Forældrekøb

Et forældrekøb er, når du som forælder køber en bolig med formålet om at leje den ud til dit barn. Udover at du sikrer dit barn et sted at bo og gode vilkår fra start af, er der en række skattemæssige fordele at hente ved investeringen.

Mange unge mennesker drømmer om at finde en bolig op mod studiestart. Men det kan være både svært og dyrt for unge mennesker at komme ind på boligmarkedet.

Hos NEMADVOKAT har vi stor erfaring med forældrekøb, og vores boligrådgivere står klar til at rådgive om boligkøbet. Vi sikrer dig en effektiv og kompetent rådgivning – så du og dit barn får de bedste vilkår for en god handel.

Forældrekøb køberrådgivning advokat

Køberrådgivning til forældrekøb
6.995 DKK
Bestil online nu

inkl. moms og ekskl. gebyrer.

Køberrådgivning til forældrekøb

Hos NEMADVOKAT er vi med dig fra start til slut, så du er sikret en tryg og sikker handel

 • Vi sikrer handelsvilkårene i købsaftalen
 • Vi gennemgår de fremsendte dokumenter til købsaftalen
 • Vi laver en rådgivningsskrivelse til dig som køber
 • Vi laver en godkendelsesskrivelse til sælgers repræsentant om evt. forbehold for dokumenter vi vurderer mangler eller lign.
 • Vi varetager al dialog med bank, mægler og andre relevante parter
 • Vi sørger for, at handlen bliver godkendt og forbehold opfyldt
 • Vi varetager den efterfølgende proces omkring skødet og evt. debitorskifte
 • Vi sikrer, at alt er på plads til din overtagelse af ejendommen
 • Vi varetager den efterfølgende proces omkring refusionsopgørelsen, og sikrer, at du evt. får indbetalt dit tilgodehavende
 • Vi overvåger frigivelsen af købesummen, når der forelægger anmærkningsfrit skøde
 • Vi er med i hele sagsforløbet indtil handlen afsluttes

Pris: 6.995 kr. inkl. moms og ekskl. tinglysningsafgift

 

Tinglysningsafgift

Tinglysningsafgiften består af en fast afgift og en variabel afgift. Den faste afgift udgør 1.660 kr. (2016-sats), og den variable afgift udgør normalt 0,6% af købesummen.

Tinglysning er i bund og grund en sikringsakt, hvor rettighedshaveren sikrer sin rettighed (ejendomsret, pant mv.) mod andre rettigheder, der stiftes efterfølgende, og som strider mod ens egen rettighed. Dermed er tinglysning en offentlig registrering af rettigheder.

 

Omvendt forældrekøb

Med et omvendt forældrekøb er det barnet, som investerer i fast ejendom til forældrene. Tit og ofte skyldes det, at barnet og forældrene ønsker at komme tættere på hinanden. Dette er eksempelvis ofte tilfældet med familier, der er ved eller netop har fået børn. Vi ser også mange børn, der ønsker at få deres forældre tættere på deres hjem, når forældrene kommer op i alderen, og kan få glæde af lidt hjælp i hverdagen.

Ved et omvendt forældrekøb, er det nogle af de samme problemstillinger, som man skal være opmærksom på. Vi yder landsdækkende køberrådgivning til omvendt forældrekøb, som ligger til en fast pris på 7.000 kr. inkl. moms og ekskl. tinglysningsafgift til staten. Dermed kan vi hjælpe dig uanset om du skal foretage et forældrekøb eller et omvendt forældrekøb.

Ønsker du mere information om et omvendt forældrekøb, kan du kigge nærmere på punkterne under sektionen ”køberrådgivning til forældrekøb”, da disse punkter er retvisende for både forældrekøb og omvendt forældrekøb. Derudover er du velkommen til at ringe ind til os på telefon 70 20 41 61, og høre nærmere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at få en sikker handel i hus.

 

Boligsikring

Når du foretager et forældrekøb, har det ikke en særlig indflydelse på lejer-udlejerforholdet mellem forældre og barn. Det betyder, at lejeforholdet reguleres efter lejelovens regler. Det vil sige, at dit barn har mulighed for at modtage boligsikring, som enhver anden lejer også ville kunne det.

 

Forældrekøb og lejekontrakt

Du bør være opmærksom på, at flere og flere kommuner stiller større krav til lejekontraktens indhold og form. Derfor kan du med fordel lade NEMADVOKAT udarbejde lejekontrakten og derved sikre jer bedst muligt ift. blandt andet boligsikring. Ligeledes stilles der ofte krav fra de fleste ejerforeninger om udlevering af lejekontrakt, inden lejemålet påbegyndes. Vi har stor erfaring med sådanne sager, hvorfor vi kan hjælpe dig nemt og hurtigt videre, så du ikke skal bekymre dig om noget.

 

Forældrekøb og SKAT

Ved køb af lejlighed med formålet om at leje den ud til dit barn, venner eller andre, er det i bund og grund en forretning, du har med at gøre. Derfor skal dine indtægter beskattes. Der er dog forskellige måder, hvorpå du kan vælge at blive beskattet. Du kan vælge almindelig beskatning, virksomhedsskatteordningen (VSO) og kapitalafkastningsordningen.

Det kan være en rigtig god idé at konsultere en professionel rådgiver, således du kan få hjælp til at vurdere, hvilken skatteordning, der er mest fordelagtig for lige netop din situation. Det er nemlig ikke til at sige, hvilken en af ordningerne, der er ”bedst”, da det kommer an på forskellige økonomiske forhold.

Hos NEMADVOKAT kan vi oplyse dig om de ting, du bør være opmærksom på i forbindelse med valget af skatteordning. Derudover kan vi være behjælpelige med at henvise til en revisor, som kan hjælpe med den årlige udvidede selvangivelse, der skal udarbejdes som en konsekvens af udlejningsvirksomheden.

De specifikke krav til det årlige regnskab for lejligheden afhænger af den valgte skatteordning. Dertil skal du være opmærksom på, at der gælder nogle særlige regler for henholdsvis køb af andelslejligheder og køb af ejerlejligheder.

 

Lad NEMADVOKAT hjælpe dig

Vi har stor ekspertise og erfaring med forældrekøb, hvorfor du er i sikre hænder hos os. Vi har samlet alt, som du skal bruge i vores pakkeløsning til forældrekøb. Vi sikrer handelsvilkårene, og gennemgår de fremsendte dokumenter til købsaftalen. Derudover laver vi en rådgivningsskrivelse til dig som køber, og udarbejder en godkendelsesskrivelse til sælgers repræsentant om evt. forbehold.

Vi sørger for, at handlen bliver godkendt og forbehold opfyldt, samtidig med at vi udarbejder/gennemgår skødet og eventuelt debitorskifte. Vi udarbejder/gennemgår refusionsopgørelsen, og sørger evt. for godkendelsen heraf. Endeligt frigiver vi købesummen, når der forelægger anmærkningsfrit skøde, og afslutter handlen.

Vores primære opgave er at sikre, at alt er på plads til din overtagelse af boligen. Har du nogle spørgsmål eller opdaget fejl og mangler, er du altid velkommen til at kontakte din rådgiver. Vi er med dig hele vejen.

Er du usikker på, hvilken løsning der passer dig, kan du trygt kontakte os alligevel, vi tilbyder en gratis snak om dine ønsker og behov i forbindelse med netop din bolighandel, og først når vi er enige om den løsning, du ønsker, indgår vi en aftale i fællesskab. Du kan læse mere om vores løsninger HER.

Køberrådgivning til forældrekøb
6.995 DKK
Bestil online nu

inkl. moms og ekskl. gebyrer.