Ægtepagt

Ægtepagt og særeje

Hvad er en ægtepagt, hvem kan få gavn af en, og hvordan gør man?
Har du noget helt bestemt, du gerne vil kunne beholde, hvis du skulle blive skilt? Eller har du eller din ægtefælle en betydelig gæld? Så kan en ægtepagt om særeje være løsningen.

Med en ægtepagt kan du blandt andet sikre dig og din ægtefælle økonomisk. Du får mulighed for selv at bestemme, hvordan din formue skal fordeles i tilfælde af skilsmisse.

Har I indbetalt til jeres fælles pension i den enes navn? Siden 2007 har det nemlig været nødvendigt med en ægtepagt, hvis jeres pensioner skal deles mellem jer ved skilsmisse.

ægtepagt

Få hjælp til din ægtepagt i dag
DKK 2.500
start nu

inkl. moms

Hvad er en ægtepagt?

En ægtepagt regulerer den formueordning, der skal være gældende i ægteskabet. Hvis I ikke får lavet en ægtepagt, er der fælleseje i ægteskabet – også kaldet formuefællesskab.

Fælleseje omfatter alt, hvad I hver især ejer ved ægteskabets indgåelse, og senere hen erhverver jer. I råder hver især over jeres egen formue, og hæfter også for jeres egen gæld.

Ganske kort fortalt gør en ægtepagt om særeje det klart, hvem der ejer hvad i ægteskabet. Det vil sige, at I hver især bliver registrerede ejere af hver jeres formue og værdier.

Det er er sjældent særlig indgribende at lave en ægtepagt. I kan betragte det som et redskab til at undgå kontroverser og i værste tilfælde skifteretssager, hvis I bliver skilt.

 

Hvad er særeje?

Særeje er en formueordning i et ægteskab, der giver begge ægtefæller mulighed for at sikre sig retten til en bestemt ting eller en bestemt del af sin formue i tilfælde af skilsmisse.

Der er flere måder at oprette særeje på. Du kan eksempelvis oprette særeje på bestemte aktiver såsom fast ejendom, en bil, en båd, arvestykker eller på en bestemt opsparing.

Vi rådgiver dig om den mest optimale type særeje, der egner sig bedst til dine behov. Det kan eksempelvis være fuldstændigt særeje, skilsmissesæreje eller kombinationssæreje.

 

Hvornår er ægtepagt en god idé?

En ægtepagt kan være relevant, hvis:

  • Der er stor forskel i jeres formuer
  • Hvis den ene er virksomhedsejer
  • Hvis den ene arver et større beløb
  • Hvis I vil dele pensionsopsparinger

Tryk på ‘læs mere’ for et uddybende afsnit om hvert punkt.

Ægtepagt om deling af pensioner

Ægtefæller deler ikke pensioner ved skilsmisse. Ratepensioner og kapitalpensioner er nemlig ikke fælleseje, og tilhører kun personen, i hvis navn opsparingen er foretaget.

Hvis I ønsker at jeres pensionsopsparing skal deles mellem jer i tilfælde af skilsmisse, er det som udgangspunkt nødvendigt at få lavet en ægtepagt om pensionsdeling.

Dette kan især være relevant, hvis I begge indbetaler til pension i den enes navn, eller hvis I ikke ønsker, at den ene skal være ringere stillet end den anden ved skilsmisse.

ægtepagt

Få hjælp til din ægtepagt i dag
DKK 2.500
start nu

inkl. moms

Hvad kan gøres til særeje?

Man kan gøre rigtig meget til særeje. Der er dog visse undtagelser, hvorfor det anbefales at få professionel rådgivning. Her er nogle overordnede eksempler på særeje:

  • Alt hvad I hver især ejer, og erhverver jer i fremtiden
  • Alt det I hver især ejede, inden I indtrådte i et ægteskab
  • Bestemte ejendele og beløb fx en bil eller indskud til et hus
  • Gæld fx studiegæld eller en gæld til en specifik kreditor

 

Ægtepagt eksempel

Tryk på ‘læs mere’, og se 3 eksempler på særeje.

 

Ægtepagt pris

Hvad koster en ægtepagt? Prisen på ægtepagt om særeje starter fra 2.500 kr. inkl. moms. Omfang og behov varierer, hvorfor det er svært at sætte en endegyldig pris på.

Ring gratis ind til os i dag på tlf. 70 20 41 61, så vi kan få afklaret eventuelle spørgsmål. Vi vil forsøge at komme med et konkret tilbud og pris, når vi kender dine behov.

Bemærk venligst at der i tillæg til vores honorar må påregnes et tinglysningsgebyr til Tinglysningsretten på 1.660 kr. Tinglysning er nødvendigt for en ægtepagt.

 

Lad NEMADVOKAT hjælpe dig

Få hjælp fra en kompetent og erfaren advokat. Ægtepagt og særeje er et indviklet emne inden for jura, hvorfor det anbefales at få professionel rådgivning. Vores kompetente advokater har stor erfaring med udarbejdelse af ægtepagt og særeje.

Vi rådgiver dig om din ægtepagt online, og sørger for at rådgive efter dine ønsker og behov,  så du kan træffe det mest optimale valg af særeje. Ring til os lige nu tlf. 70 20 41 61, og hør mere. Husk – det koster ikke noget at spørge.

 

11 typiske spørgsmål 

Vi har samlet de mest stillede spørgsmål om ægtepagt. Tryk på ‘læs mere’, og bliv klogere.

Få hjælp til din ægtepagt i dag
DKK 2.500
start nu

inkl. moms