Mortifikation af ejerpantebrev

Har du mistet eller ødelagt dit ejerpantebrev i papirform? Sådan får du et nyt
Siden 2009 er ejerpantebreve blevet digitaliserede, men måske har du et pantebrev fra før den tid? I så fald vil du have et fysisk pantebrev i papirform liggende et sted.

Hvis du har mistet dit tinglyste ejerpantebrev, der er i papirform, kan du løbe ind i store problemer, hvis du f.eks. gerne vil sælge dit hus eller optage lån i ejendommen.

Som advokater kan vi hjælpe dig med mortifikation af ejerpantebrev og aflysning af pantebrev. Vi tager os af hele processen, så du ikke skal tænke på noget som helst.

Mortifikation af ejerpantebrev advokat

Få hjælp til mortifikation af vores advokater
4.700 DKK
bestil nu

inkl. moms og ekskl. gebyrer.

Hvad er mortifikation?

Mortifikation er en retsafgørelse, der medfører, at et dokument ikke længere er gyldigt. Det betyder, at hvis du har mistet eller ødelagt et gammelt pantebrev i papirform, kan løsningen være at få det mortificeret. Dermed erklæres det ”dødt og magtesløst”.

Hvis din rettighed fortsat skal være gældende, kan du få bevis for den ved at bruge din mortifikationsdom til at få udstedt et erstatningsdokument. Dermed får du et nyt pantebrev, der erstatter det gamle, som du kan bruge som bevis for din rettighed.

Dette nye pantebrev kan du bruge til eksempelvis at optage lån i din ejendom, eller du kan bruge det i forbindelse med salg af din bolig. Derimod er det mortificerede pantebrev ikke længere gyldigt. Hvis du finder det igen, kan du dermed ikke benytte dig af det.

 

Har du spørgsmål til mortifikation?
Giv os et gratis kald på tlf. 70 20 41 61

 

Mortifikation – trin for trin

  • Vi indhenter oplysninger om det pantebrev, der skal mortificeres
  • Vi anmoder retten om mortifikation
  • Vi tager os af korrespondancen med retten, Statstidende, m.fl.
  • Vi sørger for, at pantebrevet bliver mortificeret
  • Vi er med dig fra start til slut

Læs mere: Hvad er mortifikation?

 

Hvor lang tid tager en mortifikation? 

Det første step i processen er at indsende en anmodning om mortifikation til byretten. Herefter indleder retten en mortifikationssag med en annoncering i Statstidende.

Samtidig meddeles Tinglysningsretten om den påbegyndte mortifikationssag, hvorefter dette noteres på den pågældende ejendoms blad i tingbogen.

Ved en annonce i Statstidende opfordres alle, der mener at have ret til pantebrevet eller betaling herfor, til at give lyd fra sig. Herefter vil sagen blive behandlet.

Normalt går der et år, fra annoncen i Statstidende er blevet publiceret, til at ejerpantebrevet kan blive mortificeret ved dom.

Når retten har konstateret, at der ikke er nogen rettighedshavere, der har mere ret til pantebrevet end anmoderen, vil retten afsige dommen om mortifikation.

Under visse omstændigheder kan sagen afkortes med 3 måneder mod sikkerhedsstillelse. Såfremt du har spørgsmål hertil, kan du tage en uforpligtende snak med vores advokater.

 

Aflysning af pantebrev i Tingbogen

Hvis du et indfriet pantebrev, kan det tit og ofte være en god idé at få det aflyst i tingbogen. Dermed kan du optage nye lån og opnå et anmærkningsfrit skøde.

Vores advokater hjælper gerne med aflysning af pantebrev. Dermed sikres du, at det hele forløber sig gnidningsfrit og juridisk korrekt. Vi har sammensat et tilbud hertil:

Du får 50% rabat på aflysning af pantebrev i tingbogen, når du bestiller mortifikation. Samlet pris for mortifikation og aflysning: 6.200 kr. / Normalpris: 7.700 kr. ekskl. gebyrer.

 

Få hjælp til mortifikation af vores advokater
4.700 DKK
bestil nu

inkl. moms og ekskl. gebyrer.

 

Lad NEMADVOKAT hjælpe dig

Vi har stor erfaring med mortifikation. Mortifikationssager er typisk omfattende og langvarige, hvorfor det kan være en stor fordel at overlade ansvaret til en professionel.

Vi sikrer dig en nem og overskuelig sagsbehandling med kompetent advokatrådgivning. Kontakt os i dag på tlf. 70 20 41 61, og få en uforpligtende samtale om din sag.