Forældrekøb København

Som ung kan det være vanskelig at finde en bolig i København, der er til at betale. Ønsker du at hjælpe dit barn godt på vej, er et forældrekøb i København i mange tilfælde en fornuftig løsning. Hos NEMADVOKAT hjælper vi dig sikkert gennem hele processen, så du er sikret de absolut bedste vilkår.

 

Forældrekøb køberrådgivning advokat

Få hjælp dit forældrekøb i dag
DKK 5.000
Bestil online nu

inkl. moms og ekskl. gebyrer.

 

Køberrådgivning til forældrekøb i København

Når du skal foretage et forældrekøb i København, er der mange faktorer, du skal være opmærksom på. Hos NEMADVOKAT får du kompetent rådgivning gennem hele processen, så du er sikker på, at du gør en så god handel som muligt. Vi hjælper dig blandt andet med:

 • At sikre optimale handelsvilkår i købsaftalen.
 • At gennemgå købsaftalen og de juridiske dokumenter, der relaterer sig hertil.
 • At udarbejde en rådgivningsskrivelse.
 • At udarbejde en godkendelsesskrivelse, der indeholder eventuelle forbehold.
 • At varetage korrespondancen med mægler, bank og andre nøglepersoner.
 • At varetage skøde og debitorskifte.
 • At sikre de juridiske forhold forud for overtagelsen.
 • At udarbejde en refusionsopgørelse.
 • At overvåge skødet samt sikre at frigive købesummen.
 • At give dig professionel vejledning gennem hele forløbet.

Pris: 5.000 kr. inkl. moms og ekskl. tinglysningsafgift

 

Tinglysningsafgift

En tinglysningsafgift er et beløb, der bliver betalt til statskassen, når du køber fast ejendom. Denne skal derfor også betales i forbindelse med et forældrekøb i København. Tinglysningsafgiften består af en fast og en variabel afgift. Den faste afgift varierer fra år til år, mens den variable afgift typisk udgøres af 0,6 % af boligens købesum.

 

Hvilke fordele og ulemper er der ved forældrekøb i København?

Når du som forælder investerer i fast ejendom, fordi du ønsker at leje den ud til dit barn, er der tale om et forældrekøb. Det er i mange tilfælde en god løsning, da du kan sikre dit barn gode vilkår, når han eller hun skal studere.

Det kan være vanskeligt at finde en bolig i København, som er til at betale for en studerende. Derfor kan det lang hen ad vejen betale sig at foretage et forældrekøb, så barnet ikke skal bosætte sig i en dyr lejebolig.

Der er både fordele og ulemper forbundet med et forældrekøb i København. Hvorvidt det vil være en fordel i jeres situation, afhænger af en lang række faktorer – herunder din økonomiske situation, samt om du er villig til at løbe en risiko, da der ikke er nogen garanti for, at du kan tjene penge på boligen, når du sælger den. Omvendt er der også chancer for, at boligpriserne stiger, og du genererer et overskud.

 

Fordele:

 • Dit barn får et ordentligt sted at bo, som er til at betale.
 • Du kan selv sætte huslejen, så den matcher dit barns økonomi.
 • Der er mulighed for at udleje et værelse til en roomie, så huslejen nedbringes.
 • Dit barn har mulighed for at få boligsikring.
 • Der er chancer for at generere et overskud, når boligen sælges.

 

Ulemper:

 • Du skal betale for omkostninger i forhold til rådgivning forud for købet.
 • Der skal udarbejdes et årsregnskab for udlejningsvirksomheden.
 • Der stilles krav til friværdi og likviditet, når du vil foretage et forældrekøb i København.
 • Du har risiko for at tabe penge, hvis boligpriserne er faldet, når boligen sælges.

Det kan være vanskeligt på egen hånd at afgøre, hvorvidt et forældrekøb i København vil være en god løsning i jeres situation. Du bør konsultere dig med en boligrådgiver forud for et forældrekøb, hvis du vil være sikker på, at det er den rigtige løsning.

 

Hvorfor foretage et forældrekøb i København?

Der er mange fordele forbundet med forældrekøb i København, men det primære grundlag for købet bør være, at du ønsker at sikre dit barn på bedst mulige vis. Du er ikke garanteret at kunne sælge boligen med et overskud, hvorfor du som udgangspunkt skal foretage et forældrekøb, fordi du vil give dit barn en attraktiv bolig, der er til at betale, imens han eller hun studerer.

Det betyder imidlertid ikke, at du ikke bør tænke langsigtet, når du foretager et forældrekøb i København. Der er flere muligheder for at generere en indtægt ved at leje ud til andre eller sælge boligen til dit barn, når han eller hun er færdig med at studere.

Du bør derfor overveje at købe en bolig, som har en størrelse, der passer til en eventuel familieforøgelse på sigt, hvis du planlægger at sælge til dit barn. Alternativt er et forældrekøb i København en god måde at starte en udlejningsvirksomhed, hvis du ønsker at leje boligen ud til andre studerende på et senere tidspunkt.

 

Få hjælp til de juridiske aspekter af et forældrekøb

Der er mange regler forbundet med et forældrekøb, hvorfor det er nødvendigt, at du sætter dig grundigt ind i reglerne. I de fleste tilfælde er det fornuftigt at søge rådgivning hos en professionel boligadvokat med kendskab til boligmarkedet i København.

Det er nødvendigt, at der er styr på både de juridiske og skattemæssige forhold, når du foretager et forældrekøb. Især bør du være sikker på, at der er styr på vedtægter og beskatning, hvis du vil være sikker på at gøre en god handel.

 

Hvordan skal du beskattes af forældrekøbet?

Det primære formål med at foretage et forældrekøb er at leje boligen til dit barn. Derfor bliver forældrekøbet betegnet som en forretning, hvilket betyder, at du skal betale skat af dine indtægter. Du kan vælge mellem flere måder, hvorpå du kan blive beskattet. Vælg mellem almindelig beskatning, kapitalafkastordningen eller virksomhedsskatteordningen.

Hvilken skatteordning, der er bedst i dit tilfælde, afhænger af en lang række faktorer, herunder din nuværende økonomiske situation. Vi kan hjælpe dig med at vælge den løsning, der er bedst for dig og dit barn.

 

Få hjælp til et fornuftigt forældrekøb i København

Har du brug for rådgivning i forbindelse med et forældrekøb i København? Hos NEMADVOKAT har vi indsigt i det københavnske boligmarked, ligesom vi har mange års erfaring med forældrekøb. Vi kan hjælpe dig med alt, så du er sikker på, at du får flest mulige fordele ud af dit forældrekøb i København.

Din boligrådgiver vil rådgive dig fra start til afsluttet handel, så du kan have ro i maven i forbindelse med forældrekøbet. Vi har samlet alt det, der er nødvendigt i forbindelse med et forældrekøb i vores gennemsigtige pakkeløsning.

Vi sørger for, at handelsvilkårene er i orden, og vi gennemgår købsaftalen samt de medfølgende dokumenter. Vi sørger for at udarbejde en rådgivnings- og godkendelsesskrivelse, der indeholder eventuelle forbehold, så du er sikker på at navigere uden om eventuelle faldgruber.

Herudover sørger Boligadvokaten for, at eventuelle forbehold er opfyldt, før handlen godkendes. Vi udarbejder og gennemgår skøde og eventuelt debitorskifte, ligesom vi udarbejder og gennemgår refusionsopgørelsen, samt sørger for at den bliver godkendt.

Før forældrekøbet afsluttes, og I får nøglerne til jeres nye bolig, sørger vi for, at der foreligger et skøde uden anmærkninger. Når alle detaljerne er på plads, afsluttes handlen, og I har nu gennemført jeres forældrekøb.

Få hjælp dit forældrekøb i dag
DKK 5.000
Bestil online nu

inkl. moms og ekskl. gebyrer.