Forældrekøb Århus

Alt for dyre lejeboliger i Aarhus og lange ventetider på kollegieværelser gør forældrekøb langt mere attraktive. Overvejer du et forældrekøb i Aarhus, så du kan hjælpe dit barn godt på vej? Vi er klar til at rådgive dig omkring processen, så I opnår de absolut bedste vilkår for et godt forældrekøb.

 

Forældrekøb køberrådgivning advokat

Få hjælp dit forældrekøb i dag
DKK 7.000
Bestil online nu

inkl. moms og ekskl. gebyrer.

 

Køberrådgivning til forældrekøb i Aarhus

Din boligrådgiver vil rådgive dig hele vejen, så du er sikret de bedste vilkår, når du skal foretage et forældrekøb i Aarhus. Du får blandt andet hjælp til:

 • Sikring af handelsvilkår i købsaftalen
 • Gennemgang af købsaftalen samt relaterede juridiske dokumenter
 • Udarbejdelse af rådgivningsskrivelse
 • Udarbejdelse af godkendelsesskrivelse inkl. eventuelle forbehold
 • Korrespondance med mægler, bank og andre relevante parter
 • Varetagelse af den proces, der relaterer sig til skøde og debitorskifte
 • Sikring af de juridiske forhold forud for overtagelsen
 • Udarbejdelse af refusionsopgørelse
 • Overvågning af skøde samt købesummens frigivelse
 • Professionel rådgivning hele vejen gennem forløbet

Pris: 7.000 kr. inkl. moms og ekskl. tinglysningsafgift

 

Tinglysningsafgift

Når du har fundet den bolig, du ønsker at købe til dit barn via forældrekøb, skal der betales en tinglysningsafgift til statskassen – præcis, som det er tilfældet ved andre erhvervelser af enhver anden ejendom. Denne består af en fast afgift og en variabel afgift. Den faste afgift varierer årligt, mens den variable afgift normalt udgøres af 0,6 % af købesummen.

Du ejer først officielt ejendommen, når skødet er blevet tinglyst. Hvis ejendommen sælges til mere end én køber, vil det være den køber, som først får skødet tinglyst, der er den officielle ejer af boligen.

 

Fordele og ulemper er der ved forældrekøb i Aarhus

Et forældrekøb er en betegnelse for, når forældre investerer i en ejendom med henblik på at leje denne ud til deres barn. Oftest vil formålet med forældrekøbet være at sikre barnet på bedst mulig vis, når han eller hun skal begynde at studere i Aarhus eller en anden stor by, hvor der er rift om ungdomsboligerne.

Det kan være svært at finde en bolig i Aarhus, der er til at betale, når man er studerende. Derfor kan det i visse tilfælde betale sig at foretage et forældrekøb, så barnet ikke er nødsaget til at sætte sig i en dyr lejebolig.

 

Fordele:

 • Du er sikker på, at dit barn har et ordentligt sted at bo.
 • Du kan sætte huslejen til en attraktiv pris.
 • Du kan nedbringe huslejen, hvis der lejes et værelse ud til en roomie.
 • Dit barn har mulighed for at søge boligsikring.
 • Du har mulighed for at skabe overskud, når boligen sælges.

 

Ulemper:

 • Der er omkostninger til rådgivning i forhold til beskatningsform.
 • Der skal udarbejdes et årligt regnskab for udlejningsvirksomheden.
 • Et forældrekøb i Aarhus stiller krav til jeres friværdi og likviditet.
 • Der er risiko for tab, hvis boligpriserne falder.

 

Forældrekøb i Aarhus sikrer dit barn

Det primære formål med at foretage et forældrekøb i Aarhus er, at du sikrer dit barn på bedst mulig vis. Der er ingen garanti for, at du vil generere et overskud, når du sælger boligen. Derfor bør et forældrekøb som udgangspunkt foretages, fordi du ønsker at give dit barn de bedste vilkår, når han eller hun skal studere.

Alligevel kan det dog godt betale sig at tænke lidt mere langsigtet, så boligen ikke udelukkende egner sig til de behov, dit barn har, imens han eller hun studerer. Overvej, hvorvidt boligen vil egne sig på sigt, da det i mange tilfælde kan betale sig at sælge boligen til dit barn, når vedkommende er færdig med at studere.

Skal lejligheden udelukkende bruges under studietiden, findes der måske alternativer, som er mere passende. Alternativt kan det være en god idé at overveje at leje boligen ud til en anden studerende i Aarhus, når dit barn ikke længere skal bruge den – eller finde en bolig, hvor der er plads til familieforøgelse, hvis barnet skulle have interesse i at blive boende.

 

Få styr på de juridiske aspekter af forældrekøb

Det er vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i reglerne for et forældrekøb, før du kaster dig ud i det. I langt de fleste tilfælde er det en god idé at få professionel rådgivning af en boligadvokat med kendskab til boligmarkedet i Aarhus.

Der er mange forskellige juridiske og skattemæssige forhold, der spiller ind, når du skal foretage et forældrekøb i Aarhus. Du bør især være opmærksom på at få læst vedtægterne grundigt igennem, ligesom du skal have styr på beskatningen.

 

Beskatning af forældrekøb

Når du foretager et forældrekøb, er det primære formål at leje boligen ud til dit barn. Forældrekøbet betegnes derfor som værende en forretning, hvorfor dine indtægter skal beskattes. Der er flere forskellige måder, du kan vælge at blive beskattet på – almindelig beskatning, virksomhedsskatteordningen eller kapitalafkastordningen.

Det er generelt en god idé at få professionel hjælp, så du vælger den skatteordning, der er mest fordelagtig for lige netop din situation. Hvilken skatteordning der er bedst, afhænger af flere forskellige økonomiske forhold.

 

Skal NEMADVOKAT hjælpe dig med forældrekøb i Aarhus?

Hos NEMADVOKAT har vi stor erfaring med forældrekøb i Aarhus, og vi står klar til at rådgive dig gennem hele processen. Vi har samlet alt det, du skal bruge, når du skal foretage et succesfuldt forældrekøb i Aarhus, i vores pakkeløsning.

Vi sikrer, at handelsvilkårene er i orden, og vi gennemgår alle fremsendte dokumenter, der relaterer sig til købsaftalen. Herudover laver vi en rådgivningsskrivelse og udarbejder en godkendelsesskrivelse, der indeholder eventuelle forbehold.

Vi sørger for, at handlen bliver godkendt og eventuelle forbehold opfyldt, ligesom vi hjælper med at udarbejde og gennemgå skødet og eventuelt debitorskifte. Vi udarbejder og gennemgår en refusionsopgørelse og sørger for, at denne bliver godkendt. Slutteligt frigiver vi købesummen, når der foreligger et skøde uden anmærkninger, hvorefter handlen afsluttes.

Kort og godt sørger vi for, at der er taget hånd om alt, når du planlægger at foretage et forældrekøb i Aarhus. Du får rådgivning gennem hele forløbet, så du er sikker på, at du gør det absolut bedste forældrekøb i din situation.

Få hjælp dit forældrekøb i dag
DKK 7.000
Bestil online nu

inkl. moms og ekskl. gebyrer.