Enkeltmandsvirksomhed (EVS)

Du får rådgivning og oprettelse af dit EVS, så du er sikret den mest gnidningsfrie start
Som iværksætter har du rigeligt at se til. Derfor sørger vi for, at din virksomhed oprettes hurtigt og korrekt, således du er sikret den bedste start med din virksomhed.

Vi sørger for, at du får tildelt dit CVR-nummer, således du får frigivet tid til at fokusere på dine kunder og forretning. Samtidig sikrer du, at registreringen foretages juridisk korrekt.

En enkeltmandsvirksomhed skal registreres ved Erhvervsstyrelsen, såfremt virksomhedens omsætning overstiger 50.000 kr. i løbet af en 12 måneder lang periode.

oprettelse af enkeltmandsvirksomhed

Bestil din enkeltmandsvirksomhed her
DKK 695
Start sag

ekskl. moms

Opret virksomhed

Opret enkeltmandsvirksomhed med NEMADVOKAT. Vi sørger for, at du får en komplet stiftelse uden juridiske problemer. Du får:

 • Rådgivning
 • Stiftelsesdokument
 • Vedtægter
 • Ejerbog
 • Kapitalgodkendelse
 • Registrering af selskabet
 • Ejerregistrering

Pris: 695 kr. ekskl. moms

 

Enkeltmandsvirksomheder

En enkeltmandsvirksomhed er en simpel virksomhedsform. Den kan derfor være velegnet til dig, som ønsker at drive en mindre virksomhed. 

Som navnet antyder, kan en enkeltmandsvirksomhed kun ejes af én person. Hvis du ønsker at oprette en virksomhed med flere ejere, bør du i stedet kigge nærmere på at starte et interessentskab (I/S) eller et anpartsselskab (ApS).

Som ejer af et EVS hæfter du personligt og ubegrænset for virksomhedens forpligtelser. Det betyder, at du personligt er ansvarlig for, at virksomheden løbende er i stand til at betale kreditorer.

Såfremt virksomheden ikke er i stand til at betale kreditorer, kan de komme efter din personlige formue. Det betyder, at kreditorer kan gøre krav gældende mod dig og dermed indfri den ubetalte gæld eksempelvis ved hjælp af din personlige hus, bil eller båd.

Dette er en betydelig risiko at tage med i sine overvejelser, når du skal vælge mellem at starte en virksomhed eller et selskab. Ønsker du mere økonomisk sikkerhed, bør du i stedet overveje at starte et ApS. Dette kræver dog, at du som minimum kan stille med 40.000 kr. i selskabskapital.

Som følge af at det kan være vanskeligt at spare 40.000 kr. sammen til at starte et ApS, er der mange iværksætter, der starter med at oprette en enkeltmandsvirksomhed. Herigennem kan du opspare 40.000 kr. og derefter omdanne virksomheden til et ApS.

På den måde kan du på længere sigt opnå begrænset hæftelse, hvorved du kun hæfter for det beløb, som du skyder ind i virksomheden. Dermed opnår du mere beskyttelse i forhold til din private økonomi, hvilket er en af de helt store fordele ved anpartsselskaber.

 

Krav til enkeltmandsvirksomhed

Det er relativt nemt at drive et EVS, da denne virksomhedsform kun er underlagt få krav:

 • Antal ejere: Kun én ejer
 • Hæftelse: Personlig og ubegrænset
 • Kapital: Der er intet krav til startkapitalen
 • Regnskab: Skal ikke offentliggøres
 • Ledelse: Det er ikke nødvendigt med en direktion eller bestyrelse

 

Enkeltmandsvirksomhed kontra ApS

En enkeltmandsvirksomhed adskiller sig fra et anpartsselskab på en række punkter
En af fordelene ved at starte en enkeltmandsvirksomhed er, at der ikke stilles krav om en startkapital ved virksomhedens etablering.

En ulempe er, at du som ejer hæfter ubegrænset og personligt med hele din private formue over for enkeltmandsvirksomhedens kreditorer.

Har du spørgsmål vedrørende enkeltmandsvirksomheder og reglerne herom? Ring nu på tlf. 70 20 41 61, så hjælper din rådgiver dig nemt og hurtigt videre.

 

Det skal vi bruge for oprette din virksomhed

Med NEMADVOKAT er det nemt og enkelt at få oprettet din virksomhed
Det eneste vi skal bruge er dit sygesikring og ID, dvs. kopi af pas eller kørekort. Dermed kan vi være dig behjælpelig med etableringen af din nye enkeltmandsvirksomhed.

Tryk på “start sag” og udfyld kontaktoplysningerne. Så går vi straks i gang med at oprette din enkeltmandsvirksomhed. Har du spørgsmål? Så ring nu på tlf. 70 20 41 61 – så står din rådgiver klar til at hjælpe dig.

Bestil din enkeltmandsvirksomhed her
DKK 695
Start sag

ekskl. moms