Boligadvokat Helsingør

NEMADVOKAT er din lokale boligadvokat i Helsingør. Vi hjælper boligkøbere med at træffe de rigtige beslutninger i forbindelse med deres boligkøb. Når du vælger os som boligadvokat i Helsingør, er du sikret optimale betingelser i handlen.

Hos os får du tildelt din egen boligrådgiver, som står for at rådgive dig. Du vælger selv, hvor meget du ønsker at inddrage din boligrådgiver, og vi tilbyder forskellige pakker til ethvert behov. På den måde er du sikker på, at du udelukkende betaler for de ydelser, som du rent faktisk har behov for.

Vi kan hjælpe dig med alt fra gennemgang af købsaftalen til tinglysning af skødet. Du kan også få komplet rådgivning gennem hele købsprocessen, hvor din boligrådgiver samtidig står for at varetage al korrespondance med de involverede parter.

Når du vælger os som boligadvokat i Helsingør, får du ikke bare kompetent rådgivning, som er til at forstå. Vores priser er blandt de mest attraktive i Danmark, da vi har effektiviseret vores arbejdsproces gennem digitalisering.

 

Hvad koster en boligadvokat i Helsingør?

En boligadvokat i Helsingør koster som udgangspunkt det samme som i resten af landet. Den konkrete pris afhænger dog af flere forskellige faktorer. Først og fremmest er det afgørende, hvem du vælger som boligadvokat i Helsingør.

Hvis du vælger en boligadvokat, som tilbyder pakkeløsninger, vil du ofte ende med at skulle betale mindre, end hvis du vælger en boligadvokat, som tager en fast pris i timen. Samtidig er der den fordel, at du kender de samlede omkostninger på forhånd, hvis du vælger en pakkeløsning.

Som tommelfingerregel kan du gå ud fra, at det koster omkring 5.000-10.000 kr., hvis du vælger en boligadvokat, der tilbyder pakker, når du investerer i en andelsbolig eller en ejerbolig. Det er dog vanskeligt at give en eksakt pris, da det også afhænger af, hvor meget du ønsker at involvere din boligadvokat i boligkøbet.

Hos NEMADVOKAT tilbyder vi forskellige pakker til en fast pris. Du vælger selv, hvilken pakke der matcher dit behov, og du kender til prisen på forhånd. Herunder kan du læse mere om de enkelte pakker.

 

Vi tilbyder følgende pakkeløsninger:

Køberrådgivning: 6.000 kr.

Vælger du denne pakke, får du tildelt din egen boligrådgiver, som er med dig hele vejen gennem boligkøbet. Vi står for al korrespondance med ejendomsmægleren og banken, så du kun skal forholde dig til de informationer, du får fra os.

Din boligrådgiver gennemgår købsaftalen og de tilhørende dokumenter grundigt, hvorefter du bliver sat ind i det konkrete indhold. Hvis der er punkter, som du ikke bør acceptere, får du hjælp til at forhandle med sælger.

Vi sørger for, at du kender til alle aspekter af dit boligkøb, før du skriver under på købsaftalen. Du skal udelukkende forholde dig til én part, og du er garanteret et fornuftigt boligkøb på dine præmisser.

Læs mere om vores køberrådgivning.

 

Gennemgang af købsaftale: 5.000 kr.

Her får du hjælp til at gennemgå købsaftalen. Du får tildelt din egen boligrådgiver, som læser købsaftalen og de tilhørende dokumenter igennem. Hvis der er vilkår, som du ikke bør acceptere, får du hjælp til at ændre dem.

Når du skriver under på købsaftalen, er du sikker på, at du gør et fornuftigt køb. Vi oversætter den komplekse jura til et sprog, som du forstår. Du er garanteret komplet indsigt i alle aspekter af købsaftalen, når du vælger denne pakke.

Læs mere om gennemgang af købsaftale.

 

Tinglysning af skøde: 2.500 kr.

Vælg denne pakke, hvis du skal have hjælp til at tinglyse skødet. Hvis sælgers ejendomsmægler har stået for at udarbejde det, sikrer vi, at det indeholder de korrekte informationer, før det sendes til tinglysning. Du kan også få hjælp til at overføre købesummen til sælger med denne pakke.

Læs mere om tinglysning af skøde.

 

Hvorfor vælge os?

Du bør vælge NEMADVOKAT som boligadvokat i Helsingør, hvis du ønsker det fulde overblik over dit boligkøb. Vi kan hjælpe dig med rådgivning gennem købsprocessen, så du er sikker på, at du træffer de rigtige beslutninger undervejs.

Advokatbranchen er en branche, som er omgivet af fordomme, og mange af dem er desværre sande. Ofte får du for kompleks rådgivning til en pris, som er højere end værdien af den – og det ønsker vi at gøre op med.

Hos NEMADVOKAT får du juridisk rådgivning i øjenhøjde, som giver mening. Vi pakker ikke tingene ind i floskler, som du i sidste ende ikke forstår. Vi oversætter den komplekse jura til et sprog, som du forstår, så du får et indgående kendskab til din konkrete sag.

Du får tildelt din egen boligrådgiver, som hjælper dig sikkert gennem dit boligkøb. Du vælger selv, hvor meget du ønsker at inddrage os, når du vælger os om boligadvokat i Helsingør. Du kan få komplet rådgivning, men også nøjes med gennemgang af købsaftalen eller tinglysning af skødet.

Uanset, hvilken pakke du vælger, så garanterer vi, at vores ydelse lever op til dine forventninger. Det vidner vores Trustpilot-score om. Her har vi en gennemsnitlig score på 4,8 ud af 5, hvilket er blandt de højeste i branchen.

Samtidig tilbyder vi køberrådgivning til en pris, som er til at være med på. Vores priser befinder sig blandt de mest attraktive i landet – og det betyder ikke, at du skal gå på kompromis med kvaliteten.

Vi er i stand til at tilbyde et så attraktivt prisniveau, fordi vi gør tingene anderledes. Vi er frontløbere indenfor den digitale udvikling i advokatbranchen. Det betyder blandt andet, at vi har effektiviseret vores interne processer gennem digitalisering.

Al kommunikation med din rådgiver foregår via NEMBLIK, som er vores egen digitale platform. Her kan du tilgå din sag på alle tider af døgnet, og du har det hele samlet på ét sted. Du risikerer derfor ikke, at vigtige dokumenter eller samtaler bliver væk, fordi det hele ligger tilgængeligt her.

Få en tryg og sikker bolighandel Brug en forsikret boligadvokat
Fra DKK 2.500
Læs mere

inkl. moms ekskl. tinglysningsafgift

 

Hvorfor bruge en boligadvokat i Helsingør?

Hvis du vil være sikker på, at du kender til alle aspekter af dit boligkøb, bør du altid bruge en boligadvokat. En boligadvokat i Helsingør vil kunne hjælpe dig med at forstå indholdet i købsaftalen samt de eventuelle konsekvenser, det kan medføre.

Det er en kringlet proces at købe bolig, og der er mange faldgruber, som du skal navigere udenom. En boligadvokat i Helsingør vil kunne rådgive dig på baggrund af dit specifikke behov, så du er sikker på, at du gør et fornuftigt boligkøb.

Det er værd at være opmærksom på, at ejendomsmægleren er sælgers mand. Det er derfor ikke sikkert, at du får videregivet alle de informationer, som rent faktisk har indflydelse på dit boligkøb. En boligadvokat vil være modvægt til ejendomsmægleren, da vedkommende varetager dine interesser.

Hvis der eksempelvis er tinglyste servitutter på ejendommen, som du ikke er opmærksom på, kan du ende med at købe en bolig, som ikke er, hvad den giver sig ud for at være. Din boligadvokat vil finde frem til de vilkår, som kan ende med at gøre handlen til en dårlig investering.

Samtidig kan en boligadvokat i Helsingør hjælpe dig med at forhandle omkring pris og vilkår, så du ender med en mere attraktiv handel. Det kan være svært at forhandle på egen hånd, da du som regel har følelser involveret i boligkøbet.

 

Hvorfor flytte til Helsingør?

Helsingør er Nordsjællands største kommune og det fjerdestørste byområde på Sjælland efter København, Roskilde og Hørsholm. Helsingør er beliggende ved Øresund med Helsingborg i Sverige på den anden side.

Helsingør er en havne- og færgeby, og byen er blandt andet kendt for M/S Museet for Søfart. Herudover er Helsingør kendt i hele verden grundet Kronborg og Hamlet, som Shakespeare skrev om i sit teaterstykke “Hamlet, Prins af Danmark”.

Selve byen har omkring 30.000 indbyggere, mens indbyggertallet runder 63.000 indbyggere, hvis man tæller forstæderne med. Flere af byens borgere er tilflyttere fra København, som har valgt storbyen fra, men stadig ønsker det hele inden for rækkevidde.

I Helsingør er der nem adgang til arbejdspladser i og omkring København, og byen byder på både skoler, daginstitutioner, uddannelsessteder og jobmuligheder. Kommunen har et rigt erhvervsliv, og flere større virksomheder holder til i byen – f.eks. Siemens, Bavarian Nordic, Triumph, Coloplast, Oticon og Lauritz.com.

Helsingør er en af landets smukkeste byer, da byen har været forskånet for store brande gennem tiden. Større dele af bymidten består derfor af huse og ejendomme, som er opført mellem 1500 og 1800-tallet.

 

Handlens dokumenter

Når du skal investere i fast ejendom, er der en række dokumenter, du skal holde styr på. Det er vigtigt, at du sørger for at læse dem grundigt, før du skriver under på købsaftalen. Dokumenterne indeholder alle informationer, som i højere eller mindre grad har indflydelse på den pågældende handel.

Det nøjagtige antal af dokumenter varierer fra bolighandel til bolighandel. Det samme gør sig gældende for typen af dokumenter, du får udleveret. Der er dog en række dokumenter, som du typisk altid får udleveret i forbindelse med et boligkøb.

Herunder finder du en oversigt over de dokumenter, som du typisk vil få udleveret, når du skal købe bolig. Det er ikke en komplet liste, da du i de fleste tilfælde vil få udleveret flere dokumenter, end der er listet herunder.

  • BBR-meddelelse: BBR er en forkortelse for Bygnings- og Boligregistret, og BBR-meddelelsen beskriver de oplysninger, som kommunen har om din bolig.
  • Energimærkning: Dette dokument skaber overblik over boligens energimæssige stand. Du finder samtidig forslag til energimæssige forbedringer, såfremt der er nogen.
  • Matrikelkort: Dette dokument indeholder et kort over ejendommens areal og skel – dét, der kaldes for matriklen.
  • Forsikringer: Dette dokument indeholder oplysninger om de forsikringer, som du skal tegne, hvis du køber ejendommen.
  • Forbrugsopgørelse: Dette dokument indeholder oplysninger omkring de forbrugsudgifter, den tidligere ejer har haft. Udgifterne varierer fra ejer til ejer.
  • Tilstandsrapport: Dette dokument indeholder oplysninger omkring ejendommens fysiske stand. Er der skader, vil det fremgå af tilstandsrapporten.
  • Tingbogsattest: Dette dokument indeholder oplysninger om begrænsninger og brugsrettigheder for ejendommen. Det kan eksempelvis være tinglyste hæftelser og servitutter.
  • Forureningsattest: Dette dokument indeholder oplysninger omkring eventuel forurening på grunden.
  • Lokalplan: Dette dokument indeholder oplysninger om de gældende regler for ejendommen og det område, som den er beliggende i. Det er typisk kommunen, der står for at udarbejde lokalplanen.
  • Oplysninger om grundejerforening: Her kan du se oplysninger om grundejerforeningen – f.eks. medlemskontingent, budgetter, regnskaber, vedtægter og generalforsamlingsreferat.

 

Salgsopstillingen

Salgsopstillingen er en opsummering af de mest væsentlige forhold omkring boligen. Det er typisk det første dokument, du får udleveret, når du skal købe en bolig. Salgsopstillingen er blandt andet relevant, når du skal anmode om et lån hos banken.

I salgsopstillingen kan du se en række af de faste udgifter, som følger med, hvis du bosætter dig i boligen. Du kan f.eks. se, hvilke udgifter der er til forsikringer, afgifter, ejendomsskat og ejendomsværdiskat.

Herudover vil der fremgå finansieringsforslag, en beskrivelse af boligen, plantegninger, billeder, grundareal, tekniske data og lignende. Alt sammen er med til at danne et billede af, hvilken bolig det er, du er ved at investere i.

Læs mere om salgsopstillingen, her.

 

Købsaftalen

Købsaftalen er betegnelsen for den kontrakt, som du underskriver, hvis du beslutter dig for at købe boligen. Den er blandt de absolut vigtigste dokumenter i bolighandlen, da den indeholder alle de vilkår og betingelser, som gør sig gældende.

Den er detaljeret, og det er ikke ualmindeligt, at den er på mere end 200 sider. Samtidig er den skrevet i et juridisk sprog, som er svært at forstå, hvis du ikke har den rette erfaring på området – og derfor er det en god idé at få en boligadvokat til at gennemgå den for dig.

Din boligadvokat vil sørge for at sætte sig grundigt ind i alt indholdet af købsaftalen og de tilhørende dokumenter. Efterfølgende vil du få at vide, hvilke punkter købsaftalen indeholder. Hvis der er punkter, som du ikke bør acceptere, får du besked om det.

Boligadvokaten vil også kunne hjælpe dig med at forhandle dig til bedre vilkår eller et nedslag i prisen. Vær opmærksom på, at den første udgave af købsaftalen som udgangspunkt er et udkast. Det er sjældent, at den ikke bliver tilpasset på baggrund af forhandlinger med sælger.

Hos NEMADVOKAT får du tildelt din egen boligrådgiver, som hjælper dig med at forstå købsaftalen. Vi sikrer, at du kender til alle de vilkår, som du accepterer, hvis du skriver under. Du er derfor sikker på, at du navigerer uden om eventuelle faldgruber, der kan risikerer at gøre handlen til en dårlig investering for dig.

Læs mere om købsaftalen, her.

 

Husk altid at få indskrevet et advokatforbehold i købsaftalen

Hvis der er mange interesserede købere, kan det være en fordel at skrive under på købsaftalen, før du har fået gennemgået den. Gør du det, er det vigtigt, at der er indskrevet et advokatforbehold. Med advokatforbeholdet er din underskrift betinget af, at din boligadvokat kan godkende handlen i sin helhed.

Finder din boligadvokat fejl og mangler eller vilkår, som du ikke bør acceptere, vil handlen ikke blive godkendt. Det betyder, at sælger skal ændre i vilkårene, før din underskrift er gyldig. Imødekommer sælger ikke kravene, kan du udtræde af handlen, uden du skal gøre brug af din almindelige fortrydelsesret ved boligkøb.

Læs mere om advokatforbehold, her.

 

Tinglysning af skøde

Tinglysning af skødet er den officielle registrering af dig som ejer. Når skødet er blevet tinglyst, er det derfor dig, der ejer boligen. Når banken skal låne dig penge, skal lånet tinglyses, og det kan det først blive, når du fremgår som ejer.

Samtidig har sælgers kreditorer ikke længere mulighed for at kræve udlæg i ejendommen, når skødet er blevet tinglyst. Det er derfor vigtigt, at der foreligger et tinglyst skøde så hurtigt som muligt, efter du har accepteret handlen.

Få en tryg og sikker bolighandel Brug en forsikret boligadvokat
Fra DKK 2.500
Læs mere

inkl. moms ekskl. tinglysningsafgift