Omregistrering af IVS til ApS

Omregistrering af IVS til ApS er en måde at ændre en selskabsform på. Dette er relevant for dig, som har et iværksætterselskab og som gerne vil fortsætte driften på længere sigt.

Iværksætterselskaber skal omregistreres til anpartsselskaber senest d. 15. april 2021. Hvis ikke de er omregistrerede inden da, vil selskaberne blive tvangsopløst, dvs. lukket ned.

Du kan med fordel gøre brug af vores tilbud på omregistrering og vurderingsberetning. Dermed kan du spare flere tusinde kroner. Læs mere om tilbuddet længere nede.

Omdannelse af ivs til aps

Bestil her og få 20% rabat på den samlede pris
DKK 2.495
bestil online nu

ekskl. moms og gebyrer

Få ændret dit IVS til ApS

Du er sikret en nem, sikker og hurtig omregistrering hos NEMADVOKAT. Vi garanterer en korrekt omregistrering, således dit selskab ikke bliver sendt til tvangsopløsning.

  • Du får rådgivning, herunder om beslutningstagningen på generalforsamlingen
  • Du får en juridisk korrekt ændring af selskabets vedtægter
  • Du har mulighed for at blive henvist til en statsautoriseret revisor ifm. vurderingsberetningen
  • Du har mulighed for at spare tusindvis af kroner med vores særtilbud (læs mere længere nede)
  • Du er sikret en komplet og juridisk korrekt omregistrering af IVS til ApS

Pris: 2.495 kr. ekskl. moms og gebyrer

 

Sådan omregistreres dit IVS til ApS

Du skal henvende dig til din rådgiver, som sørger for at skifte dit IVS til et ApS. Dette gøres ved at din rådgiver foretager en omregistrering, også omtalt som omdannelse, af IVS. Din rådgiver vejleder dig om, hvordan du officielt skal træffe beslutning om omregistrering, ændre dit selskabs vedtægter og hjælpe dig med at få udarbejdet en vurderingsberetning.

Omregistreringen kræver overordnet set tre ting:

  1. Selskabets vedtægter skal ændres
  2. Revisor skal udarbejde en vurderingsberetning
  3. Et beslutningsreferat skal udarbejdes

 

1) Ændring af selskabets vedtægter

Vedtægterne i selskabet skal ændres, således det nye sæt vedtægter er i overensstemmelse med kravene til et anpartsselskab. Din rådgiver sørger for at ændre selskabets vedtægter, således du er sikker på, at de er udformet juridisk korrekt.

Bemærk: Det anbefales ikke at gøre brug af et sæt standard vedtægter, som kan generes på nettet, da disse ikke tager højde for områder, der er relevante for netop dit selskab. Dertil er der forskellige juridiske krav til, hvad et sæt vedtægter skal indeholde.

 

2) Udarbejdelse af vurderingsberetning

Dit iværksætterselskab kan omregistreres til et anpartsselskab, såfremt du kan stille med minimum 40.000 kr. i selskabskapital. Dette kræver, at en statsautoriseret revisor udarbejder en vurderingsberetning, således det bliver bekræftet, at selskabskapitalen lever op til kravene for ApS.

Vi har indgået et samarbejde med revisorfirmaet Kvist & Jensen, hvilket betyder, at du sparer 20% på din vurderingsberetning hos Kvist & Jensen og 20% på din omregistrering hos NEMADVOKAT, når din omregistrering foretages af NEMADVOKAT. Rul ned og læs mere om tilbuddet.

 

3) Udarbejdelse af beslutningsreferat

Beslutningen om at omregistrere et iværksætterselskab til et anpartsselskab skal træffes på en generalforsamling for enten den ekstraordinære eller ordinære generalforsamling. Hertil skal et beslutningsreferat udarbejdes, hvori de nødvendige selskabsændringer foretages.

Din rådgiver vejleder og rådgiver dig om, hvordan du skal afholde generalforsamlingen og udarbejde beslutningsreferatet. Dertil sørger din rådgiver for at tage sig af selskabsændringerne i form af vedtægtsændringer.

 

Hvilke ændringer skal der til?

For at kunne gennemføre omregistreringen, skal der vedtages en kapitalforhøjelse på generalforsamlingen, således der kan udstedes anparter for minimum 40.000 kr.

Indskuddet for anparterne kan ske ved overførsel fra selskabets frie reserver eller ved henlæggelse af aktivers værdi til den registrerede kapital – dette aftales med revisor i forbindelse med vurderingen af selskabet.

Udover kapitalforhøjelsen skal en navneændring vedtages. Praktisk set indebærer dette blot at selskabsnavnet ændres til at indeholde ApS i stedet for IVS.

 

Hvornår skal det gøres?

En omregistrering af IVS til ApS behøver ikke tage lang tid – og det kan have store konsekvenser ikke at nå det, inden fristen udløber om d. 15. april 2021.

Det anbefales derfor at påbegynde omregistreringsprocessen allerede nu, således du ikke skal være bekymret, når fristen kommer tættere på.

Lad NEMADVOKAT sikre dig en juridisk korrekt omregistrering ved at sende en mail til selskab@nemadvokat.dk eller ring på 70 20 41 61 – så igangsætter vi sagen straks.

 

Spar 20% på omregistrering OG vurderingsberetning

Vi har indgået et samarbejde med revisionspartnerselskabet Kvist & Jensen. Dette samarbejde betyder, at du sparer 20% på omregistrering OG vurderingsberetning, hvis den bliver udarbejdet af Kvist & Jensen gennem NEMADVOKAT.

Derudover sparer du også 20% af prisen på din omregistrering hos NEMADVOKAT, når din vurderingsberetning foretages af Kvist & Jensen gennem NEMADVOKAT.

Bemærk venligst, hverken NEMADVOKAT eller Kvist & Jensen får henvisningskommission i tilfælde hvor en klient henvises til samarbejdspartneren.

Dette tilbud gør det både nemmere og hurtigere at få foretaget en omregistrering af IVS til ApS. Såfremt du har nogle spørgsmål hertil, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 70 20 41 61.

 

IVS til ApS omdannelse

Bestil her og få 20% rabat på den samlede pris
DKK 2.495
bestil online nu

ekskl. moms og gebyrer

 

Baggrundsviden om IVS

Iværksætterselskabet blev i sin tid lavet med henblik på at styrke dansk iværksætteri ved at give iværksættere mulighed for at starte virksomhed for helt ned til 1 kr.

Selskabsformen har været meget populær grundet det lave krav til selskabskapitalen, men ifølge Erhvervsstyrelsens ”Analyse af iværksætterselskaber” fra 2018 er iværksætterselskabet blevet misbrugt adskillige gange.

På baggrund af dette har regeringen og Dansk Folkeparti d. 9. april 2019 vedtaget en lovændring der medfører, at alle iværksætterselskaber vil blive lukket ned inden d. 15. april 2021.

Såfremt man ønsker at fortsætte driften af sit selskab, skal det eksisterende iværksætterselskab omregistreres til et anpartsselskab.

Lovændringen medfører samtidig at kapitalkravet til stiftelse af ApS ændres fra 50.000 kr. til 40.000 kr. Dermed er kapitalkravet til ApS på omtrent samme niveau som resten af Skandinavien.