Samejeoverenskomst om fast ejendom

Du får advokathjælp til din samejeoverenskomst / samejekontrakt til en pris fra 3.500 kr.
Har du købt bolig sammen med din kæreste, ven eller et familiemedlem? Så er det en rigtig god idé at få udarbejdet en samejeoverenskomst – også kaldet samejekontrakt.

En samejeoverenskomst kan indgås af personer, som ejer fast ejendom sammen, men som ikke er gift. Det kan eksempelvis være ugifte samlevende, kærestepar, venner eller familie.

Samejekontrakten giver jer klarhed over, hvordan I hver især kan råde over jeres fælles bolig. Derudover kan I klarlægge, hvordan eventuelle konflikter skal håndteres.

samejeoverenskomst pris advokat

Skab klarhed med en samejeoverenskomst
DKK fra 3.500
bestil online nu

inkl. moms

Samejeoverenskomst til ugifte samlevende

Som jeres advokat sørger vi for, at I får en samejeoverenskomst efter jeres ønsker. I får:

 • Advokatrådgivning
 • Udarbejdelse af samejeoverenskomst
 • Afslutning af sagen

Samejekontrakt pris fra: 3.500 kr.

 

Samejekontrakt pris

Hvad koster en samejekontrakt? Vores pris på samejekontrakt ligger fra 3.500 kr. inkl. moms. Vi rådgiver jer, og står for udarbejdelsen af jeres samejekontrakt.

Vores erfarne rådgivere sikrer, at alle relevante vilkår bliver belyst, således I opnår størst sikkerhed. Dertil sørger vi for, at de juridiske dokumenter udarbejdes juridisk korrekt.

Såfremt I ønsker at få tinglyst jeres samejeoverenskomst, står vi klar til at hjælpe jer. Bemærk, det er dog ikke nødvendigt at få tinglysning af samejeoverenskomst.

Vi tilbyder altid en gratis og uforpligtende samtale, inden vi indgår en eventuel aftale. Her finder vi ud af, hvordan vi på bedste vis kan hjælpe jer. Ring i dag på tlf. 70 20 41 61.

 

Hvad er en samejeoverenskomst?

En samejeoverenskomst (også kendt som en samejekontrakt) er en skriftlig aftale, der regulerer, hvilke rettigheder og pligter, der gør sig gældende for en fast ejendom, som to eller flere parter ejer i fællesskab.

Særligt ugifte samlevende, som har købt bolig sammen, bør overveje at indgå en samejekontrakt. Kontrakten er dog ikke forbeholdt ugifte samlevende – den er nemlig også særdeles relevant for eksempelvis søskende eller venner, som har købt fast ejendom sammen.

En samejeoverenskomst kan indeholde mange forskellige vilkår. Den kan eksempelvis indeholder vilkår vedrørende, hvordan et salgsprovenu skal fordeles ved et fremtidigt salg af boligen, og hvem der skal have ret til at overtage ejendommen ved eventuel samlivsophævelse.

Samejeoverenskomster giver jer klarhed og tryghed, da der i tilfælde af konflikt er blevet opsat en række rettigheder og vilkår, som blot skal følges. Dermed nedsættes risikoen for konflikter og den økonomiske sikkerhed for investeringen øges.

Fordelene ved en samejeoverenskomst er ikke til at overse. Af den fremgår det nemlig, hvordan samejeforholdet er reguleret, og hvad der skal ske, hvis samejet ikke længere er aktuelt – for eksempel hvis ugifte samlevende går fra hinanden eller den ene part ønsker at sælge sin andel.

 

Fælleskøb af bolig

Flere og flere køber fast ejendom som et sameje uden at være gift. Det ses dog, at nogle er bekymrede ved tanken om at købe hus eller lejlighed med en kæreste eller ugift partner. Det skal dog ikke afholde jer fra at springe ud i det, da man sagtens kan købe hus sammen uden at være gift.

Ønsker I at købe hus eller lejlighed sammen, så bør I sikre jer selv ved at indgå en samejeoverenskomst. Dermed sætter i trygge og sikre rammer for at foretage en stor investering sammen, da samejekontrakten indeholder jeres rettigheder og vilkår for ejendommen.

Såfremt I senere hen skulle gå fra hinanden ved et samlivsophør eller blive uvenner, så er samejekontrakten jeres ven. Heri står jeres rettigheder og vilkår sort på hvidt med en dertilhørende underskrift, hvorfor I er sikre på, at I kan gå hver til sit på den bedst mulige måde.

 

Samejeoverenskomst indhold

En samejekontrakt indeholder forskellige bestemmer om samejet såsom:

 • Hvordan er ejerforholdet fordelt mellem jer?
 • Hvordan skal boligudgifterne fordeles mellem jer?
 • Hvad sker der, hvis en af jer stopper med at betale boligudgifter?
 • Kan den ene af jer optage lån i sin andel af boligen?
 • Kan den ene af jer på eget initiativ udleje boligen til tredjemand?
 • Hvad sker der, hvis I har boet sammen i boligen og flytter fra hinanden?
 • Hvordan fungerer et salg fra en af jer til den anden?
 • Hvad sker der, hvis I er uenige om salgsprisen, hvis boligen skal sælges?
 • Hvad sker der, hvis en af jer afgår ved døden?

 

Hvorfor lave en samejekontrakt?

Det kan få store økonomiske konsekvenser ikke at tage stilling til samejets vilkår. Selvom I måske er på god fod lige nu, kan det være en rigtig god idé at beskytte jer mod eventuelle fremtidige konflikter. I kan se en samejeoverenskomst som et redskab til at få løst jeres uoverensstemmelse hurtigt og fredeligt, så I kan undgå store konflikter og kontroverser.

Hvis I eksempelvis bliver uenige om, hvorvidt jeres fælles bolig skal sælges eller ej, kan det få både økonomiske og tidskrævende konsekvenser. Begge ejere skal nemlig skrive under på at sælge boligen, før det er muligt. Hvis I er uenige, eller en af jer stopper med at betale, kan långiver i langt de fleste tilfælde opkræve betaling fra den anden ejer. Derudover kan man risikere, at sagen skal tages for retten, hvilket kan blive både dyrt og opslidende.

 

Skab klarhed med en samejeoverenskomst
DKK fra 3.500
bestil online nu

inkl. moms

 

Udvidet samlevertestamente

Hvis du ejer en bolig med din ugifte samlevende, er det især relevant at overveje et samlevertestamente. Aftalen gør det muligt at sikre, at din ugifte partner arver efter dig.

Dette er især relevant, når man ejer en bolig sammen. Det er nemlig kun gifte par, som automatisk arver efter hinanden. Dermed arver ugifte par ikke automatisk efter hinanden.

Længstlevende samlever risikerer at skulle flytte ud af den fælles bolig, hvilket kan undgås ved at oprette et udvidet samlevertestamente. Her er vi selvfølgelig behjælpelige.

 

Lad NEMADVOKAT hjælpe jer

Hos NEMADVOKAT har vi stor erfaring med sameje, hvorfor vi kan sikre jer en juridisk korrekt udarbejdelse af dokumentet.

Vi sørger for at reducere risikoen for fremtidige konflikter ved at udarbejde en aftale, som tager hånd om eventuelle uenigheder.

Kontakt os i dag på tlf. 70 20 41 61 eller på info@nemadvokat.dk. Så kan du uforpligtende og gratis høre mere om samejeoverenskomster.

 

Andre har kigget på:
Testamente
Ægtepagt
Boligkøb