Anpartsombytning

Har du et eksisterende driftsselskab, og ønsker du at etablere et holdingselskab, kan dette gøres ved en såkaldt ombytning.

Etableringen af dit holdingselskab sker ved, at du som personlig ejer af anparterne i dit nuværende driftsselskab, personligt indskyder disse i det nye holdingselskab. Herved etableres den ønskede holding/drift-konstruktion.

Fordelene ved et holdingselskab er mange. Udbyttet fra driftsselskabet kan efter betalt selskabsskat, skatskattefrit overføres til holdingselskabet. Herved isoleres den oparbejdede selskabsformue i holdingselskabet.

Hvis driftsselskabet skulle gå konkurs eller blive ramt af et uforudset erstatningskrav, sikres du hermed også.

Bestil anpartsombytning her
DKK. 3.995
Bestil online nu

ekskl. moms

Krav om vurderingsberetning

Det er ikke muligt at foretage en ombytning, førend en uvildig revisor har udarbejdet en vurderingsberetning over dine personlige anparter i dit nuværende driftssselskab. Udgiften herved til revisor er typisk kr. 5.000-10.000,-.

Har du ikke allerede en revisor, kan vi henvise dig til en revisor, vi ved kan løfte opgaven til en fornuftig og fast pris.
Anpartsombytning

Skattepligtigt eller skattefrit

Bemærk, at en ombytning kan være relevant ud fra et skattemæssigt synspunkt. Derfor råder vi dig til altid at få undersøgt konsekvenserne af en ombytning førend denne udføres. Dette er naturligvis en opgave, som NEMADVOKAT kan være behjælpelig med.

Hertil skal også nævnes, at man ikke må sælge anparterne i driftsselskabet i en periode på 3 år fra ombytningsdatoen.