Ejeraftale

Ejeraftale

En ejeraftale regulerer, hvordan ejerskabet af et selskab skal fungere, og hvad der skal ske i tilfælde af konflikt og uenighed blandt ejerne. En ejeraftale er også kendt som anpartshaveroverenskomst og aktionæroverenskomst.

 

Fordele ved en ejeraftale

Når I er flere om at drive en virksomhed, skal der aftales mange forskellige ting. Herunder arbejdsindsats, hvad man gør i tilfælde af sygdom, hvem der er direktør, hvordan løn og udbytte fastsættes osv. Hvis ikke disse ting er aftalt, har i hver især ikke noget konkret at henvise til i tilfælde af konflikt.

Faktisk kan det siges meget simpelt: Aftal skilsmissen mens I er gode venner

Forhåbentlig skal I aldrig bruge den aftale til noget – som advokater ser vi dog desværre alt for ofte konsekvensen af ikke at have sådan en aftale imellem jer. Hvis der opstår problemer mellem ejerne, kan regningerne til advokater let blive høje, skænderiet endnu værre end nødvendigt og situationen nærmest umulig at løse.

En ejeraftale dækker jer ind og hjælper jer videre i situationen – enten sammen eller hver for sig.

Ejeraftale

Hvad er en ejeraftale?

En ejeraftale regulerer det interne forhold mellem kapitalejerne i f.eks. et anpartsselskab. Sådanne aftaler erstatter ikke selskabets vedtægter, men skal ses som et tillæg, hvori kapitalejerne sammensætter et fælles sæt spilleregler. Alene diskussionen om de emner, der optræder i en ejeraftale, er sund for kommende og eksisterende partnere. Herved er der mulighed for at opdage de faldgruber, der altid vil være ved et samarbejde. Disse faldgruber overses oftest eller ignoreres helt, når der er fremgang og vækst i virksomheden.

NEMADVOKAT anbefaler i alle tilfælde, hvor et selskab har flere ejere, at der foretages en vurdering af behovet for en ejeraftale. Det kan i mange tilfælde vise sig at blive dyrt sparede penge at undlade at bruge ressourcer på sådanne overvejelser.

Bestil en ejeraftale her
DKK 4.995
Start sag

ekskl. moms

Hvad koster en ejeraftale?

En ejeraftale er i mange tilfælde en standardiseret størrelse idet de forhold, der ønskes reguleret, ofte er de samme fra selskab til selskab. Hos NEMADVOKAT bruger vi tiden fornuftigt og deler gerne vores standarddokumenter med dig.

Vi fokuserer på at gennemgå de konkrete forhold, der er vigtige i jeres situation og kan derfor næsten altid løse opgaven til en fast pris på 4995,- Vi sikrer at der altid er enighed om den endelige pris inden vi indgår en aftale.

Bestil på siden her eller kontakt os på 7020 4161 for yderligere spørgsmål.
Du er også velkommen til at skrive til selskab@nemadvokat.dk vi svarer hurtigst muligt og ofte samme dag.