Boligadvokat til køb af sommerhus

En boligadvokat kan være en god ide ved køb af sommerhus.

I forbindelse med et køb af sommerhus, er der mange overvejelser, der skal gøres – og disse beslutninger kan have stor betydning for dig selv men også for den endelige salgspris.

For det er ikke kun, når det kommer til en helårsbolig, som et hus, en villa, eller en andelsbolig, at der er mange beslutninger, der skal tages, og juridiske og praktiske ting, man skal have in mente.

Ved køb af sommerhus er der ligeledes mange tanker og beslutninger, der skal gøres. Med en boligadvokat ved din side, kan disse blive langt nemmere samtidigt med, at du sikrer dig selv rent juridisk – både nu og her men også i det lange løb.

 

Økonomi og husets vedligeholdelsesstand

Der er flere aspekter, der skal tages forbehold for under et køb af sommerhus herunder blandt andet sommerhusets placering. For ligesom med en helårs bolig har placeringen af boligen en betydning i forhold til egne præferencer samt prisen.

Dertil kommer størrelsen af boligen og ikke mindst sommerhusets tilstand. Skal det være helt nyrenoveret, eller ønsker du i stedet en lavere købspris, hvor der mulighed for en masse gør-det-selv projekter, og du herved kan skabe sommerhuset helt efter dine egne ønsker. Det er sjældent, at der er råd til det hele, og prioriteter er vigtige at lave, så du som køber ved, hvad du vægter højest.

Selve betalingen kan ske via en blanding af udbetaling, banklån og realkredit, hvor en lovændring nu har gjort det muligt at låne op til 75% af sommerhusets værdi i et realkreditinstitut, hvilket gør det billigere for sommerhuskøbere at låne til sommerhuset.

Der er mange fordele ved at være sommerhusejer, men ikke desto mindre er det vigtigt at sikre, at selve købet af huset gøres så sikkert som muligt, hvor dine interesser bliver beskyttet. Her kan en boligadvokat være til stor hjælp.

 

Advokatforbehold

En af de ting, der gør det fordelagtigt at have en boligadvokat ind over sit sommerhuskøb er i forhold til advokatforbeholdet. Dette forbehold giver køber mulighed for at få en advokat til at gennemgå dokumenterne, selvom købsaftalen er underskrevet. Finder advokaten forhold, der resulterer i, at du ikke ønsker at købe boligen alligevel, kan du med forbeholdet gratis fortryde. Uden dette forbehold kan det blive dyrt at fortryde i det en godtgørelse til sælger skal betales på 1% samt en skriftlig meddelelse om fortrydelsen skal fremsende inden for seks hverdage.

 

Få juridisk rådgivning fra NEMADVOKAT

NEMADVOKAT kan bistå dig med juridisk rådgivning om alt fra købekontrakten og finansieringen til advokatforbehold. Vores store erfaring er blot en af mange gode grunde til at vælge en boligadvokat til at sikre de bedste vilkår for dit køb af sommerhus.

Ring på tlf. 70 20 41 61, og få hjælp i dag.

Læs mere om hvordan vores fleksible løsninger kan hjælpe dig uanset hvor i forløbet du er.