Artikel af NEMADVOKATArtikel af NEMADVOKAT

Der sættes turbo på sommerhusmarkedet i 2017

Sommerhusmarkedet har stået mere eller mindre stille siden finanskrisen. Men regeringen prøver nu at sætte gang i salget af sommerhuse med to nye udspil, der kan betyde store prisbesparelser for sommerhusejerne og øge efterspørgslen.

 

Forøgelse af belåning med realkreditlån

Regeringens planer går først og fremmest ud på at forøge muligheden for at belåne et sommerhus med et realkreditlån. Det vil medføre, at hele 75 pct. af sommerhusets købesum nu kan lånes som realkreditlån i modsætning til de 60 %, der er tilladt i dag. De bedre finansieringsvilkår vil medføre øget efterspørgsel og sandsynligvis højere sommerhuspriser.

Med en forhøjelse af realkreditlånet fra 60 til 75 %, vil en sommerhusejer til en million kroner opnå en kontant besparelse på 1300 kroner om måneden.

I samme forbindelse er der kommet et forslag om at øge det skattefri bundfradrag for udlejning af sommerhuse og helårsboliger. I bund og grund betyder det, at udlejere får mere ud af at udleje sin bolig.

 

Udspillenes endelige formål

De nye fordele ved at blive sommerhusejer vil gøre det mere attraktiv at eje et sommerhus, og disse udspil skal i sidste ende være med til at skabe mere aktivitet på sommerhusmarkedet og styrke turismen, beskæftigelsen og økonomien i sommerhusområderne.

Derfor lufter regeringen også muligheden for at lade udlændinge købe sommerhuse i udvalgte områder. Det har ellers ikke tidligere været muligt for udlændinge at købe et sommerhus i Danmark – dette kan dog blive ændret i fremtiden ifølge det nye regeringsgrundlag.

 

Mulige konsekvenser

De nye tiltag er dog ikke helt risikofrie, da sommerhusejerne i højere grad er udsatte for fremtidige prisfald i boligen på grund af den højere belåning. Hvor de i dag ofte selv har sparet en stor del op af de 40 pct., kan ændringen betyde, at fremtidens sommerhusejere er mindre polstrede.

Hvis du skal købe sommerhus, kan NEMADVOKAT bistå dig med vores populære KØBERPAKKE – en komplet gennemgang af handlens dokumenter, skødeskrivning og refusionsopgørelse i et fast pris-produkt.