Stiftelse af ApS

Stiftelse af ApS

Du får oprettet et anpartsselskab på kun få timer. Vores selskabsadvokater har erfaring fra mere end 2.000 årlige selskabsstiftelser, og kender derfor alle de bedste løsninger.

For at sikre din absolutte sikkerhed mht. dine oplysninger og din data, fremsender vi alle dokumenter via Ownr.dk. Der er ingen ekstra omkostninger forbundet med denne service.

Hos NEMADVOKAT får du altid kapitalgodkendelse med i prisen, og vores erfarne selskabsadvokater sætter sig altid grundigt ind i dine behov, og rådgiver derefter.

Bemærk! Pr. 1. juli er der indført et lovkrav om, at der skal registreres reelle ejere ved stiftelse af ApS. Det får du naturligvis med uden merpris, når vi stifter dit selskab.

 

Klar til at oprette ApS?

Opret ApS i formularen her. Du kan tilvælge holdingselskab(er) m.m. i formularen.

Er du klar til at blive selskabsejer?
DKK 1.295
opret aps

ekskl. moms og gebyrer

 

Hvad er et ApS?

ApS står for anpartsselskab, som er et  kapitalselskab med én eller flere ejere. Disse ejere kaldes for anpartshavere, og hæfter ikke personligt for selskabet aktiviteter, men kun med deres indskud.

 

Anpartsselskab fordele

Begrænset hæftelse

Ved oprettelse af ApS skal der indskydes mindst 50.000 kroner i startkapital, som stilles som sikkerhed til selskabets kreditorer. Grundet anparternes begrænsede hæftelse for selskabet behøver de derfor ikke at gå fra hus og hjem i tilfælde af konkurs. I dette tilfælde er det derfor kun startkapitalen, som anpartshaverne risikerer at miste – medmindre man har underskrevet en personlig kaution, eller som ledelsesmedlem har handlet uforsvarligt. Den begrænsede hæftelse anses derfor som en af de helt store fordele ved ApS.

 

Skattemæssige fordele

En anden fordel ved anpartsselskabet er, at det er mulighed for nogle skattemæssige fordele, da selskaber beskattes med en flad lav selskabsskat på 22%. Her vælger mange at benytte sig af muligheden for at eje gennem et holdingselskab. Efter selskabsskatten er betalt af årets overskud, er det nemlig muligt at udlodde skattefrit op til holdingselskabet og derved blandt andet beskytte overskuddet oppe i holdingselskabet mod fordringer i driftsselskabet.

 

Anerkendt selskabsform

Anpartsselskaber er den mest benyttede form for selskab i Danmark. Dette har medført at selskabsformen er anerkendt blandt samarbejdspartnere, kunder og leverandører. Grundet kapitalens størrelse er der ofte gode muligheder for at rejse kapital, som kan gøres ved lån eller en investering. Derudover er det nemt at udvide ejerkredsen ved anpartsoverdragelse eller forhøjelse af kapitalen. Dette giver fleksibilitet i tilfælde af, at du ønsker at inddrage en ny medejer eller investor i dit selskab.

 

I videoen herunder kan du se mere om forløbet, og hvad vi tager hånd om for dig. 

 

Stiftelse af anpartsselskab

Kapitalejernes beslutning om stiftelse af et ApS skal registreres hos Erhvervsstyrelsen, før ApS’et kan tildeles et cvr-nr. og dermed kan drive virksomhed i Danmark. Selskabsloven indeholder en række  krav, der skal opfyldes, førend selskabet kan registreres hos Erhvervsstyrelsen. Der skal bl.a. udarbejdes og indsendes et stiftelsesdokument og et sæt vedtægter.

Stiftelsesdokument

Stiftelsesdokumentet bekræfter dannelsen af selskabet, og indeholder grundlæggende informationer om f.eks. hvem anpartshaverne er, selskabets form og startkapital. Det danner grundlaget for stiftelsen og anvendes ved registreringen af selskabet. Dokumentet skal underskrives af alle stiftere.

Selskabets vedtægter

Selskabets vedtægter indeholder information om blandt andet selskabets navn, formål, anparter og regnskabsår. Derudover selskabets regler for f.eks. afholdelse af generalforsamling, omsætningsbegrænsninger for anparterne mv. Vedtægter er dermed, sammen med Selskabsloven, regelsættet for selskabet.

 

Krav til ApS

For at dit nye selskab er gyldigt og dermed kan drive virksomhed i Danmark, skal du igennem en række juridiske steps, før du er i stand til at påbegynde registreringen hos Erhvervsstyrelsen. Disse kan du læse mere om i selskabsloven kapitel 3.

Ved etablering af ApS, bør du være særligt opmærksom på følgende regler for ApS:   
  • Stiftere: Der er en række juridiske krav til stifterne, der gør sig gældende, før næste step af oprettelsen kan tilgås. Disse finder du HER
  • StiftelsesdokumentDet skal indeholde oplysninger om b.la. kapitalselskabets stiftere, tegningskursen for kapitalandelene, retsvirkning og anslåede omkostninger ved stiftelsen
  • Vedtægter: De skal indeholde oplysninger om b.la. kapitalselskabets formål, kapitalandelenes pålydende værdi og rettigheder, ledelsesorganer og ledelsesstruktur
  • Tegning af selskabskapital: Dette skal ske på stiftelsesdokumentet med eventuelle bilag. Kapitalandele kan dog ikke tegnes under forbehold eller til underkurs
  • Indbetaling af selskabskapital: En advokat, revisor eller bank skal godkende selskabskapitalens tilstedeværelse ved stiftelsen. Du kan læse mere om dette HER
  • Valg af ledelse og evt. revisor: Sker som udgangspunkt ved den stiftende generalforsamling
  • Registrering: Registrering af Selskabet skal ske senest 2 uger fra stiftelsesdatoen

 

Det anbefales at sætte sig godt ind i de selskabsretlige regler, for at undgå problemer med stiftelsen. Det kan nemlig også gå hen og skabe problemer senere hen i selskabets levetid og for dets økonomi. Hvis de juridiske dokumenter ikke udarbejdes i overensstemmelse med selskabsloven, kan registreringen ikke finde sted.

 

Er du klar til at blive selskabsejer?
DKK 1.295
opret aps

ekskl. moms og gebyrer

 

Lad NEMADVOKAT gøre det hele for dig

Du kan sikre dig en hurtig og sikker selskabsstiftelse ved at lade NEMADVOKAT gøre det hele for dig. Så nemt kan det gøres:

✔️ Udfyld vores online formular på 2 min.
✔️ Vi sætter os ind i dine behov
✔️ Vi opretter dit selskab samt alle dokumenter
✔️ Du underskriver med NemID
✔️ Vi fremsender alle dokumenter via Ownr.dk
✔️ Dit selskab er nu oprettet

Hos NEMADVOKAT sikrer vi, at disse dokumenter bliver udarbejdet korrekt og registreret digitalt hos Erhvervsstyrelsen. På den måde undgår du juridiske uoverensstemmelser, og sikrer dig en gnidningsfri start med dit nye anpartsselskab.
Af hensyn til datasikkerhed og den nye data forordning modtager du alle dokumenter via Ownr.dk

 

Vi er med dig hele vejen

I løbet af processen vil du sandsynligvis opleve at have spørgsmål til små og store forhold i forbindelse med stiftelsen – og her er vi med dig hele vejen.

Du er altid velkommen til at bruge vores rådgivning på både telefon, e-mail og chatten her på siden. Dette gælder både før, under og efter stiftelsen af dit selskab.

Er du i tvivl om du skal oprette et ApS eller en anden form for selskab? Så ring til os og få en uforpligtende snak med en af vores kompetente advokater.

 

Stiftelse af ApS med værdier

Hvis du ikke har kr. 50.000 i kontanter, kan du stifte med de værdier, som du måtte være i besiddelse af. Dette kan være alt fra værktøj til biler, som efter indskuddet vil tilhøre selskabet.

Læs mere om værdistiftelse

Omdannelse til ApS fra enkeltmandsvirksomhed

Hvis du vil beholde det gode ry og den goodwill du har bygget op om din enkeltmandsvirksomhed, men gerne vil omdanne den til et ApS, er vi naturligvis også behjælpelige med dette.

Læs mere om omdannelse