Er du på jagt efter en andelslejlighed i København? Markedet er præget af relativt korte liggetider, hvilket kan gøre det svært at få fingrene i en andelslejlighed i hovedstaden. Som boligadvokater har vi forståelse for, at man som køber ikke altid har oceaner af tid til at overveje og vurdere en mulig købsaftale. Derfor kommer vi her med 3 gode råd, så du står tilbage med en god handel.

 

Råd 1: Undersøg andelsforeningens lån

Som boligadvokater anbefaler vi, at du tager dig tid til at undersøge andelsforeningens lån, som fremgår af foreningens årsregnskab. Variabelt forrentede lån gør ofte, at boligafgiften er lavere. Men der er en risiko for, at boligafgiften stiger, hvis renten stiger. Fastforrentede lån øger muligheden for, at boligafgiften ligger på det samme i de næste mange år. Det betyder, at boligafgiften ofte er dyrere end i foreninger, der har optaget variabelt forrentede lån, men til gengæld har foreningerne med fastforrentede lån typisk mere sikkerhed og forudsigelighed i forhold til boligafgiften.      

Andelsforeninger har også mulighed for at optage lån med afdragsfrihed. Det kan muligvis indikere, at foreningen har foretaget større bygge- eller renoveringsprojekter, hvor man har valgt at udskyde regningerne. I sådanne tilfælde bør du overveje, om du kan beregne dig frem til et prisnedslag i købsaftalen. Således er du bedre stillet, såfremt regningerne skal betales snarligt.

 

Råd 2: Undersøg andelsforeningens opsparing

Når man køber en andelslejlighed, indgår man i et fællesskab. Det betyder, at alle andelshavere er fælles om udgifterne til renoveringer. Nogle andelsforeninger vælger løbende at spare op til fremtidige renoveringer, hvor andre ikke gør det. Hvis andelsforeningen ikke har sparet op til en eventuel renovering, vil det ofte resulterer i, at boligafgiften stiger, således andelsforeningen har midlerne til at gennemføre renoveringen. Derfor kan det være en god idé at bede andelsforeningen om at udlevere de seneste fem års regnskaber. Heri kan du se, hvor meget vedligeholdelse, der er blevet foretaget i andelsforeningen. Du kan også kontakte andelsforeningens administrator, og få udleveret et referat fra den seneste generalforsamling. Heri kan du se, om foreningen har vedtaget kommende vedligeholdelsesprojekter, som i sidste ende kan øge boligafgiften.

 

Råd 3: Undersøg andelsforeningens vurdering

Andelskronen udregnes på baggrund af enten en valuarvurdering, en offentlig ejendomsvurdering eller ved anskaffelsesprisen.

 

Valuarvurdering

En valuarvurdering foretages på baggrund af ejendommens kontante handelsværdi som udlejningsejendom. Denne type vurdering foretages af en statsautoriseret ejendomsmægler med en valuar eksamen. Vedkommende går ind og vurderer ejendommens værdi med udgangspunkt i boligmarkedet. En sådan vurdering er gyldig i 18 måneder, hvorefter der skal foretages en ny valuarvurdering.

 

Offentlig ejendomsvurdering

Denne form for vurdering foretages af Told og SKAT på baggrund af nogle forskellige retningslinjer. Mange af de offentlige vurderinger, er foretaget i 2011-2012, hvor boligmarkedet var mindre attraktivt end i dag. Det betyder, at nogle andelsforeninger kan opleve at andelskronen stiger, hvis de får lavet en valuarvurdering.

 

Anskaffelsespris

Denne vurderingstype er baseret på den pris, som ejendommen kostede ved opførelsen af andelsboligforeningen. Denne type vurdering medtager ikke prisudviklingen på boligmarkedet. Det betyder, at prisen vil være meget uændret. Som oftest anvendes denne vurderingstype, når prisen på andelen er højere end den offentlige ejendomsvurdering.

 

Hvorfor købe andelslejlighed i København?

Hovedstaden byder på mange oplevelser, så som Zoologisk have, koncerter i Forum, shopping på Strøget, is-spisning i Nyhavn og forlystelser i Tivoli. Hvis du studerer, har du også kort vej til eksempelvis CBS, KU og KEA. Når vejret er godt, kan man f.eks. nyde solskinnen i Kongens have, ved kanalerne eller i Kødbyen.     

Når du slår dig ned i København, får du gode transportmuligheder, et levende byliv, sightseeing og gode shopping-muligheder. Hvis du ikke kender til byen og de forskellige områder, anbefales det, at du tjekker de forskellige bydele ud. På den måde kan du beslutte dig for, hvilken del af København du skal kigge på bolig i. Du kan f.eks. undersøge det summende Centrum, det trendy Vesterbro, det multikulturelle Nørrebro, det rolige Østerbro, det populære Christianshavn eller det festlige Islands Brygge.

Investeringsmæssigt er København en god by at købe andelslejlighed i, grundet hovedstadens adskillelige arbejdspladser og studiepladser. Det vil sige, at der er gode muligheder for at sælge lejligheden igen i fremtiden

 

Lad NEMADVOKAT hjælpe dig

Vores boligadvokater kender til alle facetterne af at købe har stor erfaring med køb af ejerlejligheder i København. Derfor kan vi hjælpe dig med at gennemgå købsaftalen, og rådgive dig om væsentlige forhold ved ejendommen, som du skal være opmærksom på. Gør det nemt med NEMADVOKAT – vi rådgiver når og hvor, det passer dig. Vores processer, så som digital tinglysning, er sikre og digitale. Der betyder, at vi nemt og hurtigt kan hjælpe dig videre med dit boligkøb. Kontakt os i dag, så du sikrer dig en god bolighandel.