Testamente

Testamente

Er din familie sikret bedst muligt? Undgå at din familie får økonomiske problemer i dag

Overvejer du at lave et testamente? Så har du måske tænkt tankerne: ”hvad koster et testamente?”, ”hvordan laver jeg et testamente?” og ”kan jeg få et testamente online?”

Hvis du vil sikre dine efterladtes fremtid bedst muligt, bør du oprette et testamente. Dermed kan du bestemme, hvordan dine ejendele og penge skal fordeles efter din død.

Ifølge eksperter, går op imod 30% af al arv hvert år til andre end de tiltænkte. Tusindvis af danskeres formue kunne have være reddet, men det vender vi tilbage til…

Hvorfor er det vigtigt?

Du kan potentielt påføre dine efterladte en stor byrde
Det er vigtigt at skrive testamente, hvis du vil have indflydelse på, hvad der sker med dine ejendele og penge, når du dør. Hvis du vil undgå at din død kunne forårsage skænderier, tvivl og økonomiske problemer for dine efterladte, bør du tage stilling til fordelingen af din arv, mens du kan.

Du bestemmer, hvad der skal ske med dine penge og ejendele
Dermed sørger du for, at dine efterladte har ro og klarhed over, hvordan du ønsker, at din formue skal fordeles. Det siges, at man ikke kender sin familie, før man har arvet. Selvom det er en sandhed med modifikationer, udspringer mange konflikter af netop skiftesager, hvor arvingerne er uenige om formuefordelingen.

Læs her, hvis du har en partner du lever med, men I ikke er gift
Det er især vigtigt, hvis du og din partner lever sammen, men ikke er gift. Det er nemlig sådan, at I Danmark har ugifte samlevende ingen indbyrdes legal arveret. Det betyder, at hvis du går bort, vil din ugifte partner ikke arve noget efter dig – medmindre I har oprettet et udvidet samlevertestamente.

Læs her, hvis du eller din partner har børn uden for jeres forhold
Det kan være en god idé, at oprette testamente, hvis I har særbørn, som er sammenbragte børn fra tidligere forhold. Det er nemlig kun dine biologiske børn og adoptivbørn, der arver efter dig. Hvis du derfor gerne vil inkludere særbørn, skal du oprette et testamente.

Læs her, hvis du og din partner har et eller flere mindreårige børn
Hvis I har mindreårige børn, er det relevant at overveje et testamente. Dermed kan du og din partner få indflydelse på, hvem forældremyndigheden går til, i tilfælde af at I går bort. Et sådant ønske vil Statsforvaltningen som altovervejende hovedregel respektere.

Læs mere: 7 grunde til at forny dit testamente

Vidnetestamente og notartestamente

Såfremt du er myndig, kan du skrive testamente selv. Du kan både skrive testamente alene (ensidigt testamente) eller sammen med din partner (gensidigt testamente).

De to mest almindelige former for testamenter forklares kort her. Et vidnetestamente skal underskrives af mindst to vitterlighedsvidner og testator, og et notartestamente skal underskrives for notaren.

Vores advokater med speciale i familie- og arveret anbefaler altid at få oprettet et notartestamente. Notaren sikrer testators identitet, og at testator kan handle fornuftsmæssigt, dvs. er i stand til at oprette testamente.

Et notartestamente gør det sværere for arvinger at anfægte testamentets indhold efterfølgende. Notartestamentet underskrives i to eksemplarer, hvoraf ét opbevares i notarialkontorets arkiv.

Det betyder, at skifteretten automatisk kan indhente en kopi af testamentet, når du en dag går bort. Du sikrer dig dermed, at dit testamente ikke bliver glemt eller gemt væk i en gammel, støvet skuffe.

 

Tag stilling før det er for sent

Niklas Suhr Lillebæk, Advokatfuldmægtig hos NEMADVOKAT, påpeger, hvorfor man bør lave et testamente:

”Gør noget godt for dine efterladte, og undgå arvestrid.
Vi ser alt for ofte, at afdødes arv ender hos andre end dem, den er tiltænkt.
Derfor er det vigtigste at få taget stilling til fordelingen af sin formue i et testamente
– ikke kun for sin egen skyld, men også for ens pårørende.”

Testamente pris

Hvad koster et testamente hos en advokat så? Prisen på et testamente varierer fra den ene advokat til den anden. Derfor kan du med fordel se dig for, inden du bestiller et testamente. Det er nemlig svært at give en fast pris på testamente, da de bliver skræddersyet til hver enkeltes behov.

Dette gør det også svært at sammenligne forskellige løsninger. Du bør derfor være opmærksom på, at hvis du ser en reklame for ”billigt testamente” eller ”gratis testamente”, kan disse løsninger hurtigt vise sig at blive de dyreste, når først du får gennemgået dine behov og ønsker.

Vores advokater med speciale i familie- og arveret har mange års erfaring med udarbejdelse af testamenter i nærmest alle afskygninger. På baggrund af dette har vi sammensat en løsning til dig, som dækker de flestes behov og ønsker.

 

Hvorfor vælge NEMADVOKAT?

Vi har for øje at gøre det så nemt og gennemskueligt for dig som overhovedet muligt. Netop fordi vi, som de fleste andre, heller ikke bryder os om overraskelser, der ligger uden for aftalegrundlaget.

Netop derfor tilbyder vi altid en gratis og uforpligtende snak om dine behov og ønsker. Først når vi er sikre på, at vi kan møde dine behov og ønsker, fremkommer vi med et tilbud.

Vi sikrer, at dit testamente er juridisk gældende, så dine arvinger er sikret deres del af arven. Vores pris på testamente starter fra 3.500 kr. inkl. moms. I tillæg til honoraret må påregnes et gebyr til notaren på 300 kr.

Giv os et kald på tlf. 70 20 41 61, så vi kan få afklaret eventuelle spørgsmål, og fremkomme med et konkret tilbud til dig – ellers udfyld formularen HER, og bestil testamente online. Husk – det koster ikke noget at spørge!

Læs mere: Har I styr på fordelingen af jeres formue?

Opret testamente nu
3.500 DKK
Start sag

inkl. moms