Køb af andelsbolig

Ved køb af andelsbolig er der mange ting, der skal tages hånd om. Især de juridiske aspekter er vigtige at have styr på, så du er fuldstændig klar over, hvad det er, du køber.

Derfor står vi, som din boligadvokat, klar til at tage hånd om din bolighandel fra start til slut, så du kan få en sikker handel i hus. Dermed er du sikret en tryg og sikker bolighandel.

Vi har erfaring fra mere end 19.000 bolighandler, hvorfor du er sikret et trygt forløb med din boligrådgiver. Du får komplet køberrådgivning og godkendelse af handlen.

Boligadvokat til køb af andelsbolig

Køberrådgivning til andelsbolig
4.995 DKK
Bestil online nu

inkl. moms og ekskl. gebyrer.

Køberrådgivning til andelsbolig

Med NEMADVOKAT som din boligadvokat er du sikret fra start til slut. Vi er nemlig med dig hele vejen, så du er sikret en tryg og sikker handel

  • Vi sikrer handelsvilkårene i overdragelsesaftalen
  • Vi gennemgår de fremsendte dokumenter til overdragelsesaftalen
  • Vi laver en rådgivningsskrivelse til dig som køber
  • Vi laver en godkendelsesskrivelse til sælgers repræsentant om evt. forbehold for dokumenter vi vurderer mangler eller lign.
  • Vi varetager al dialog med bank, mægler og andre relevante parter
  • Vi sørger for, at handlen bliver godkendt og forbehold opfyldt
  • Vi sikrer, at alt er på plads til din overtagelse af lejligheden
  • Vi er med i hele sagsforløbet indtil handlen afsluttes

Pris: 4.995 kr. inkl. moms og ekskl. gebyrer

 

Gebyrer

I forbindelse med overdragelse af andelsboliger kan du som køber blive opkrævet nogle gebyrer til eksempelvis administrator, ejerforening, banken i forbindelse med andelsboligerklæring og tinglysningsafgift i forbindelse med tinglysning af lån. Vær venligst opmærksom på, at dette blot er eksempler på eventuelle gebyrer, som f.eks. banker og ejerforeninger kan opkræve fra dig som køber i forbindelse med køb af andelsbolig.

 

Essentielle dokumenter

Det er ikke alle andelsboligforeninger, der har den bedste økonomi. Køber du en andelslejlighed i en forening, hvor økonomien ikke er den bedste, kan det have store økonomiske konsekvenser. Det er derfor ekstremt vigtigt at have en professionel rådgiver til at kigge alle dokumenterne igennem, inden du underskriver overdragelsesaftalen.

Nogle af disse dokumenter og oplysninger er foreningens vedtægter, den seneste årsrapport samt budgettet for det kommende år, specificeret salgsopstilling med oplysninger om forbedringer mm. Der er mange ting, der skal undersøges, inden du kan vide, om det er et fornuftigt køb af andelsbolig. Disse dokumenter er ikke altid lige lette at kigge efter i sømmene, hvis man ikke ved, hvad man skal kigge efter.

Vigtigt er det at huske, at underskriver du en overdragelsesaftale, hvor du hæfter solidarisk og personligt, kan det have store konsekvenser, hvis foreningen har en stor gæld. Derfor har forenings økonomi en stor betydning, og en grundig gennemgang af relevante dokumenter og oplysninger er essentielt.

Der er mange informationer at forholde sig til, samt mange forhold man bør tjekke op på. Derfor kan du med fordel lade din advokat gennemgå dokumenterne, så du er sikker på at gøre en god handel.

 

Advokatforbehold ved køb af andelsbolig

Udover at få rådgivning og hjælp til gennemgang af essentielle dokumenter, kan en boligadvokat ligeledes være fornuftig at indbringe under købet i forhold til advokatforbeholdet. Herved kan du fortryde købet gratis, på trods af at du har underskrevet købsaftalen, hvis din boligadvokat har betænkeligheder. Dette skal blot gøres inden for den frist, som der er aftalt i forbeholdet. Dette er en fordel, hvis du eksempelvis er presset til at give et hurtigt bud og underskrive købsaftalen, selvom du endnu ikke har fået undersøgt alle forhold grundigt nok.

 

Køber du et selvsalg?

Såfremt sælger foretager et selvsalg af sin andelslejlighed (dvs. uden ejendomsmægler eller anden rådgiver), kan det være en rigtig god idé at få professionel hjælp til at bistå dig gennem handlen. Det skyldes, at det udelukkende er sælger, som står for at videregive al information vedrørende lejligheden til dig som køber. Denne information er ikke blevet tjekket af en professionel, men udelukkende af sælger, hvis der er tale om et selvsalg. Derfor kan du ikke vide dig sikker på, at alle forhold er belyst, og du kan ikke være sikker på, at overdragelsesaftalen er udarbejdet optimalt i forhold til dig som køber. Derfor anbefaler vi især at søge professionel rådgivning, når der er tale om selvsalg af andelsboliger.

 

Rådgivning på højeste niveau

Det er ikke lige let at gennemskue eventuelle juridiske og økonomiske konsekvenser, som dit køb af en andelsbolig muligvis kan have. Din boligrådgiver hjælper dig med at gennemgå alt materialet og ikke mindst yde rådgivning undervejs i forløbet.

Som din boligadvokat er du sikret under hele dit boligkøb. Kontakt os i dag på tlf. 70 20 41 61, og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at få en sikker handel i hus.

Husk – det koster ikke noget at spørge. Derfor er du mere end velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål. Så hjælper vi dig helt uforpligtende.

Køberrådgivning til andelsbolig
4.995 DKK
Bestil online nu

inkl. moms og ekskl. gebyrer.

NEMADVOKAT

Vi yder landsdækkende rådgivning til dig som boligkøber. Du kan derfor gøre det nemt med NEMADVOKAT, og få rådgivning via telefon, e-mail eller gennem vores krypterede system NEMBLIK. Så kan du være i kontrol og bestemme, hvornår og hvordan du ønsker at få rådgivning.

Samtidig er dine oplysninger og dokumenter sikret i vores lukkede system, hvor du altid kan finde dine dokumenter vedrørende din handel – både nu og i fremtiden. Med NEMBLIK har du altid det fulde overblik over din sag, da du kan følge med i, hvad din boligrådgiver er i gang med. Derudover får du et overblik over hvilke steps, du har foran dig, førend handlen kan blive gennemført.

Vi tilbyder altid en gratis vurdering af din sag, så vi via en indledende samtale kan finde ud af, hvordan vi på bedste vis kan hjælpe dig. Denne samtale er gratis og 100% uforpligtende. Ring til os i dag på tlf. 70 20 41 61, og hør mere i dag. Husk – det koster ikke noget at stille os spørgsmål over telefon, chat eller e-mail.

 

Andre læste også om:
Mangler ved fast ejendom
Køb af bolig
Forældrekøb