5. september 2024
BolighandelEn betinget købsaftale kan være en god løsning, når du ønsker at købe en bolig, men stadig mangler at sælge din nuværende ejendom. Aftalen sikrer, at købet kun bliver aktuelt, hvis du får solgt din bolig inden for en aftalt tidsramme. Dette kan forhindre, at du står med udgifter til to boliger samtidig.
Indhold
Stine Bendsen
Partner, Afdelingsansvarlig for Privat
En betinget købsaftale fungerer som en almindelig købsaftale, men med en vigtig forskel: Købet er kun bindende, hvis du sælger din egen bolig inden for den periode, der er fastsat i aftalen. Perioden kan variere, men er ofte mellem to og seks måneder. Dette giver dig ro til at fokusere på salget af din nuværende bolig uden at bekymre dig om dobbelt boligudgift.
Den største ulempe ved en betinget købsaftale er, at sælgeren kan modtage andre bud i mellemtiden. Hvis sælgeren får et bedre tilbud, kan din aftale annulleres, og du risikerer at miste boligen. Derfor kan det være en fordel at sikre sig en fuldt betinget købsaftale, hvor du har krav på at gennemføre købet, så snart din egen bolig er solgt.
En betinget købsaftale giver dig sikkerhed og fleksibilitet. Du kan sikre dig den bolig, du ønsker, uden risiko for at stå med to boliger. Samtidig fastlåser du prisen, hvilket kan være en fordel, hvis boligpriserne stiger. For sælger giver en betinget aftale også visse fordele, da det sikrer et fast bud og muligheden for at presse prisen op, hvis der dukker andre købere op.
Når du indgår en betinget købsaftale, kan der gå tid, før du overtager boligen. Det betyder, at boligens stand kan ændre sig. For at undgå overraskelser er det en god idé at få indført et forbehold i aftalen, der sikrer, at boligen bliver vedligeholdt i perioden.
Mandag-fredag kl. 09-16
+45 70 20 41 61
© Nemadvokat 2024
CVR nr.: 33 38 30 53
Stationsparken 26. 2., 2600 Glostrup
© Nemadvokat 2024