Etablering af holdingselskab

Vi opretter dit holdingselskab inden for 24 timer. Vores advokater har erfaring fra mere end 17.000 selskabsstiftelser, og kender derfor alle de bedste løsninger.

Bonus: Vi giver dig kapitalgodkendelse og registrering af reelle ejere med i prisen. Du sparer derfor flere tusinde kroner, når du overlader ansvaret til NEMADVOKAT.

advokat til stiftelse af holdingselskab

Få fordelene ved et holdingselskab i dag
DKK 1.295
køb nu

ekskl. moms og gebyrer

Du får den komplette løsning

✔️ Oprettelse af holdingselskab og CVR-nr. inden for 24 timer*
✔️ Kompetent juridisk advokatrådgivning
✔️ Udarbejdelse af stiftelsesdokument (lovpligtigt)
✔️ Udarbejdelse af vedtægter (lovpligtigt)
✔️ Udarbejdelse af ejerbog (lovpligtigt)
✔️ Registrering ved Erhvervsstyrelsen (lovpligtigt)
✔️ Kapitalgodkendelse med i prisen
✔️ Registrering af reelle ejere med i prisen (lovpligtigt)

Pris: 1.295,- ekskl. moms og gebyrer

*Erhvervsstyrelsen behandler langt de fleste sager automatisk, men vil i enkelte tilfælde udtage en sag til manuel behandling, hvilket påvirker behandlingstiden. Læs mere her.

 

Hvad er et holdingselskab?

Et holdingselskab ejer aktier eller anparter i andre selskaber. Dermed kan du nyde godt af en række forretningsmæssige såvel som skattemæssige fordele.

Typisk er holdingselskabet en passiv investeringsvirksomhed, der ikke har aktiv drift. Dermed ejer du holdingselskabet, og holdingselskabet ejer din driftsvirksomhed.

Du har mulighed for at anvende et holdingselskab til et iværksætterselskab (IVS), anpartsselskab (ApS) og aktieselskab (A/S).

 

Infografik – Se nærmere

Med et holdingselskab fungerer det på den måde, at du ejer holdingselskabet, og holdingselskabet ejer driftsselskabet. Læs om fordelene længere nede på siden.

forklaring af selskabsformerne holdingselskab, iværksætterselskab og anpartsselskab

Er I flere om at eje et selskab, kan I f.eks. oprette et personligt holdingselskab, der ejer anparter eller aktier i driftsselskabet. Bemærk, et fælles holdingselskab er også muligt.

forklaring af selskabsformerne holdingselskab, iværksætterselskab og anpartsselskab

 

Fordele ved holdingselskab

Du opnår en række forretningsmæssige såvel som skattemæssige fordele: 

 • Skattefrit udbytte
 • Rulle kapitalen
 • Skattefrit frasalg

Klik på ‘læs mere’, og få uddybet alle fordele

 

Holdingselskab ulemper

Fordelene opvejer som oftest de forskellige ulemper ved holdingselskab: 

 • Oprettelse af minimum to selskaber
 • Udarbejde årsrapport for hvert selskab
 • Forvent højere administrationsomkostninger

Klik på ‘læs mere’, og få uddybet alle ulemperne 

 

Få fordelene ved et holdingselskab i dag
DKK 1.295
køb nu

ekskl. moms og gebyrer

 

Hvordan opretter jeg et holdingselskab?

Du skal have styr på nedenstående, når du skal oprette et holdingselskab selv:

 • Stiftere: Der er en række krav til stifterne, før næste step af oprettelsen kan tilgås
 • Stiftelsesdokument: Indeholder oplysninger om b.la. kapitalselskabets stiftere, tegningskursen for kapitalandelene, retsvirkning og stiftelsesomkostninger
 • Vedtægter: Indeholder oplysninger om b.la. kapitalselskabets formål, kapitalandelenes pålydende værdi og rettigheder, ledelsesorganer og ledelsesstruktur
 • Tegning af selskabskapital: Skal ske på stiftelsesdokumentet. Kapitalandele kan dog ikke tegnes under forbehold eller til underkurs
 • Indbetaling af selskabskapital: En advokat, revisor eller bank skal godkende selskabskapitalens tilstedeværelse ved stiftelsen
 • Valg af ledelse og evt. revisor: Sker som udgangspunkt ved den stiftende generalforsamling
 • Registrering: Registrering af selskabet skal ske senest 2 uger fra stiftelsesdatoen

Vi anbefaler, at du sætter dig godt ind i de selskabsretlige regler. Hvis dokumenterne ikke udarbejdes i overensstemmelse med selskabsloven, kan registreringen ikke finde sted.

 

TIP:
Alle arbejdsgivere er forpligtet til at tegne en arbejdsskadeforsikring.
Se, om dit holdingselskab også skal tegne en, og hvad den dækker:
Holdingselskabers sikringspligt

Oprettelse af holdingselskab

Et holdingselskab skal registreres ved Erhvervsstyrelsen, før det kan drive virksomhed i Danmark. Der skal bl.a. indsendes et stiftelsesdokument og et sæt vedtægter.

Stiftelsesdokumenter
Stiftelsesdokumentet bekræfter dannelsen af selskabet, og indeholder informationer om f.eks. hvem anpartshaverne er, selskabets form og startkapital. Det danner grundlag for stiftelsen, og anvendes ved registreringen af selskabet.

Selskabets vedtægter
Selskabets vedtægter indeholder information om bl.a. selskabets navn, formål, anparter og regnskabsår. Derudover selskabets regler for f.eks. afholdelse af generalforsamling og omsætningsbegrænsninger for anparterne. Vedtægterne er regelsættet for selskabet.

 

Holdingselskab skat

En af de store fordele ved at oprette et holdingselskab er de skattemæssige fordele, man kan opnå. Hvis et holdingselskab ejer minimum 10% af et selskab, kan det nemlig udbetale udbytte – helt uden at skulle betale udbytteskat.

Hvis holdingselskabet ejer mindre end 10% af et selskab, skal det af de første 52.900 kr. betale 27% i udbytteskat (2018 sats). Hvis udbyttet er på mere end 52.900 kroner, skal der betales 42% i udbytteskat for det beløb, der er over 52.900 kr. (2018 sats).

Så når du skal trække penge ud af holdingselskab, kan det ske skattefrit, hvis det ejer 10% eller mere af et selskab. Dermed kan du føre penge fra dit holdingselskab ud til dig selv til en langt lavere skattesats end ved almindelig indkomstskat.

 

Lad NEMADVOKAT gøre det hele for dig

Du kan sikre dig en hurtig og sikker selskabsstiftelse ved at lade NEMADVOKAT gøre det hele for dig. Så nemt kan det gøres:

✔️ Udfyld vores online formular på 2 min.
✔️ Vi sætter os ind i dine behov
✔️ Vi opretter dit holdingselskab samt alle dokumenter
✔️ Du underskriver med NEMID
✔️ Dit holdingselskab er nu oprettet

Hos NEMADVOKAT sikrer vi, at dine dokumenter bliver udarbejdet korrekt og registreret digitalt hos Erhvervsstyrelsen. På den måde undgår du juridiske uoverensstemmelser, og sikrer dig en gnidningsfri start med dit nye holdingselskab.

 

Få fordelene ved et holdingselskab i dag
DKK 1.295
køb nu

ekskl. moms og gebyrer

 

Vi er med dig hele vejen

I løbet af processen vil du sandsynligvis opleve at have spørgsmål til små og store forhold i forbindelse med stiftelsen – og her er vi med dig hele vejen.

Du er altid velkommen til at bruge vores rådgivning på både telefon, e-mail og chatten her på siden. Dette gælder både før, under og efter stiftelsen af dit holding selskab.

Er du i tvivl, om du skal oprette et holdingselskab eller en anden form for selskab? Så ring til os og få en uforpligtende snak med en af vores kompetente advokater. Husk – det koster ikke noget at spørge. Opret holdingselskab i dag med NEMADVOKAT.

Læs mere: Derfor skal du stifte et holdingselskab

 

Beskyt 100% af dit overskud mod kreditorer på få timer

Vil du gerne sikre dig selv og dine penge, så kreditorer ikke kan komme efter dit holdingselskabs formue,