Testamente

Opret et notartestamente – så sikrer du dine efterladte på bedste vis
Ved at skrive testamente får du stor indflydelse på, hvordan dine ejendele og penge skal fordeles efter din død. Dette har særlig stor betydning, såfremt du har særbørn, eller hvis du ikke er gift med din partner. Rul længere ned på siden og læs mere herom.

En af de helt store grunde til at få oprettet et testamente er, at du mindsker risikoen for arvestrid; det hører desværre ikke til sjældenhederne, at familier går i stykker grundet konflikter over arvefordelingen. Dette kan undgås ved at få oprettet sit testamente i tide.

testamente pris notartestamente advokat

Få oprettet dit testamente i dag
DKK 3.500
bestil testamente

inkl. moms

Udarbejdelse af testamente

Gør det nemt med NEMADVOKAT. Som din advokat tager vi os af alt det praktiske, så du er sikret et juridisk korrekt testamente. Du får:

 • Personlig rådgivning
 • Udkast til gennemsyn
 • Rettelser efter dine ønsker
 • Udarbejdelse af færdigt testamente
 • Afslutning af sagen

Pris: Fra 3.500 kr.  

 

Priser og gebyrer

Vores testamente pris starter fra 3.500 kr. inkl. moms. Dette inkluderer personlig rådgivning, et udkast til gennemsyn, rettelser og tilføjelser, således dokumentet passer til dine ønsker og behov, og udarbejdelse af det endelige testamente.

I forbindelse med oprettelse af testamente skal der påregnes et gebyr til notaren på 300 kr. Dette gebyr er nødvendigt for at oprette et notartestamente, hvilket er løsningen, der giver dig størst sikkerhed.

 

Notartestamente

Vi anbefaler altid at få oprettet et notartestamente. Notaren sikrer nemlig testators identitet (opretteren af testamente), og at testator kan handle fornuftsmæssigt.

Da notaren sikrer, at testator kan handle fornuftsmæssigt, dvs. er i stand til at oprette testamente, gøres det svært for arvinger at anfægte indholdet og evt. få tilsidesat ønsker.

Derudover underskrives notartestamenter altid i to eksemplarer foran en notar i Skifteretten. Samtidig registreres dokumentet i Centralregistreret for Testamenter.

Skifteretten opbevarer det ene eksemplar, og testator får det andet. Dermed er testator sikker på at testamentet ikke glemmes i en gammel skuffe eller bliver smidt væk.

 

Hvorfor skrive testamente?

 • Du minimerer risikoen for arvestrid
 • Du får kontrol over fordelingen af din formue
 • Ugifte samlevende arver ikke automatisk efter hinanden
 • Særbørn arver ikke automatisk efter dig
 • Du kan få indflydelse på, hvem der får forældremyndigheden

Tryk på ‘læs mere’ og læs et uddybende afsnit herom

 

Testamente pris

Hvad koster et testamente hos en advokat? Prisen på et testamente varierer fra advokat til advokat, da det er svært at give en fast pris på testamenter. De udfærdiges nemlig ud fra hver enkeltes behov og ønsker.

Dette gør det også svært at sammenligne forskellige løsninger til testamente online. Du bør derfor være opmærksom på, at hvis du ser en reklame for ”billigt testamente” eller ”gratis testamente”, kan løsningen hurtigt blive dyr når først dine behov og ønsker gennemgås.

Vores advokater med speciale i familie- og arveret har mange års erfaring med udfærdigelse af testamente. Derfor har vi sammensat en løsning til dig, som dækker de flestes behov og ønsker. Vores pris på testamente starter fra 3.500 kr.

 

Hvad står der i et testamente?

Et testamente kan eksempelvis indeholde sektioner såsom:

 1. Parterne: Person(erne), der opretter testamentet og evt. dem det inkluderer
 2. Fordeling af arven: Hvordan skal arven fordeles?
 3. Subsidiære arvinger: Hvem er de sekundære arvinger?
 4. Særeje for arvinger: Er arven særeje eller ej?
 5. Opgørelse over aktiver: Hvordan skal eventuelle aktiver fordeles?
 6. Ændringer og tilbagekaldelse: Hvordan ændres eller tilbagekaldes testamentet?
 7. Samlivsophævelse: Hvad sker der, hvis I går fra hinanden?
 8. Længstlevendes testationsret: Kan længstlevende oprette et nyt testamente?
 9. Ajourføring af testamentet: Hvordan opdateres testamentet?
 10. Underskrift for notaren: Hvordan underskrives testamentet?

OBS: Pensioner og forsikringer kan ikke indgå i et testamente.

 

Hvordan skriver man testamente?

Du kan med fordel starte med at overveje, hvordan du gerne vil have, at din formue skal fordeles. Derefter skal du overveje, om du vil lave det selv eller få en advokat til det.

Kan man skrive testamente selv? Lav dit eget testamente ved at sætte dig grundigt ind i arveloven. Du bør dog være opmærksom på de risici, der følger med, hvis du gør det selv.

Hvis testamentet ikke er udfærdiget fuldstændigt korrekt, risikerer du, at din formue fordeles anderledes end ønsket. De fleste har derfor stor gavn af professionel rådgivning.

 

Hvornår er et testamente gyldigt?

Du skal som minimum være 18 år eller gift, hvis du gerne vil udfærdige et testamente. Under særlige omstændigheder kan man oprette testamente, når man er er 15 år.

Udfærdigelse af testamente kan ske som et vidnetestamente, der underskrives af mindst to vitterlighedsvidner og testator, eller et notartestamente, der underskrives for notaren.

Vi anbefaler altid at lave et notartestamente. Testamentet er gyldigt, og dermed juridisk gældende, så snart det er underskrevet for notaren eller af de to vitterlighedsvidner.

TIP! Rul ned på siden og læs om 7 grunde til at forny dit testamente

testamente pris notartestamente advokat

Få oprettet dit testamente i dag
DKK 3.500
bestil testamente

inkl. moms

Testamente med særeje

Ved udfærdigelse af testamente kan du tilføje en bestemmelse om særeje. Derved kan du sikre, at din arv ikke indgår i en evt. bodeling, hvis arvingen bliver skilt fra sin ægtefælle.

Du kan bestemme, om arven skal være særeje for blot en enkelt arving eller for alle. Derudover kan du også bestemme, om særejet kan ophæves af modtageren eller ej.

Du kan vælge mellem kombinationssæreje, fuldstændigt særeje og fuldstændigt særeje med succession. Hvis du har spørgsmål hertil, så ring til os nu på tlf. 70 20 41 61.

 

Anbefaling: Opret testamente i dag

Advokatfuldmægtig Niklas Suhr Lillebæk påpeger, hvorfor man bør lave et testamente:

”Gør noget godt for dine efterladte ved at oprette et testamente.
Vi ser alt for ofte, at afdødes arv ender hos andre end dem, den er tiltænkt.
Derfor er det vigtigt, at du tager stilling, før det er for sent
– ikke kun for din egen skyld, men også for dine efterladte.”

 

Børnetestamente

Hvad er et børnetestamente? Dette juridiske dokument giver dig mulighed for at tildele forældremyndigheden til en person, såfremt du går bort, inden dine børn bliver myndige.

Et børnetestamente gør det muligt for dig at sikre dine børn en god og tryg opvækst, uanset hvad der end måtte ske med dig som forælder.

Statsforvaltningen afgør suverænt, hvem der skal tildeles forældremyndighed over dine børn, men med et børnetestamente får du en afgørende indflydelse på afgørelsen.

 

Lad NEMADVOKAT hjælpe dig

Vi har for øje at gøre det så nemt og gennemskueligt for dig som overhovedet muligt. Netop fordi vi, som de fleste andre, heller ikke bryder os om overraskelser, der ligger uden for aftalegrundlaget.

Netop derfor tilbyder vi altid en gratis og uforpligtende snak om dine behov og ønsker. Først når vi er sikre på, at vi kan møde dine behov og ønsker, fremkommer vi med et tilbud.

Vi sikrer, at dit testamente er juridisk gældende, så dine arvinger er sikret deres del af arven. Vores pris på testamente starter fra 3.500 kr. inkl. moms. I tillæg til honoraret må påregnes et gebyr til notaren på 300 kr.

Giv os et kald på tlf. 70 20 41 61, så vi kan få afklaret eventuelle spørgsmål, og fremkomme med et konkret tilbud til dig – ellers udfyld formularen HER, og bestil testamente online. Husk – det koster ikke noget at spørge!

Læs mere: Har I styr på fordelingen af jeres formue?

 

Få oprettet dit testamente i dag
DKK 3.500
bestil testamente

inkl. moms

 

6 typiske spørgsmål

Kan jeg se mit testamente?
Hvis du har oprettet et notartestamente, har du selv en kopi af testamentet, som du kan kigge på. Den dag du dør, vil Skifteretten sørge for, at genparten af et eventuelt notartestamente vil blive oplyst.

Hvornår er et testamente gyldigt?
Et testamente er gyldigt, når det er skrevet under af de relevante parter. Det kan for eksempel være for notaren eller af to vitterlighedsvidner.

Hvordan laver jeg et testamente?
Det gør du ved at følge formkravene fra arveloven, og nedskrive dine ønsker til fordelingen. Såfremt det er et notartestamente, som vi altid anbefaler, skal det underskrives for notaren.

Hvor finder jeg mit testamente?
Har du udfærdiget et notartestamente, har du fået udleveret en kopi af testamente. Når du går bort, sørger Skifteretten for, at genparten af et evt. notartestamente oplyses herom.

Hvad koster det at få oprettet testamente?
Hvad koster et testamente? Hos NEMADVOKAT starter vores pris på testamente fra 3.500 kr. Hertil skal påregnes et gebyr til notaren på 300 kr.

Kan man skrive testamente selv?
Ja, det kan man godt. Men man risikerer fejl og mangler, hvilket kan resultere i at arven fordeles anderledes end ønsket.

Hvis du har flere spørgsmål, er du mere end velkommen til at tage kontakt til os. Vores rådgivere står klar til at hjælpe dig. Ring på tlf. 70 20 41 61 nu – husk, det koster ikke noget at spørge! Vi har stor erfaring med testamenteskrivning og rådgivning hertil, hvorfor du er i trygge hænder hos os. Gør det nemt med NEMADVOKAT – vi opretter dig testamente for dig, så du er sikker på, at din arv fordeles, som du ønsker.

Få oprettet dit testamente i dag
DKK 3.500
bestil testamente

inkl. moms

Testamente pris – Hvad koster et testamente?

Et testamente sikrer dine efterladte, men hvad koster det at få lavet et testamente? Din pris på testamente afhænger af flere faktorer, herunder hvilken advokat du henvender dig til, omfanget af testamentet og ikke mindst dine ønsker og behov.

Hos NEMADVOKAT får du professionel rådgivning og oprettelse af testamente til en pris fra 3.500 kr. inkl. moms. Dette tilbud sikrer dig et juridisk korrekt udarbejdet testamente, hvor der er taget højde for lige netop dine unikke behov og ønsker.

Vi tilbyder altid en gratis og uforpligtende snak om dine behov og ønsker. På baggrund heraf fremkommer vi med et konkret tilbud til dig, når vi er sikre på, at vi kan møde dine behov og ønsker. Bemærk, at der skal påregnes et gebyr på 300 kr. til notaren.

 

Pris på testamente lavet af en advokat

Når en advokat står for at udforme dit testamente tilbydes du måske en pris, som ligger højere eller lavere end en anden advokats pris. Testamenter har nemlig ikke en fast pris i branchen, men den bliver fastsat af det individuelle advokatfirma.

Nogle advokater tilbyder et testamente helt ned til ca. 2.000 kr., hvorimod andre tilbyder et helt op til 6.000 kr. Prisen bliver tit og ofte højere, hvis klienten modtager mere omfattende service fra advokater med mange års erfaring inden for feltet.

Det anbefales at vælge et advokatfirma, som yder professionel rådgivning, og sikrer at der er taget højde for alle juridiske aspekter. Familie- og arveret er dog et kompliceret juridisk område, hvorfor det kan være fordelagtigt at vælge en erfaren advokat.

 

Risiko ved at vælge det billigste testamente

Tit og ofte hænger pris og kvalitet sammen. Såfremt du vælger at oprette dit eget testamente online uden hjælp fra en advokat, risikerer du, at dit testamente indeholder fejl og mangler, hvis de juridiske aspekter ikke er i orden.

Fejl og mangler kan give problemer senere hen, når dine arvinger skal fordele arven i mellem dem. Vælger du et billigt testamente, kan det potentielt være mangelfuldt, men dette kan dog ikke udelukkende vurderes på baggrund af prisen.

Det anbefales at tage en snak med din foretrukne advokat, så du kan få fremsendt et tilbud om pris på testamente. Samtidig kan du sammen med din advokat finde frem til, hvad dine behov er, således din advokat kan anslå omfanget af testamentet.

 

Lav selv testamente

Hvis du selv ønsker at skrive testamente, kan du frit gøre dette. Du bør dog være klar over de risici, som følger med, når du laver et ”hjemmelavet testamente”. Et sådant dokument skal nemlig tage højde for en lang række juridiske aspekter.

Hvis testamentet ikke er udformet juridisk korrekt eller optimalt, kan det have store konsekvenser. Fejl og mangler bliver som oftest først opdaget efter ens død, hvorfor arvingerne må tage konsekvenserne. Arven skal nemlig fordeles efter testamentet.

Der er mange faldgruber og ikke mindst overvejelser, som man kan overse, hvis man ingen juridisk baggrund har. Det kan føre til, at testamentet fordeler formuen på en helt anden måde, end hvad du som testator i virkeligheden havde ønsket.

Det er derfor værd at overveje at søge hjælp fra en advokat, når man skal skrive testamente. Især fordi testamenter er relativt billigt at få lavet, og ukompliceret at få oprettet hos en advokat. Samtidig sikres det, at arven fordeles som ønsket.

 

Få hjælp til dit testamente i dag

Som din advokat står vi klar til at påbegynde oprettelsen af dit testamente i dag. Du får:

 • Personlig rådgivning
 • Udkast til gennemsyn
 • Rettelser efter dine ønsker
 • Udarbejdelse af færdigt testamente
 • Afslutning af sagen

Pris: Fra 3.500 kr.

Som beskrevet længere oppe, varierer prisen på testamente alt efter omfang. Vores pris på testamente starter fra 3.500 kr., men du er mere end velkommen til at ringe til os nu, så vi kan tage en snak om dine behov og ønsker. Herefter fremsender vi et konkret tilbud til dig.
Ring ind på tlf. 70 20 41 61 eller udfyld formularen HER.

 

Læs mere om testamenter

Fik du det hele med? I ovenstående afsnit blev følgende gennemgået:

 • Hvorfor skriver man et testamente?
 • Hvad står der i et testamente?
 • Hvordan skriver man et testamente?
 • Hvad er et notartestamente?
 • Hvad er særeje i et testamente?
 • Hvad er et børnetestamente?

 

Andre har kigget på:
Samejeoverenskomst
Ægtepagt

7 grunde til at forny dit testamente

Et testamente laves altid ud fra de forhold, som er gældende her og nu. Dog kan disse forhold ændre sig over tid, hvorfor det kan være en god idé at opdatere sit testamente med jævne mellemrum.  

1. Du skal giftes

Den dag du indtræder i et ægteskab, bliver din ægtefælle automatisk tvangsarving. Det er derfor vigtigt at gøre sig nogle overvejelser over, hvordan I skal arve efter hinanden. Hvis du eller din ægtefælle har særbørn, dvs. børn fra tidligere forhold, bør I beslutte, hvordan arven skal fordeles mellem børnene og længstlevende ægtefælle.

 

2. Du er i et samlivsforhold

Som ugifte partnere arver I ikke automatisk efter hinanden, uanset hvor mange år I har boet sammen. I skal derfor ændre jeres testamente, hvis I ønsker at sikre hinanden, således I bliver hinandens arvinger. En anden mulighed er at blive gift, hvorved I samtidig vil undgå at skulle betale boafgift – også kaldet arveafgift. Samlevende med et testamente betaler 15% i boafgift til staten, hvis de har boet sammen i to år eller mere, eller hvis de har et fælles barn – ellers betales 36,25% i boafgift. Ægtefæller betaler derimod 0% i boafgift.

 

3. Du skal skilles

Er du og din partner blevet enige om en separation eller skilsmisse? Så bortfalder arveretten mellem jer. Der kan dog opstå tvivl om, hvorvidt testamentet er helt eller delvis bortfaldet. Derfor kan det være en god idé at tilbagekalde dit gamle testamente, medmindre det direkte fremgår, at testamentet bortfalder ved skilsmisse. Derudover kan der opstå et behov for at tage stilling til den fremtidige arvefordeling efter skilsmissen – eksempelvis til tidligere stedbørn eller lignende.

 

4. Dine formueforhold ændrer sig markant

Har du forøget din formue markant, siden du fik lavet testamente? Så kan det være, at du ønsker at inkludere eksempelvis børnebørn i dit testamente. Hvis din formue derimod er blevet markant mindre, kan det også være en god idé at overveje arvefordelingen. Du kan eksempelvis mindske antallet af arvinger, således hver arving får et højere beløb tildelt.   

 

5. Der er sket forandringer i kredsen af arvinger

Det kan være relevant at overveje at ændre i dit testamente, hvis du eksempelvis har fået børnebørn, som du gerne vil inddrage i dit testamente, eller hvis en arving har opført sig på en måde, hvorved du ikke længere ønsker at videregive dele af din arv til vedkommende. Derudover kan det være relevant at ændre sit testamente, hvis en arving står over for en forestående skilsmisse. Hvis det ikke fremgår af testamentet, at der er særeje for arvingen, vil arvingen skulle dele arven med sin ægtefælle.  

 

6. Dit testamente er gammelt

Hvis dit testamente er oprettet før d. 1. oktober 1990, og indeholder bestemmelser om særeje, kan det være en god idé at få det opdateret. Bestemmelser om særeje før 1. oktober 1990 vil typisk blive tolket som rent skilsmissesæreje, hvilket som oftest ikke er den mest optimale særejeform. Herudover er det relevant at undersøge dit testamente, såfremt det er lavet før d. 1. januar 2008, hvor den seneste arvelov trådte i kraft.  

 

7. Du planlægger et generationsskifte i din virksomhed

Er du virksomhedsejer, og skal du overdrage den til en eller flere arvinger? Så er det ofte påkrævet, at der er taget højde for dette i dit testamente. Du bør derfor tage kontakt til din revisor og advokat, for at kunne planlægge et optimalt generationsskifte i din virksomhed.

 

Konsekvenser ved ikke at lave et testamente

Det kan være svært at tale om døden med sine nærmeste, da det i manges øjne er et tabubelagt emne.  Derfor kan det være svært at tage stilling til, hvad der en dag skal ske med sin formue, når man en dag ikke er her længere.

Det kan have store konsekvenser, hvis man ikke laver et testamente. Op imod 30% af al arv i Danmark går til andre end afdøde ønskede. Det skyldes, at hvis ikke man opretter et testamente, fordeles afdødes formue efter Arvelovens regler. Disse regler tager ikke hensyn til moderne familierelationer, papirløse partnerskaber og sammenbragte børn. Det er blandt andet derfor, at flere milliarder ender hos andre end de tiltænkte ifølge en professor i arveret fra Københavns Universitet.      

 

Testamente pris

Hos NEMADVOKAT får du professionel rådgivning til dit testamente, da vi har flere års erfaring med udarbejdelse af testamenter.

Pris på testamente er meget forskellig fra advokatkontor til advokatkontor, og et billigt testamente kan hurtigt vise sig at blive det dyreste, så snart ens ønsker og behov er blevet gennemgået med advokaten.

Hos NEMADVOKAT får du altid en uforpligtende samtale om dine behov, så får du samtidig en fair og gennemskuelig pris på dit testamente. 

Ring og hør mere på tlf. 70 20 41 61.

Formuefordeling

»Ifølge eksperter går op imod 30 % af danskernes arv til andre end de tiltænkte.«
Langt fra enhver får taget stilling til fordelingen af deres formue, men kun de færreste forstår, hvilken betydning det har. Ifølge eksperter går op imod 30 % af danskernes arv til andre end de tiltænkte. Det skyldes blandt andet, at ikke alle får oprettet et testamente, men nok primært at de færreste forstår retsvirkningerne af at leve i såkaldte papirløse forhold eller med sammenbragte børn – som i flere og flere familier.

Selvom det kan være ubehageligt at tænke på, er det uhyre vigtigt, at man får gjort sig de overvejelser. De fleste kan nok se det uhensigtsmæssige i, at deres formue ikke bliver fordelt som ønsket, men derudover står de efterladte tilbage i en endnu vanskeligere situation. Populært siger man, at »man ikke kender sin familie før man har arvet«, og selvom det er en sandhed med modifikationer, må vi erkende, at rigtig mange uoverensstemmelser udspringer af netop skiftesager – navnlig de, hvor der iblandt arvingerne er uenighed om fordelingen af afdødes formue. Ved at have orden i papirerne kan man undgå unødig ulykke.

 

Ugifte samlevende

I modsætning til hvad mange tror, har ugifte samlevende i Danmark ingen legal arveret efter hinanden. Ønsker I at sikre hinanden, er det derfor helt essentielt at få oprettet et udvidet samlevertestamente – hvis I opfylder kravene derfor.

 

Særbørn

Mange familier består i dag af sammenbragte børn. Arvereglerne for dine, mine og vores børn er vidt forskellige, hvilket kan føre til en – måske – uønsket skævdeling. Særbørn arver nemlig i udgangspunktet kun deres biologiske forældre. Forestiller vi os, at et særbarn mister sin biologiske far, og at arven mestendels går til afdødes samlever eller hustru, vil arven i sidste ende gå til særbarnets stedsøskende – idet særbarnet ikke arver stedmoren ved hendes død. Situationen kompliceres yderligere hvis man har både fælles- og særbørn.

 

Hvem og hvordan?

Enhver, som er myndig, kan oprette et testamente. Man kan oprette det alene, et såkaldt ensidigt testamente, eller sammen ved et gensidigt testamente. Der er flere forskellige slags testamenter. Vi anbefaler, at man opretter det man kalder for et notartestamente – et sådant skal, for at opnå gyldighed, underskrives for en notar. Udover at sikre testators identitet, sikrer notaren sig at pågældende fornuftsmæssig er i stand til at oprette et testamente. Sidstnævnte gør det svært for arvinger, som føler sig forbigået, efterfølgende at anfægte testamentets indhold. Derudover opbevares en kopi af testamentet i notarialkontorets arkiv, og skifteretten vil automatisk modtage en kopi ved testators død.

Herfra skal lyde en høflig opfordring til at få taget stilling til fordelingen af jeres formue – hvis ikke I allerede har gjort det. Hos NEMADVOKAT hjælper vi jer gerne med at finde den rette løsning.