KapitalgodkendelseKapitalgodkendelse

Kapitalgodkendelse ved stiftelse af anpartsselskab

Står du overfor at skulle stifte et anpartsselskab eller måske flere, er der givetvis en lang række spørgsmål og ikke mindst faldgruber.
For eksempel tager bankerne ofte et betragteligt gebyr for kapitalgodkendelse, helt op til 4000,- ekskl. moms. Hvilket oven i mange andre stiftelsesomkostninger er en stor post.

 

Hvorfor skal min kapital godkendes?

Det skyldes at Erhvervsstyrelsen har fastsat nogle rammer for hvor stor værdi der skal være i et Anpartsselskab, For denne kapital skal der foreligge dokumentation i form af en stemplet og underskrevet bank postering til en midlertidig erhvervskonto. Eller i form af deponering fra en klient konto hos din advokat.

 

Hvad koster kapitalgodkendelse?

Priserne for stiftelse af anpartsselskab svinger meget. og du skal derfor se dig for så du ikke pludselige står med en udgift du kunne have sparet ved at kende dine muligheder.

 

Kapitalgodkendelse gennem banken

Bankerne tager et gebyr for at godkende din kapital, Det skyldes at banken skal ”stemple” og underskrive din indbetaling, dette gøres som sikkerhed for at når anpartsselskabet er oprettet, står der også den fornødne kapital på selskabets konto
Priserne for denne service svinger meget, og det er netop her du skal se dig for.
Vi ser Gebyrer for denne service på helt op til 4.000 DKK ekskl. moms. Hvilket for de fleste stiftere af anpartsselskaber er en betragtelig afskrivning.

 

Kapitalgodkendelse gennem advokaten

Alternativt kan du benytte en advokat til at stifte dit anpartsselskab, og derved gøre brug af denne advokats klientkonto. Advokaten kan derved godkende din kapital og du sparer udgiften til banken.
Det forholder sig nemlig sådan at når man som advokat stifter et anpartsselskab kan man ikke komme uden om den praktiske manøvre der godkender din kapital, så ofte vil du stå tilbage med en kapital der i praksis er godkendt to gange, hvoraf du har betalt for den ene.