Omregistrering af IVS til ApS

Undgå at dit iværksætterselskab lukkes ned – Omregistrér det til et ApS
Den 9. april 2019 blev det vedtaget at selskabsformen IVS skal afskaffes. Det skyldes at selskabsformen ikke har haft den ønskede effekt i erhvervslivet.

Det betyder, at du er nødsaget til at omregistere dit iværksætterselskab til et ApS inden for de næste to år – såfremt du ønsker at fortsætte driften af selskabet.

Tilbud: Rul ned på siden og se vores tilbud på omregistrering og vurderingsberetning. Kontakt os i dag – så påbegynder vi din omregistrering fra IVS til ApS med det samme.

Bestil omregistrering her og spar 20% på den samlede pris
DKK 2.495
bestil online nu

ekskl. moms og gebyrer

Lad NEMADVOKAT hjælpe dig

Som din advokat hjælper vi dig igennem din omregistrering fra IVS til ApS:

 • Vi rådgiver dig om beslutningstagningen på generalforsamlingen
 • Vi sørger for at ændre selskabets vedtægter
 • Vi henviser gerne til en statsautoriseret revisor ifm. vurderingsberetningen
 • Vi sikrer dig en juridisk korrekt omregistrering

Pris: 2.495 kr. ekskl. moms og gebyrer

 

Sådan omregistrerer du et IVS til ApS

Som din advokat tager vi hånd om din omregistrering, således du er sikret at ændringen foretages i komplet overensstemmelse med den nye lovgivning.

Din rådgiver hjælper dig nemt og hurtigt med alle de nødvendige juridiske dokumenter, så du nemt og trygt kan fortsætte den daglige drift af selskabet uden problemer.

Du skal blot få selskabet vurderet hos en revisor, således du har bevis for, at selskabet har midler nok, til at kunne være et anpartsselskab med 40.000 kr. i kapital.

Når dit IVS er vurderet, skal der laves et beslutningsreferat for enten den ekstraordinære eller ordinære generalforsamling hvori de nødvendige selskabsændringer foretages.

 

Hvilke ændringer skal der til?

For at kunne gennemføre omregistreringen, skal der vedtages en kapitalforhøjelse på generalforsamlingen, således der kan udstedes anparter for minimum 40.000 kr.

Indskuddet for anparterne kan ske ved overførsel fra selskabets frie reserver eller ved henlæggelse af aktivers værdi til den registrerede kapital – dette aftales med revisor i forbindelse med vurderingen af selskabet.

Udover kapitalforhøjelsen skal en navneændring vedtages. Praktisk set indebærer dette blot at selskabsnavnet ændres til at indeholde ApS i stedet for IVS.

 

Hvornår skal det gøres?

En omregistrering fra IVS til ApS behøver ikke tage lang tid – og det kan have store konsekvenser ikke at nå det, inden fristen udløber om to år.

Det anbefales derfor at påbegynde omregistreringsprocessen allerede nu, således du ikke skal være bekymret, når fristen kommer tættere på.

Lad NEMADVOKAT sikre dig en juridisk korrekt omregistrering ved at sende en mail til selskab@nemadvokat.dk eller ring på 70 20 41 61 – så igangsætter vi sagen med det samme.

 

Spar 20% på omregistrering OG vurderingsberetning

Vi har indgået et samarbejde med revisionspartnerselskabet Kvist & Jensen. Dette samarbejde betyder at du kan spare 20% på omregistrering OG vurderingsberetning, hvis den bliver udarbejdet af Kvist & Jensen gennem NEMADVOKAT.

Derudover sparer du også 20% af prisen på din omregistrering hos NEMADVOKAT, når din vurderingsberetning foretages af Kvist & Jensen gennem NEMADVOKAT.

Bemærk venligst, hverken NEMADVOKAT eller Kvist & Jensen får henvisningskommission i tilfælde hvor en klient henvises til samarbejdspartneren.

Dette tilbud gør det både nemmere og hurtigere at få foretaget en omregistrering af IVS. Såfremt du har nogle spørgsmål hertil, er du velkommen til at kontakte os på 70 20 41 61.

 

Bestil omregistrering her og spar 20% på den samlede pris
DKK 2.495
bestil online nu

ekskl. moms og gebyrer

 

Baggrundsviden om IVS

Iværksætterselskabet som selskabstype blev i sin tid lavet med henblik på at styrke dansk iværksætteri ved at give iværksættere mulighed for at starte virksomhed for helt ned til 1 kr. Selskabsformen har været meget populær grundet det lave krav til selskabskapitalen, men ifølge Erhvervsstyrelsens ”Analyse af iværksætterselskaber” fra 2018 er iværksætterselskabet blevet misbrugt adskillige gange. På baggrund af dette har regeringen og Dansk Folkeparti d. 9. april 2019 vedtaget en lovændring, der medfører at alle iværksætterselskaber vil blive lukket ned inden for to år. Såfremt man ønsker at fortsætte driften af sit selskab, skal det eksisterende iværksætterselskab omregistreres til et anpartsselskab. Lovændringen medfører samtidig at kapitalkravet til stiftelse af ApS ændres fra 50.000 kr. til 40.000 kr. Dermed er kapitalkravet til ApS på omtrent samme niveau som resten af Skandinavien.

Iværksætterselskabet er forsvundet– Hvad gør du nu?

Regeringen har vedtaget et lovforslag om, at iværksætterselskabet skal udfases som selskabsform. Selskabsformen har været højt værdsat af mange iværksættere, og NEMADVOKAT kan hjælpe dig med at tage det næste skridt, hvis du står og skal starte eller ændre din virksomhed.

 

Kan du starte et IVS i dag?

Da lovforslaget er vedtaget, kan du ikke stifte et IVS hos NEMADVOKAT længere. Derudover bør du være opmærksom på, at alle iværksætterselskaber skal lade sig  omregistrere til et ApS inden for 2 år fra lovforslagets ikrafttræden. Som følge af at kapitalkravet til anpartsselskaber er nedsat, skal du alene opspare 40.000 kr. i selskabet.

 

Hvilken selskabsform bør du gå efter?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal oprette en enkeltmandsvirksomhed (EVS), interessentskab (I/S), anpartsselskab (ApS) eller et aktieselskab (A/S), så anbefaler vi, at du kigger nærmere på de forskellige selskabsformer lige her.

Læs mere om selskabsformer / virksomhedsformer

 

Har du allerede et IVS?

Hvis du allerede har etableret et IVS, kan du med fordel få styr på omregistreringen allerede nu. Dette er lettere at gøre i umiddelbar forlængelse af aflæggelse af årsregnskabet, da vurderingen af selskabets kapital kan tage udgangspunkt heri. Hvis dit regnskabsår sluttede i december 2018, skal du indsende årsregnskabet senest i slutningen af maj måned i år.

Uanset om du er kommende eller eksisterende selskabsejer, kan NEMADVOKAT hjælpe dig med at få klarhed over dit næste skridt.

Kontakt os i dag på telefon 70 71 90 92 eller selskab@nemadvokat.dk.

Guide til omregistrering fra IVS til ApS

Som følge af lovændringen vedrørende afskaffelse af IVS, er det nu nødvendigt at lade sit IVS omregistrere til et ApS, såfremt selskabet fortsat skal eksistere.  Her kan du læse mere om, hvad en omregistrering fra IVS til ApS har af betydning, hvordan du gør, og hvad det koster .

 

Hvordan ændrer jeg mit IVS til ApS?

Når du skal ændre IVS til ApS, skal du igennem en række steps:

 1. Hav minimum 40.000 kr. til selskabskapital
 2. Vedtag omregistreringen på en generalforsamling
 3. Udform et generalforsamlingsprotokollat
 4. Få ændret selskabets vedtægter
 5. Få ændret selskabets ejerbog
 6. Få en godkendt revisors erklæring om selskabskapital
 7. Meld omregistreringen til Erhvervsstyrelsen

Du skal som det første sørge for, at du som minimum har 40.000 kr. til selskabskapitalen, hvilket er minimumskravet til anpartsselskaber. Herefter skal du indkalde til generalforsamling, hvor det skal vedtages, at selskabet skal omregistreres til et ApS.

Beslutningen skal vedtages af 2/3 af de afgivne stemmer på generalforsamlingen, førend den er gyldig. Samtidig skal der udformes et generalforsamlingsprotokollat, hvilket som oftest er meget omfattende. Særligt her, er det en god idé at få hjælp fra en advokat.

Når generalforsamlingsprotokollatet er fuldendt, og omregistreringen er vedtaget, skal du sørge for at ændre både selskabets vedtægter og ejerbog. Denne proces kræver også juridisk viden, hvorfor det er meget fornuftigt at få juridisk rådgivning hertil.

Herefter skal du jf. selskabsloven §37 få en erklæring fra en godkendt revisor, der viser, at minimumskapitalen for omregistreringen er til stede i selskabet. Afslutningsvis skal omregistreringen meldes til Erhvervsstyrelsen, der behandler sagen i løbet af et par dage.          

Hvad koster det at omregistrere IVS til ApS?

Ved omregistrering fra IVS til ApS kræves en erklæring fra en godkendt revisor. Denne erklæring er obligatorisk, og skal udarbejdes af en godkendt revisor, hvilket er en samlet betegnelse for både en statsautoriseret revisor og en registreret revisor.

Derudover har du udgifter til eventuel rådgivning. Det anbefales at søge juridisk rådgivning til omregistrering af IVS til ApS, da processen er omfattende. Derudover kan processen være kringlet og kompliceret, såfremt man ingen juridisk baggrund har.

Hos NEMADVOKAT står vi klar til at tage hånd om din omregistrering fra IVS til ApS. Vores pris for omregistrering ligger på 2.495 kr. ekskl. moms og gebyrer til staten. Prisen forudsætter, at der er indhentet en vurderingsberetning hos en revisor.  
Benyt vores uafhængige samarbejdspartner til udarbejdelse af vurderingsberetningen og spar 20% på både omregistrering og vurderingsberetning.

 

Hvor lang tid tager en omregistrering?

Det tager typisk 1-3 hverdage, førend Erhvervsstyrelsen har behandlet sagen færdig, og dit nye CVR-nummer til selskabet er klar. Herefter er dit selskab blevet et ApS.

Vores advokater står klar til at hjælpe dig allerede i dag, så du kan komme hurtigt i gang. Vi hjælper dig med hele processen fra start til slut, så tingene glider, som de skal.

Kontakt os allerede nu på tlf. 70 20 41 61, og få en snak med en af vores advokater. Såfremt du har spørgsmål, står vores rådgivere også klar til at besvare dem.

  

Omregistrering eller omdannelse?

Vi har erfaret, at nogle blander omregistrering og selskabsomdannelse sammen. Det er vigtigt at bide mærke i, at dette er en omregistrering af IVS til ApS. Det skyldes, at et IVS ikke er en selvstændig selskabsform, men derimod en særlig form for anpartsselskab.

Det er bl.a. derfor, at et iværksætterselskab er underlagt de samme regler og forpligtelser, som et anpartsselskab er – plus nogle tillægsbetingelser. Da iværksætterselskaber er en form for ApS, sker der teknisk set ikke en omdannelse – men derimod en omregistrering.

 

Lad NEMADVOKAT hjælpe dig

Som din advokat tager vi hånd om det hele for dig. Dermed kan du holde fokus på din forretning, mens vi sørger for, at det hele forløber sig gnidningsfrit. Vores service:

 • Vi udformer et fuldendt generalforsamlingsprotokollat
 • Vi sørger for at ændre i selskabets vedtægter
 • Vi sørger for at ændre i selskabets ejerbog
 • Vi sørger for at melde omregistreringen til Erhvervsstyrelsen

Prisen er 2.495 kr. ekskl. moms og gebyrer til staten, og forudsætter, at der er indhentet en vurderingsberetning hos en revisor. Vi kan henvise dig til en revisor, hvis ønsket.

Ring nu på tlf. 70 20 41 61, og få en snak med en af vores rådgivere om din situation. Så er du et skridt nærmere din omregistrering. Husk – det koster ikke noget at spørge!