X Covid-19: Vi holder åben som normalt, og ser frem til at hjælpe dig.
Hvad er momsregistrering?Hvad er momsregistrering?

Når man momsregistrerer

Driver selskabet virksomhed i en momspligtig branche, og forventes det at omsætte for mere end kr. 50.000,00 om året, skal selskabet momsregistreres. Branchen fastlægges på baggrund af en valgt branchekode, som tager udgangspunkt i selskabets formål. Det kan f.eks. være [47.71.10] som gælder for tøjforretninger.

NEMADVOKAT hjælper dig med at finde branchekoden til dit selskab, når vi registrerer det hos Erhvervsstyrelsen. Læs mere om selskabsstiftelse her.

Udlejer du fast ejendom til erhvervsmæssige formål, skal du momsregistreres ved en særlig metode, hvor man skal oplyse en række informationer omkring den ejendom man udlejer.

Hvis SKAT har en fordring mod en stifter eller direktør i selskabet, eller af andre årsager måtte vurdere at der er risiko for at deres fremtidige krav i selskabet ikke vil blive betalt, kan man risikere at blive opkrævet en sikkerhedsstillelse fra SKAT, hvilket medfører at en momsregistrering ikke kan godkendes førend sikkerhedsstillelsen er afgivet. Kravets størrelse varierer meget og opkræves i forbindelse med momsregistreringen af selskabet.