Boligadvokat Sønderborg

Når du skal købe bolig i Sønderborg, er det en god idé at alliere dig med en boligadvokat, som kan varetage dine interesser i handlen. Hos NEMADVOKAT har vi solid erfaring med rådgivning i forbindelse med boligkøb, og vi tilbyder kompetent juridisk assistance til et fornuftigt prisniveau.

Vi tilbyder forskellige pakker, så du selv har frihed til at vælge, hvor meget du ønsker at inddrage os i købsprocessen. Du kan få juridisk vejledning gennem hele dit boligkøb, hvor vi står for korrespondance med mægler, bank og andre nøglepersoner.

Du kan også vælge udelukkende at benytte os til tinglysning af skødet eller gennemgang af købsaftalen. Du kender den samlede pris på forhånd, og du undgår at betale for juridisk rådgivning, som du i sidste ende ikke har brug for.

Vælger du os som boligadvokat i Sønderborg, får du mulighed for at navigere uden om de faldgruber, der kan ende med at gøre boligkøbet til en dårlig investering. Vi giver dig et indgående kendskab til din sag, så du ved, hvad du skriver under på.

Som noget unikt tilbyder vi samtidig garanti på vores ydelser. Du skal derfor kun betale, hvis du ender med at købe boligen. Rådgiver vi dig til at lade være, fordi der er betingelser, som du ikke bør acceptere, får du ingen regning fra os.

 

Hvad koster en boligadvokat i Sønderborg?

Boligadvokater tager vidt forskellige priser, og de kan groft inddeles i to kategorier – dem, der tager en fast timepris, og dem, der tilbyder pakkeløsninger. Vælger du sidstnævnte, skal du som tommelfingerregel regne med, at det koster mellem 5.000-10.000 kr., når du eksempelvis investerer i en ejerbolig eller en andelsbolig.

Der er en række fordele ved at vælge en boligadvokat i Sønderborg, som tilbyder pakker. Først og fremmest er prisen ofte lavere, end hvis du vælger en boligadvokat i Sønderborg, der tager en fast timepris. Samtidig kender du de samlede omkostninger på forhånd, hvorfor du ikke risikerer, at regningen løber løbsk.

Hos NEMADVOKAT er vores mission at øge gennemsigtigheden i advokatbranchen. Vi tilbyder rådgivning, som er til at forstå, til et prisniveau, som er til at være med på. Derfor kan du kun købe pakkeløsninger hos os.

Herunder kan du læse mere om de enkelte pakker, vi tilbyder. Det giver dig mulighed for at vælge præcis de ydelser, du har brug for. Du skal derfor ikke betale for kompleks rådgivning, som du i sidste ende ikke har behov for.

 

Vi tilbyder følgende pakkeløsninger:

 

Køberrådgivning: 5.000 kr.

Vælger du denne pakke, får du alt, du har brug for. Du får din egen boligrådgiver, som rådgiver dig gennem dit boligkøb. Din boligrådgiver varetager al dialog med mægler og bank, så du kun skal forholde dig til de informationer, du får videregivet.

Vi gennemgår købsaftalen grundigt for dig, hvorefter den oversættes til et sprog, som du forstår. Hvis der er vilkår eller betingelser, som du ikke bør acceptere, får du besked om det, så du kan få det ændret, før du skriver under.

Du er sikret en komplet indsigt i din sag, og vi hjælper dig med at træffe de rigtige beslutninger. Med denne pakke ved du, hvilke betingelser du accepterer, så du kan skrive under på købsaftalen med god samvittighed.

Læs mere om vores køberrådgivning.

 

Gennemgang af købsaftale: 4.300 kr.

Vælg denne pakke, hvis du vil have hjælp til at gennemgå købsaftalen. Den er ofte skrevet i et juridisk sprog, som kan være kringlet at danne overblik over. Du får tildelt din egen boligrådgiver, som sætter sig grundigt ind i indholdet.

Efterfølgende får du oversat det til et sprog, som giver mening for dig. Vi rådgiver dig samtidig, hvis der er punkter, du ikke bør acceptere, fordi de udelukkende er til sælgers fordel. Du er sikret komplet indsigt i indholdet af købsaftalen, så du kan skrive under med god samvittighed.

Læs mere om gennemgang af købsaftale.

 

Tinglysning af skøde: 2.300 kr.

Har du hverken brug for hjælp til korrespondance med mægler og bank eller gennemgang af købsaftalen, kan vi hjælpe dig med at tinglyse skødet. Vi kan udarbejde det for dig eller gennemgå det. Vi kan også stå for at frigive købesummen til sælger.

Læs mere om tinglysning af skøde.

 

Hvorfor vælge os?

Hvis du vil være sikker på, at du indgår i en fair og fornuftig handel, er vi det rigtige valg. Når du vælger os som boligadvokat i Sønderborg, får du kompetent juridisk rådgivning, som er til at forstå. Vores priser er blandt de mest attraktive i landet, og vi går hele vejen for at sikre dig et indgående kendskab til din sag.

Vi ønsker at gøre op med de høje priser og den komplekse rådgivning, der kan være svær at forstå. Hos NEMADVOKAT får du tildelt din egen boligrådgiver, som hjælper dig med at træffe de rigtige beslutninger, når du skal købe bolig i Sønderborg.

Grunden til, at vi kan tilbyde et så attraktivt prisniveau, er ikke, at vi går på kompromis med kvaliteten af vores arbejde – faktisk tværtimod. Vi er frontløbere indenfor den digitale transformation i advokatbranchen, og det afspejler sig i prisen.

Vi har brugt digitalisering til at effektivisere vores interne processer, så vi når mere på kortere tid. Det betyder blandt andet, at du ikke skal betale for den tid, der normalt ville blive brugt på manuelle processer, som du i sidste ende ikke får noget ud af.

Al kommunikation foregår eksempelvis via NEMBLIK, som er vores egen digitale platform. Du får dit eget login, så du kan skrive til din rådgiver på alle tider af døgnet. Du har meddelelser og dokumenter samlet på ét sted, så du ikke risikerer, at noget bliver væk, fordi kommunikationen foregår via forskellige platforme.

Få en tryg og sikker bolighandel Brug en forsikret boligadvokat
Fra DKK 2.300
Læs mere

inkl. moms ekskl. tinglysningsafgift

 

Hvorfor bruge en boligadvokat i Sønderborg?

Der er god grund til at bruge en boligadvokat, når du skal købe bolig i Sønderborg. Med en boligadvokat på sidelinjen er du sikker på, at du træffer de rigtige beslutninger, fordi du får komplet indsigt i alle aspekter af handlen.

Ejendomsmæglerens primære opgave er at sikre sælger de bedste betingelser i handlen. Derfor har du brug for en juridisk fagperson, som kan trække i den anden retning. Din boligadvokat er således modvægt til ejendomsmægleren, da vedkommendes primære opgave er at sikre dig de bedste betingelser i handlen.

Hvis det viser sig, at der er fejl og mangler i købsaftalen, eller den indeholder betingelser, som udelukkende er til sælgers fordel, får du hjælp til at forhandle med ejendomsmægler og sælger. Det sikrer dig et fair og fornuftigt boligkøb, som i sidste ende er en god investering.

 

Hvorfor flytte til Sønderborg?

Sønderborg er en kommune i Sønderjylland med omkring 75.000 indbyggere, mens der i selve byen bor knap 28.000 indbyggere. Som beboer i Sønderborg har du både smuk natur, kyststrækning, arbejdspladser, daginstitutioner, skoler og uddannelsessteder indenfor rækkevidde.

Som studieby er Sønderborg særdeles attraktiv, og de mange studerende skaber liv i centrum. Her finder du hyggelige caféer, restauranter og spisesteder, og i og omkring gågaden er der masser af specialbutikker, dagligvarebutikker og shoppingmuligheder.

Der er rig mulighed for at dyrke dine fritidsinteresser eller stifte nye bekendtskaber i de mere end 700 foreninger, der er i Sønderborg Kommune. Samtidig er der gode jobmuligheder, da flere af landets førende industrikoncerner hører hjemme i Sønderborg.

Ledigheden i Sønderborg er blandt de laveste i landet, da der er masser af arbejdspladser. På Syddansk Universitet i Sønderborg uddannes studerende fra flere end 50 forskellige lande, og her kan du uddanne dig indenfor sprog, virksomhedskommunikation, økonomi, ingeniørfaget samt en lang række øvrige områder.

Boligpriserne i Sønderborg er med til at gøre byen særdeles attraktiv. Priserne befinder sig under gennemsnittet i både regionen og på landsplan, så du får meget for pengene, når du vælger at flytte til Sønderborg.

Der er gode normeringer i daginstitutionerne, smuk natur, mange arbejdspladser, et aktivt foreningsliv og en pulserende bymidte med smuk arkitektur. Alt sammen noget, der er med til at gøre Sønderborg til en attraktiv by for børnefamilier, unge og ældre.

 

Handlens dokumenter

I forbindelse med et boligkøb får du udleveret en lang række dokumenter. Antallet og typen af dokumenter afhænger af den pågældende bolig. Det er vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i alle dokumenterne, før du skriver under på købsaftalen.

Det er en god idé at få en boligadvokat til at gennemgå dokumenterne for dig, så du er sikker på, at de ikke er mangelfulde. Herunder følger en oversigt over de mest væsentlige dokumenter, du får udleveret, når du køber bolig.

 

BBR-meddelelse: Her kan du se de oplysninger, som kommunen har omkring ejendommen. Det er de oplysninger, som står i Bygnings– og Boligregistret, som BBR er en forkortelse for.

Energimærkning: Her kan du se, hvilken stand ejendommen er i ud fra et energimæssigt perspektiv. Hvis der er forslag til forbedringer, fremgår det samtidig af energimærkningen.

Matrikelkort: Matrikelkortet indeholder oplysninger omkring ejendommens areal og skel, som er det, matriklen udgøres af.

Forsikringer: Forsikringspolicen oplyser om ejendommens forsikringer – f.eks. brandforsikringen.

Forbrugsopgørelse: Den tidligere ejer skal vedlægge en forbrugsopgørelse over sit forbrug til ejendommen. Vær opmærksom på, at forbruget som regel varierer, afhængigt af hvem der ejer boligen.

Tingbogsattest: Tingbogsattesten indeholder oplysninger omkring rettigheder og begrænsninger for boligen. Hvis der er tinglyste servitutter og hæftelser, vil disse fremgå af tingbogsattesten.

Tilstandsrapport: Tilstandsrapporten er et dokument, som indeholder oplysninger omkring ejendommens fysiske tilstand. Hvis der er skader, som kan reducere boligens værdi, vil det fremgå af tilstandsrapporten. Tilstandsrapporten er frivillig, men den er en forudsætning for, at der kan tegnes en ejerskifteforsikring.

Forureningsattest: I forureningsattesten kan du se, om der er forurening på ejendommens grund.

Lokalplan: Lokalplanen fastsætter en række regler og begrænsninger for anvendelsen af boligen. Det er en detaljeret plan over betingelser, som gør sig gældende i det område, boligen er beliggende i.

Oplysninger om grundejerforening: I dette dokument kan du se oplysninger omkring grundejerforeningen. Det kan eksempelvis være foreningens vedtægter, regnskaber, budgetter og generalforsamlingsreferat.

 

Salgsopstillingen

Hvis du viser interesse for boligen, efter du har fået den fremvist, vil du få udleveret en salgsopstilling. Salgsopstillingen er derfor typisk det første dokument, du får udleveret i forbindelse med et boligkøb.

Salgsopstillingen indeholder oplysninger omkring de faste udgifter, der følger med boligen, hvis du vælger at investere i den – f.eks. udgifter til forsikringer, afgifter, ejendomsværdiskat og ejendomsskat.

Banken anvender blandt andet salgsopstillingen til at vurdere, om du har råd til at bosætte dig i boligen. Det er derfor vigtigt, at du sikrer dig, at informationerne i salgsopstillingen er korrekte, da de kan have indflydelse på, om du sætter dig for dyrt.

Herudover indeholder salgsopstillingen information omkring boligen i form af en detaljeret beskrivelse, billeder, plantegninger, finansieringsforslag, tekniske data samt oplysninger omkring grundens areal.

Læs mere om salgsopstillingen, her.

 

Købsaftalen

Den kontrakt, som du og sælger skriver under på, kaldes for købsaftalen. Det er blandt de absolut vigtigste dokumenter i forbindelse med et boligkøb, og det er vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i indholdet, før du skriver under.

Vær opmærksom på, at den første version af købsaftalen er et oplæg og derfor ikke den endelige version. Det betyder, at du har mulighed for at få ændret i indholdet, før du skriver under – og det forventes som regel, at du forhandler dig til bedre vilkår.

Det er derfor en god idé at få en boligadvokat til at gennemgå købsaftalen, før du skriver under. Den er ofte skrevet i et kringlet sprog, som kan være svært at gennemskue, hvis du ikke har en juridisk baggrund.

Når du vælger NEMADVOKAT som boligadvokat i Sønderborg, hjælper vi dig med at gennemgå købsaftalen. Vi sætter os grundigt ind i alle betingelser og vilkår, hvorefter vi oversætter dem til et sprog, som giver mening.

Det betyder, at du har et indgående kendskab til alle aspekter af bolighandlen. Hvis der er vilkår og betingelser, du ikke bør acceptere, får du hjælp til at få dem ændret. Det betyder, at du kan skrive under på købsaftalen med ro i maven, fordi du ved, at du gør et fornuftigt køb.

Læs mere om købsaftalen, her.

 

Husk altid at få indskrevet et advokatforbehold i købsaftalen

Hvis du vil være på den sikre side, bør du sørge for, at der bliver indskrevet et advokatforbehold i din købsaftale. Det er især væsentligt, hvis du underskriver købsaftalen, før du har fået gennemgået den af en boligadvokat.

Når du skriver under på en købsaftale, hvori der er indskrevet et advokatforbehold, er du sikker på, at du ikke køber en bolig på et forkert grundlag. Din underskrift er betinget af, at din boligadvokat eller -rådgiver kan acceptere handlen i sin helhed.

Finder din boligadvokat ud af, at der er fejl og mangler eller forhold, som du ikke bør acceptere, vil din underskrift først være gyldig, hvis sælger indvilliger i at rette op på dem. Sker det ikke, kan du frit udtræde af handlen, selvom du har skrevet under.

Vælger du at annullere handlen, selvom du har skrevet under, skal du betale sælger en godtgørelse, hvis der ikke er indskrevet et advokatforbehold. Godtgørelsen er på 1% af købesummen, hvorfor advokatforbeholdet kan spare dig for mange penge.

Den eneste du udgift har, er derfor boligadvokatens salær. Hos NEMADVOKAT slipper du dog endnu billigere. Vi sender kun en regning til dig, hvis du vælger at gennemføre boligkøbet. Rådgiver vi dig til at lade være, får du derfor ingen regning for os.

Læs mere om advokatforbehold, her.

 

Tinglysning af skøde

Skødet skal tinglyses, når du har underskrevet købsaftalen, og fortrydelsesfristen er udløbet. Når skødet er tinglyst, vil du være den officielle ejer af boligen, og sælgers kreditorer har ikke længere mulighed for at gøre udlæg i ejendommen.

Tinglysningen er desuden en forudsætning for, at du kan låne penge i banken. Det er derfor vigtigt, at skødet tinglyses, så snart der er mulighed for det. Vi hjælper dig med at udarbejde skødet, så det indeholder de korrekte informationer.

Efterfølgende får vi det tinglyst for dig, så du kan overtage nøglerne og flytte ind i din nye bolig i Sønderborg. Vi kan også hjælpe dig med at frigive købesummen til sælger, hvis der er behov for det.

Få en tryg og sikker bolighandel Brug en forsikret boligadvokat
Fra DKK 2.300
Læs mere

inkl. moms ekskl. tinglysningsafgift