Boligadvokat til andelsbolig

Boligadvokat til andelsbolig

Der er mange fordele ved at købe en andelsbolig fremfor en ejerbolig, hvad enten der er tale om en villa eller et sommerhus. Selvom du månedligt skal betale en lidt højere sum til andelsforeningen, er andelsboliger langt billigere end ejerboliger.

Når der skal købes en andelsbolig, er der dog flere ting, du skal være opmærksom på som blandt andet din egen økonomiske situation her og nu men også i fremtiden. Dertil kommer den givne andelsboligsforening, hvor der også er flere juridiske og økonomiske aspekter, du skal være opmærksom på.

 

Essentielle dokumenter

Det er ikke alle andelsboligforeninger, der har den bedste økonomi – og køber du en andelslejlighed i en forening, hvor økonomien ikke er den bedste, kan det gå værst ud over dig selv. Det er derfor ekstremt vigtigt at have en professionel rådgiver til at kigge alle dokumenterne igennem, inden du underskriver købsaftalen.

Nogle af disse dokumenter og oplysninger er foreningens vedtægter, den seneste årsrapport samt budgettet for det kommende år, specificeret salgsopstilling med oplysninger om forbedringer mm. Der er altså mange ting, der først skal undersøges, inden du kan vide, om du gør dig et fornuftigt køb af en andelsbolig, og disse dokumenter er ikke altid lige lette at kigge efter i sømmene, hvis man ikke ved, hvad man skal kigge efter.

Vigtigt er det at huske, at underskriver du en købsaftale, hvor du hæfter solidarisk og personligt, kan det have store konsekvenser, hvis foreningen har en stor gæld. Derfor har forenings økonomi en stor betydning, og en grundig gennemgang af relevante dokumenter og oplysninger er essentielt.

 

Advokatforbeholdet ved køb af andelsbolig

Udover at få rådgivning og hjælp til gennemgang af essentielle dokumenter, kan en advokat ligeledes være fornuftigt at indbringe under købet i forhold til advokatforbeholdet. Herved kan du fortryde købet gratis på trods af, at du har underskrevet købsaftalen, hvis din advokat har betænkeligheder. Dette skal blot gøres inden for den frist, som der er aftalt i forbeholdet. Dette er en fordel, hvis du eksempelvis er presset til at give et hurtigt bud og underskrive købsaftalen, selvom du endnu ikke har fået undersøgt alle forhold grundigt nok.

 

Rådgivning på højeste niveau

Det er ikke lige let at gennemskue eventuelle juridiske og økonomiske konsekvenser, dit køb af en andelsbolig kan have. En advokat kan hjælpe med at gennemgå al materialet og ikke mindst yde rådgivning undervejs i forløbet. NEMADVOKAT hjælper dig med kompetent rådgivning af vores erfarne boligadvokater, så du er sikret under dit boligkøb.

 

Ring på tlf. 70 20 41 61, og få hjælp i dag.