X Covid-19: Vi holder åben som normalt, og ser frem til at hjælpe dig.
Artikel af NEMADVOKATArtikel af NEMADVOKAT

Guide til tvangsopløsning og genoptagelse

Hos NEMADVOKAT har vi modtaget adskillelige henvendelser fra erhvervsdrivende, hvis selskab er sendt til tvangsopløsning. Derfor giver advokat Mads Lykke Hansen sin bedste anbefaling til, hvordan du på bedste vis kan håndtere situationen.

 

Hvad betyder tvangsopløsning?

Erhvervsstyrelsen kan som udgangspunkt sende et selskab til tvangsopløsning ved Skifteretten, hvis virksomheden ikke overholder lovgivningen. Tvangsopløsning er en tvungen afvikling af selskabet, hvorefter det efterfølgende vil ophøre med at eksistere.

 

Grunde til tvangsopløsning

  • Selskabet er omfattet af loven om revisorpligt, men har ikke en revisor tilknyttet
  • Selskabet følger ikke loven og vedtægterne i forhold til ledelse
  • Selskabet har ikke indsendt årsrapport rettidigt til Erhvervsstyrelsen
  • Selskabet har ikke reageret på tabt, udestående kapital
  • Selskabet har ikke bragt påpegede forhold i orden inden for den givne frist

Læs om: Tvangsopløsning og dets konsekvenser

 

Hvad gør jeg så nu?

Det første du bør tage stilling til, er, om du ønsker at forsøge at genoptage selskabet. Genoptagelse af selskab er en måde, hvorpå dit selskab kan fortsætte med et eksistere.

Hvis ikke du ønsker at forsøge at søge om genoptagelse, står du over for to udfald: Likvidation (solvent selskab) eller konkursbegæring (insolvent selskab).

Advokatens anbefaling: Uanset udfaldet anbefaler Mads Lykke Hansen, at man reagerer straks på en tvangsopløsning. Det kan spare en for mange tusinde kroner.

Få hjælp til tvangsopløsning og genoptagelse
Gratis vurdering
få hjælp nu

 

Genoptagelse – hvordan?

Step 1: Undersøg selskabshistorikken
Undersøg om dit selskab har været under tvangsopløsning inden for de seneste 5 år. Hvis dette ikke er tilfældet, kan du fortsætte til step 2.

 

Step 2: Berigtigelse af tvangsopløsningens forhold
Få berigtiget de forhold, som tvangsopløsningen beror på. Dermed sørges der for, at selskabet overholder lovgivningen, og har mulighed for genoptagelse.

 

Step 3: Revisors erklæring
Henvend dig til en godkendt revisor, der kan udstede en erklæring, der viser, at selskabets kapitalgrundlag er til stede, og at der ikke er ulovlige kapitalejerlån.

 

Step 4: Eventuelt samtykke fra likvidator
Såfremt Skifteretten har udnævnt en likvidator, skal den pågældende likvidator give samtykke til genoptagelsen af selskabet.

 

Step 5: Anmodning til Erhvervsstyrelsen
Anmod Erhvervsstyrelsen om genoptagelse senest 3 måneder efter at Skifteretten er blevet anmodet om at tvangsopløse selskabet.

 

Advokatens anbefaling

Advokat Mads Lykke Hansen udtaler:
”Som advokat har jeg erfaret, at erhvervsdrivende tit og ofte kan drage stor fordel af at modtage juridisk rådgivning omkring genoptagelse. Det er utrolig vigtigt, at alle processer håndteres juridisk korrekt og i rette tid. Jeg har adskillelige gange oplevet klienter, der har forsøgt at håndtere sagen selv, hvorefter selskabet har måtte bruge langt flere penge på genoptagelsen end nødvendigt, og i værste tilfælde er selskabet blevet nægtet genoptagelse. Derfor anbefaler jeg i allerhøjeste grad at søge professionel hjælp hurtigst muligt.”

Få hjælp til tvangsopløsning og genoptagelse
Gratis vurdering
få hjælp nu

 

Overlad ansvaret til NEMADVOKAT

Vi står klar til at hjælpe dig med din tvangsopløsning og efterfølgende genoptagelse. Vi sikrer, at alt går juridisk korrekt til, så genoptagelsen kommer hurtigt i gang. Vi sørger for, at du får det fulde overblik over situationen, så du kan følge med i sagens udvikling.

Endnu engang er det vigtigt at påpege, at tiden spiller en væsentlig rolle. Derfor bør du kontakte os hurtigst muligt for at vi kan sikre dig den bedste proces til færrest penge.

Ring nu på tlf. 70 20 41 61, eller skriv direkte til advokat Mads lykke Hansen på mha@nemadvokat.dk.

Husk! Det koster ikke noget at spørge. Vi tilbyder altid en gratis vurdering af din sag.